Strava'nın Az Bilinen Özellikleri

Yok biliyorum o detayları. (Race mode)

Uludağda baya oturdum. Kramplar, kremlenmeler, dinlenmeler, malum yokuş. Örneği o yüzden oradan verdim.

Garminde tamamen doğru gibi, stravaya geçerken bir gariplik oluşuyor. Strava gps datasından kendi hesaplıyor ama bu kadar hesap şaşmaması lazım

3 Beğeni

Strava aktivite önyüzüne kayıt yapan cihazı marka ve model olarak yazmaya başlamış.

1 Beğeni

Strava Garminden özür dilese yada reklam yapsa anca bu kadar olur​:wink:

10 kudos verdiysem 7si garmin, 2si strava uygulaması, 1 apple..

@Muratakan huawei sanırım, isim yazmıyor.

İmkanım olsa,ayarlarda belki vardır, bu özelliği kapatmak isterim.

3 Beğeni

Bu cok uzun zamandir yok mu yaa? Yoksa baska bir yerlerde daha mi gorunmeye basladi. Anlayamadim degisikligi.

2 Beğeni

Önceden etkinliğin içine girdiğin zaman cihaz gözüküyordu abi, şu an direkt ana sayfa üzerinde etiket gibi duruyor.

4 Beğeni

Ben daha önce Huawei kullanmıştım şimdi de Garmin kullanıyorum. Huawei’in Strava ile ilgili bağlantısında problemler oluyor sanırım tam anlamıyla bir senkronizasyon yok aralarında. Muhtemelen buna bağlı olarak nabız verilerini isteseniz de atamıyorsunuz ya da mesafeler saatte gösterilenle Strava’da aynı olmuyor. Bundan dolayıdır diye düşünüyorum saatin model bilgilerini de alamıyor Strava.

2 Beğeni

Nabızla ilgili böyle bir ayar olduğu bilmiyordum ben de öğrenmiş oldum, teşekkür ediyorum :+1:

Ama söylediğiniz gibi mesafe farklılıkları can sıkıcı oluyor gerçekten.. Diğer konuda ise Stravanın ya da saatlerin öngörülen sürelerine çok da fazla takılmamak gerek diye düşünüyorum açıkçası. Muhtemelen veri arttıkça öngörülen süreler daha çok gerçeğe yaklaşıyordur ama nihayetinde hepsi tahmin. Bazen günümüzde isek çok daha iyi koşabiliyoruz bazen de performansın çok altında kalabiliyoruz. Önemli olan iyi hissetmek diye düşünüyorum ben :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Bu mesafe kısaltma olayına Strava vergisi (Strava tax) deniliyormuş :joy:

13 Beğeni

Huawei- strava bağlantı, mesafe veya geç yükleme sorunu yaşayan arkadaşlar health sync programını deneyebilir. Birkaç mb basit bir program tüm senkronizasyon sorunlarını çözüyor.

3 Beğeni

Strava’daki yarış tahminleri ile Garmin’in yarış tahminleri arasında bende çokça fark çıkıyor, enteresan bir şekilde Strava hep daha doğru öngörüyor, sizlerde de durum benzer mi yoksa ben Strava’da kendini gerçekleştiren kehanet mi uyguluyorum? :thinking: Strava’da bu özellik sanırım premiumda var, connect’te +’sız var, ve umarım öyle devam eder

3 Beğeni

Son İstanbul maratonuna Garmin Coach ile 14 haftalık bir süreç ile hazırlandım.Başlangıçta hedefim 4 saat altı olsa da Garmin Coach tahminleri 4:12 ile 4:15 arasında değişti sürekli.Strava ise 4:20nin altına pek inmedi.Sonuç 4:36 ile hüsran:)

Ancak stravanın daha mantıklı kaldığını söyleyebilirim.Yarışta özellikle ilk yarıda kendime hakim olabilseydim 4.20yi rahat yakalayabilirdim bence…

5 Beğeni

Youtube shortta karşıma çıktı.8 yıllık hesabın büyük ihtimal bir hacklenme olayı sonrası silindiğini görüyoruz.

https://youtube.com/shorts/yT69svdpukk?si=F4oX_5SAQyeToEw_

Otomatik çeviri,strava ayarlarda:

Özet

Hesap silme işlemi geri alınamaz: Hesabınız ve verileriniz kalıcı olarak silinecek ve tüm kulüplerden, ısı haritalarından, mücadelelerden ve liderlik tablolarıdan çıkarılacaksınız. Hesabınızla ilişkili tüm API Uygulamaları da silinecektir. Kamuya açık segmentler veya rotalar gibi topluluk için oluşturduğunuz bazı veriler Strava’da kalabilir. Daha Fazla Bilgi

Abone olarak, hesabınızı silmeyi seçerseniz:

iTunes veya Google Play üzerinden yükseltme yaptıysanız, üyeliğinizi buradan iptal etmeniz gerekir.

