Gap diye bir parametre var nedir ?
Sınırım koşun düz yolda olsa pace gap’taki gibi olurdu demek.Yokuş çıkarken tempon gap’ta daha iyiye, yokuş inerken tempon gap’ta daha kötüye çevriliyor.
- Ve 11. kmlerde yükselti 0 metre fakat gap farkı olmuş.
GAP açlımı “Grade Adjusted Pace”. Dümdüz bir yolda koşuyor olsaydınız pace’iniz ne olurdunun cevabı gibi. Şurada açıklamışlar. Yükselti 0 metreyken gerçek pace ile GAP arasındaki farkın sebebiyse, segment içindeki toplam iniş çıkışın 0 metre olması. Yükselti grafiğine bakarsanız o segmentin dümdüz olmadığını görebilirsiniz.
Askeri bir üsteyseniz, savaş gemisinde falan; stravaya eşitlediğiniz koşular herkesçe görülebiliyor.(az bilinem özellik değil ama bazıları anlamıyor işte)
Mayka anlatır gibi anlatmış ![]()
Ayarlarda espionage mode kapalı seçeneğini vardır.
Türkçe dil desteği gelmiş. Kudos alkışa dönmüş.
Kudos şeref, şöhret, ün anlamına geliyormuş. Bağlamdan yola çıkıp destek anlamı var sanmıştım.
Alkış bence güzel olmuş.Emoji olarak alkış da konulabilirdi.
1 haftadır uğraştığım ve sonunda sonuca ulaştığıma inanıyorum. tam olarak benim sayemde oldu diyemem ama sağ olsunlar destek ekibi ile 2 3 defa görüşme sonrası bugün Türkçe dil desteği yüklendi. kendi adıma çok mutlu oldum. umarım kullanım kolaylığı sağlamıştır.
Emeğiniz için teşekkürler, cevaba göre halen Türkçe dil desteği için ilaveler gerekiyor.
Zamanla daha iyi olacaktır.
Ben henüz yeterince inceleyemedim, bazı çevrelerde problemli görünüyor zaten, o yüzden Teknik ingilizcesi daha iyi olan bir arkadaş bilgi verirse kendilerine aktarırım sürekli. Bu şekilde hem onlar içine bizim için geliştirilmiş olur.
Güncelleme sonrasına dair bir sorum var. iOS’ta sistem dilini değiştirmeden yalnızca Strava’nın dilini değiştirmenin bir yolu var mı? Telefonu Türkçe, Strava’yı İngilizce kullanmaya devam etmek istiyorum ama telefon dili Türkçe olunca otomatik olarak uygulama da Türkçe oluyor.
Merhaba, ben sistem dilini İngilizce kullanıyorum, İOS app ayarlarından denemek için Strava’yı Türkçe olarak değiştirdim ve bu şekilde kullanmaya devam ediyorum @ahmeta sizin bahsettiğinizin durum yine yapılabilir yorumu çıkıyor buradan. İOS App ayarlarından Strava - Dil seçeneğini kullanarak değiştiriyorsunuz.
Ayarlar → Uygulamalar → Strava içerisine girdiğinizde Tercih Edilen Dil olarak ayarlayabiliyorsunuz, iOS sistem dilini değiştirmeye ihtiyacınız yok. Aşağıda ekran görüntüsünü de gönderiyorum.
Çok teşekkürler, işe yaradı bu çözüm.
Arkadaş stravada 25km koşmuş, yorum yazacaktım.Tepede ne görüyüm, Tartışma demekte.Kimle tartıştı, canı neye sıkıldı derken…Sonradan anladım, yorum kısmının strava çevirisi tartışma olmuş.İlginç, bizde tartışma olumsuz bişeyleri çağrıştırıyor ilk akla gelen.
Siz yazinca merak ettim, benim antrenman basliklari Ingilizce veya Rusca kayit oldugu zaman (ornek Evening Run veya утренний забег) siz onu tercumesiyle mi goruyorsunuz?
Abi senin antrenmanları rusça gördüğümü ben hiç hatırlamıyorum.
Gecen pazar antremani basligi ruscaydi, digerleri Ingilizce
@Orkun aktiviten İngilizce görülmekte.Yorum kısmı “Tartışma”.
Biri fena dadanmış sana yorumda.Spam.
Aktiviteyi tercümesiyle görmüyormuşuz.