Ürgüpte konaklayabileceğimz otel motel pansiyon tavsiyeleriniz nedir.
Booking.com 'a bakmanı tavsiye ederim abi. Ben daha akşam o site üzerinden otel rezervasyonu yaptım.
Benim orası için kafamdaki ayakkabılarım ya New Balance MRC5000 yada On CloudRunner
Organizasyonun önerdiği otellere bakmanızı tavsiye ederim.Organizasyon tarafından onceden konuşulduğu için geç çıkış vs. Konularda daha esnek oluyorlar.Sayfada oteller var. Ayakkabı olarak Salamon s-lab xt6 softground kullanicam. Benim ilk 60 km olacağı için tercihimi destekli ayakkabidan yana yaptım.
Teşekkürler ismail bakacağım.
Tercih ettiniz ayakkabı(MRC5000) trail ayakkabısı olarak mı geçiyor. Türkiye de satılıyor mu?
30 ve 60k icin ek kontenjan isteriz. Isten ve aileden izinleri anca koparabildik. Saygilar
Bence de her kategoride sayı istekli olduğu sürece artmalı. Zaten eli yüzü düzgün birkaç yarış var, en azından isteyen herkes katılabilsin.
Kayıtlar çok erken açılıyor. Bu zaman sarfında kayıtlı olanlar;
-Sakatlık
-Plan değişikliği
-Çeşitli iş çıkması
-Yeterli hazırlanamama
Nedenler yüzünden yarışa gelmiyorlar. Örnek olarak Aladağlar sky trail yarışında 150 kişilik kontenjan dolmuş kayıtlar kapanmış ve yarış günü 112 kişi hazır olarak yarış alanında bulunmuştu. Tahminimce şuanda yarışa kayıtlı olan 900 kadar kişiden 100 den fazlası gelemeyecektir. Organizatörler maksimum yarışçı sayısı konusunda bunu da dikkate almalılar. Yada gelemeyecekleri kesin olan kişiler listeden isimlerini çıkarttırmalılar.
Yaş grubu ayrımı neden sadece 40+ şeklinde .Çok adaletsiz bi uygulama olarak geliyor bana Runatolia da olduğu gibi 5 yıl aralıklı olsa daha güzel olmaz mi?
Çok mu önemi var ? Zaten başa güreşenler hariç (tanıdığım kadarıyla çoğu içinde fazla bir önemi yok) geriye kalan bizler zevk almak ve kendimizi sınamak için bu yarışlara katılmıyor muyuz?
İşte kendimizi sınamak için belli aralıkta ki yaşlarda olmak ve o aralıkta ki kişilerin sürelerine bakmak anlamlı olur. 56 yaşında ki birisi antrenman yapıp hazırlanıp yarış sonucunda 42 yaşında ki birisine mi baksın. ? O yaşlarda ki grup içerisine bi göz atsa daha sağlıklı ve güzel değil mi? Yaşları gruplara ayırmak organizasyon için çok zor olmasa gerek ama sonuçları inceleyen yarışmacılar için büyük kolaylık oluyor o tasnif. 40-50 aralığı bile anlamlı iken 40 üstü demek yerine hiç yaş grubu ayrımına girilmese daha güzel. Bu halinin mantığını çözemedim ben.
Merhabalar! Uzun mesafe ve patika koşularında, yaş ve performans ilişkisi atletizm ve yol koşularından daha farklı. Değerlendirmelerde buna dikkat etmek iyi olacaktır. Ekte geçen yılın sonuçlarının grafiklerini bulabilirsiniz. Görebileceğiniz üzere sadece 60K’da 55 yaş ve daha üzeri biraz daha yavaş kalıyor. Diğer yarışların elbette kendi seçimleridir, ama bu aşamada fazla kategori bulunmasının bir avantaj yarattığını düşünmüyoruz. Gelecek senelerde katılımcı sayısı ve profiline göre değişiklikler yapılabilir.
Cevap için teşekkürler peki o zaman neden 40+ diye bi ayrım var tasnife gerek yok aciklamaniza göre .
O da katılımcıların ortalama yaşından (Kapadokya Ultra Trail’de 40, 60K’da 39) kaynaklanıyor. Dunya genelinde de ultra traillerde benzer bir rakam soz konusu (41-42 civarinda).
Oldu olacak her yaş için bir kategori açalım. Böylece yarışa giren herkesi kürsüye çıkarmış oluruz ve herkesin gönlü görülmüş olur.
