Strava'nın Az Bilinen Özellikleri

Yok biliyorum o detayları. (Race mode)

Uludağda baya oturdum. Kramplar, kremlenmeler, dinlenmeler, malum yokuş. Örneği o yüzden oradan verdim.

Garminde tamamen doğru gibi, stravaya geçerken bir gariplik oluşuyor. Strava gps datasından kendi hesaplıyor ama bu kadar hesap şaşmaması lazım

2 Beğeni

Strava aktivite önyüzüne kayıt yapan cihazı marka ve model olarak yazmaya başlamış.

1 Beğeni

Strava Garminden özür dilese yada reklam yapsa anca bu kadar olur​:wink:

10 kudos verdiysem 7si garmin, 2si strava uygulaması, 1 apple..

@Muratakan huawei sanırım, isim yazmıyor.

İmkanım olsa,ayarlarda belki vardır, bu özelliği kapatmak isterim.

3 Beğeni

Evet Huawei, ben takip ettiğim hiç kimsenin saatini göremiyorum.

Kullandığım marka/modelin görünmesi veya takip ettiğim kişilerin marka/modeli önemli değil ama, kişi kendisi aktif edene kadar görünmemesi gerekir bence.

1 Beğeni

Bu cok uzun zamandir yok mu yaa? Yoksa baska bir yerlerde daha mi gorunmeye basladi. Anlayamadim degisikligi.

1 Beğeni

Önceden etkinliğin içine girdiğin zaman cihaz gözüküyordu abi, şu an direkt ana sayfa üzerinde etiket gibi duruyor.

3 Beğeni

Ben daha önce Huawei kullanmıştım şimdi de Garmin kullanıyorum. Huawei’in Strava ile ilgili bağlantısında problemler oluyor sanırım tam anlamıyla bir senkronizasyon yok aralarında. Muhtemelen buna bağlı olarak nabız verilerini isteseniz de atamıyorsunuz ya da mesafeler saatte gösterilenle Strava’da aynı olmuyor. Bundan dolayıdır diye düşünüyorum saatin model bilgilerini de alamıyor Strava.

1 Beğeni

Sinan bey, Huawei/Strava arasındaki veri senkronizasyonunda Nabız ve ilişkili saglik verileri kişisel seçime bırakılmış durumda. Bu diğer marka saatlerde de muhtemelen böyledir. Çünkü ilgili ayar Strava tarafında yapılıyor. Ben 1 yıllık Huawei ve 2 aylık Strava kullanıcısı olarak senkronizasyon ve bağlantı konularında bir sorunla karşılaşmadım.

Saat ve Strava arasindaki mesafe farklılıkları ise can sıkıcı durumda. En iyi orneği şöyle verebilirim. 3 hafta önce Gelibolu’da 10Km koştum. Saatim 10.05km göstermesine rağmen Strava’ya aktarım sonucunda (anladığım kadarıyla strava bu veriden yatay ve dikey mesafeleri direkt almayıp, kendisi GPS verilerinden yeniden hesaplıyor) yatay mesafe 9.9km olarak göründü. Dikey mesafe (elevation, yükseklik kazanımı) konusunda durum daha da vahim. Saat altimetre ile daha sağlıklı bir kazanim hesaplarken Strava bu bilgiyi dikkate almayıp kendisi konum bilgilerinden yeniden hesaplıyor ve bambaşka değerler ortaya çıkıyor.

Gelibolu koşusundan sonra bir de ilginç bir durum gördüm. Veri analizi noktasında. Gelibolu 10km (saat 10.05km) koşusunu Strava 9.9km olarak hesapladı. Ve bu mesafenin süresi Strava’daki en iyi sürem (48:08) idi. İlginç olan ise, Strava’nın 10km mesafe için, benim için öngördüğü en iyi sure 52 dakika. 10km’den 100metre eksik olan aktiviteden 10km süremi tayin etmek yerine, daha başka yöntemlerle kendisinde bulunan sürenin 4 dakika.. (hadi 100mt eksik mesafe için 30sn düşelim) 3.5 dakika gibi büyük bir sapma ile öngörü hatası yaptı.

2 Beğeni

Nabızla ilgili böyle bir ayar olduğu bilmiyordum ben de öğrenmiş oldum, teşekkür ediyorum :+1:

Ama söylediğiniz gibi mesafe farklılıkları can sıkıcı oluyor gerçekten.. Diğer konuda ise Stravanın ya da saatlerin öngörülen sürelerine çok da fazla takılmamak gerek diye düşünüyorum açıkçası. Muhtemelen veri arttıkça öngörülen süreler daha çok gerçeğe yaklaşıyordur ama nihayetinde hepsi tahmin. Bazen günümüzde isek çok daha iyi koşabiliyoruz bazen de performansın çok altında kalabiliyoruz. Önemli olan iyi hissetmek diye düşünüyorum ben :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Bu mesafe kısaltma olayına Strava vergisi (Strava tax) deniliyormuş :joy:

11 Beğeni

Huawei- strava bağlantı, mesafe veya geç yükleme sorunu yaşayan arkadaşlar health sync programını deneyebilir. Birkaç mb basit bir program tüm senkronizasyon sorunlarını çözüyor.

1 Beğeni