Strava web sitesinde yükseltme yaptıysanız, başka bir işlem yapmanız gerekmez ve fatura döneminizin sonuna kadar ücretlendirilmeye devam edersiniz.

Daha fazla bilgi

İndirme İsteği (isteğe bağlı)

Arşivinizde aktiviteler, fotoğraflar, gönderiler, rotalar ve daha fazlası yer alır. Tüm bu bilgileri derleyip size göndermemiz birkaç saat sürebilir. Sabrınız için teşekkür ederiz.

Arşivinizin başka bir kişi tarafından indirilmesini önlemek için, dosyanızın bağlantısını fasonmailadresi@fasonoutlook.com adresine göndereceğiz.

Arşivinizi İsteyin

Silme İsteği

Hesabınızın yanlışlıkla veya başka bir kişi tarafından silinmesini önlemek için, isteğinizi e-posta yoluyla onaylamanız gerekir. Son adımları fasonmailadresi@fasonoutlook.com adresine göndereceğiz.

Bu e-postadaki talimatları izleyene kadar hesabınız silinmeyecektir. Strava verilerinizi saklamak istiyorsanız, lütfen yukarıda arşivinizi talep ettiğinizden ve dosyayı sabit sürücünüze indirdiğinizden emin olun.

Silme işleminden sonra, hesabınız ve verileriniz indirilemez veya kurtarılamaz.

2 Beğeni

Özcan’ın başına gelen olay çok sinir bozucu. :enraged_face:

2 Beğeni

Bugün 17 km koştum. Koşu bitince her zaman yaptığım gibi Huawei watch fit 3 de koşuyu bitirip interval için soğuma açma germe vs ile meşgul oldum .
interval bitti Strava baktım. My activities bölümünde interval görünüyor fakat 17 km görünmüyor.
Huawei app de 17 km ve interval görünüyor.
Sync sorunu yok , Huawei de Strava bağlı .
Bu bir çeşit bug mıdır?

1 Beğeni

Stravada 22,5km gözükmekte :upside_down_face:

Düzeltme:Tarihi bugünsandım, @aktr dediğin gibi bugünkü 17km yok.

1 Beğeni

22 km iki gün önceki veri

1 Beğeni

bu maalesef garmin’de de oluyor, nadiren de olsa bu sorunu yaşıyorum, böyle durumlarda garmin’in web sitesinden aktiviteyi export edip strava’ya manuel yüklüyorum. geçende arkadaşıma da oldu benzerini yaptık, sorun strava’ya veri aktarımında, saatlerden bağımsız gibi. geçtiğimiz aylarda başka arkadaşlarda da olmuştu, sebebini bilmiyorum açıkçası ama en azından manuel hallediyoruz diye üzerinde durmuyoruz

4 Beğeni

Selam,

17Km üstüne Interval mi yaptın? Nasıl bir idman o? :slight_smile:

4 Beğeni

Koşu paternine bakıldığında uzunlardan sonra gelen 3 km’yi soğuma sanmıştım ama sanırım interval. Bu durumda sakatlanma riski olmaz mı diye düşündürdü, oldukça zorlayıcı bir antrenman. Uzun koşularda son km’ler yarış temposu koşu önerilir ama interval? Hmm :thinking: @aktr

2 Beğeni

En hızlı 3,5 ile 4.5 pace arası 200 metrelik setler . Zorlayıcı ve yorucu olduğunu düşünmüyorum.

Düz koşulardan eve dönüp 2 saat sonra nabzımı ve tansiyonumu ölçüyorum yüksek çıkıyor . Bu şekilde hafif intervaller denedim.
Tansiyon normal sınırlarda kalıyor .

3 Beğeni