Teşekkürler cevaplar için.Yarışta görüşmek üzere
Sorularımı özellikle yarışın organizatörünü yöneltiyorum. Mail yoluyla da sorabilirim ancak bu forumu okuyan herkes faydalansın diye buradan soruyorum. Organizasyon yetkilisi büyük bir nezaketle sorularıma cevap veriyor . Genel forum kuralları gereği önce sorunun muhatabının cevap vermesi beklenir. Cevap gecikirse birisi belki ‘‘Cevap gecikti ama’’ diyerek bilgisi ölçüsünde cevap verebilir ki bu örnekte böyle bir durum yok. Hal böyleyken ortaya sorulmuş bir soru gibi (belki size saçma gelebilir) başka cevaplar cevap hakkı doğuruyor . Hele ki ‘‘her yaşa kategori açalım gibi o zaman’’ gibi hangi düzeyde olduğu belli olmayan cevaplar karşında insanın nutku tutuluyor. Bu forum da herkes istediği soruyu istediği gibi sorabilir. Her soruya bu şekilde cevaplar verilirse forumda ki sessiz çoğunluk daha da sessizleşir. Bu başlığı okuyan kimseler sorunun muhatabının cevaplarına nezaketine uslubuna baktığında bir de diğer katılımcıların uslubuna baktığında ne düşünür emin değilim.
ince yollu hakaretinizi görmezden geliyorum. Forum açık bir ortam. Herkesin okuyabildiği bir mesaja herkes yorum yapabilir. Forum olmanın özüdür bu.
Olay cevap gecikmesi falan değil. Patika koşularından, uluslararası atletizm müsabalarına kadar hemen hemen her yarışta bu muhabbeti görüyorum.
Hatta bir çoğu doğrudan doğruya “beni benden çok genç olanlarla aynı kategoriye sokup kürsü şansımı elde aldınız” dahi diyor. Çok sık gördüğüm bu muhabbete burada da rastlayınca istemsizce tepki gösterdim. Kırdıysam affola.
Ama diyelim ki 4 saatte maratonu koştuysam ve o yarışta benim yaşımdakilerin hepsi benden hızlıysa bu benim için başarısızlık mı demek olacak? Veya aynı süre koştuğum halde o yarışa giren benim yaşımdakilerin hepsi benden yavaşsa bu benim için başarı mı demek olacak? Veya o yarışa benim 5 yaş altım, 5 yaş üstüm hiç kimse girmediyse ne olacak?
Yaş gruplarını ve sıralamaları umursamamaya başladığımdan beri çok daha huzurluyum ve herkesede tavsiye derim
Yazımdan alıntı yapıldığı için doğrudan cevap veriyorum. Yazdıklarımda herhangi bir hakaret kastı yoktur. Benim yazdıklarıma verilen cevap düzeyinde verilen bir cevaptır.
Ancak genelde gördüğünüz rahatsızlığı doğrudan bana yöneltmiş olmanızı anlıyorum. Bazen böyle istemsiz tepkiler olabilir. Amacım asla hakaret değildir. Kendi adıma bu konuyu burada kapatıp http:https://kosuforum.com/t/uzun-mesafe-yarislarinda-yas-gruplari/515 şuradan devam etmek isterim.
Burada yarış organizatörü ilk yıl katılımın azlığından dolayı yaş kategorisi oluşmadığını belirtmişti. Haklıydı 60 km de 30 kişiydi sanırım. Ancak şu an 250+ kişi ve kontenjan açılsa ilave 100 kişi daha kayıt olur. Hal böyleyken yapılan açıklamalar tatmin edici değil ama konu uzamasın diye ben teşekkür edip noktaladım. Sizin yazdığınız Ama diyelim ki 4 saatte maratonu koştuysam ve o yarışta benim yaşımdakilerin hepsi benden hızlıysa bu benim için başarısızlık mı demek olacak? Veya aynı süre koştuğum halde o yarışa giren benim yaşımdakilerin hepsi benden yavaşsa bu benim için başarı mı demek olacak? Veya o yarışa benim 5 yaş altım, 5 yaş üstüm hiç kimse girmediyse ne olacak? Burası ise gerçekten cevaplanması gereken güzel sorular ama bu soruları diğer başlığa taşırsanız eminim konuya başka katılanlarda olacaktır.
Nasıl bir yağmurluk gerekiyor? Aladağlar yarışındaki gibi bir standart getirilmemiş Kapadokya’nın kurak iklimi düşünülerek adı yağmurluk olan bir üst yeterli olacak mı?