Strava'da yeni dönem

Aaa, stravaya youtube linki yorumda atılamıyor.
Kendi aktivitelerime de atamadım.
Herhangi bir link de yazılamıyor.
Linkleri yok ediyor, diğer kelimeler vs kalıyor.

Direk mesaj kısmına yazılabiliyor.
Enteresan.

Geçen gün duyurdukları yapay zeka özelliğini getirmişler. Bugünkü koşumdan sonra 4-5 cümlelik antrenman hakkında yorum gördüm, beta özellik olarak ve sadece mobilde görünüyor.

5 Beğeni

Örnek verelim, koşularda birşey demiyordu sanki bugün trainer sonrası konuştu.

°edit​:black_small_square:︎ tüm aktivitelerin altına karalamış birşeyler, ama asıl şaşırtan şu oldu.

Season endingi nasıl anladı acaba :smiley:

1 Beğeni

Strava API kullanimi ile ilgili garip kararlar almis. DCRainmaker asagidaki satirlari yazmis. Ne kadar dogru!

Bazen Strava’nın her sabah uyandığını, işe gittiğini, ofislerinden San Francisco Körfezi’ne baktığını ve kendine sorduğunu hissediyorum: Bugün kullanıcılarımızı ve ortaklarımızı nasıl kızdırabiliriz? Bugün herkesin hayatını nasıl daha zor hale getirebiliriz?

Strava ne zaman iyi bir şey yapsa (geçen haftaki gece heatmapleri gibi), hemen gidip bu güzel sevgiyi kullanıcı tabanını üzecek bir şeyle mahvediyorlar. Ve tabii ki bu bir şirket olarak onların ayrıcalığı. Ancak spor teknolojileri alanındaki hiçbir şirket, kullanıcılarını kızdırmak için Strava kadar proaktif bir şekilde zaman ve enerji harcamıyor gibi görünüyor.

3 Beğeni

Bu 3.part bazı uygulamaların api kullanımını kısıtlamak içinmiş.Asıl neden güvenlik sanmıştım.Yapay zeka eğitiminde de kullanılabiliyormuş.

DCRainmaker’ın haberinden sonra yorumlanmış çok yerde.

Çeviri:
Strava bu hafta bazı üçüncü parti uygulamalar için API erişimini kısıtlayacağını duyurdu. Her ne kadar bu değişikliğin “çoğu geliştiriciyi etkilemeyeceğini” söylemeye özen gösterseler de, birçok koşucu ve bisikletçi bu değişikliğin aslında güvendikleri özellikleri ve muhtemelen tüm uygulamaları ortadan kaldırabileceğini keşfediyor.

API koşullarında yapılan değişiklikler ayrıca üçüncü taraf geliştiricilerin Strava verileri üzerinde yapay zekayı eğitmesini yasaklıyor ve “Strava’nın benzersiz görünümünü, hissini ve işlevselliğini korumayı” amaçlıyor; bu da üçüncü taraf uygulamaların Strava uygulamasıyla aynı özelliklere sahip olmakla övünmemesi için API’lerinden belirli özellikleri çıkardıkları anlamına geliyor.

İşte bildiklerimiz hakkında biraz bilgi: Antrenörlük uygulamaları etkilenecek, çünkü bu uygulamalar bir kullanıcının (sporcunun) verilerini başka bir kullanıcıya (antrenöre) sunmak için çekiyor. Analiz ve koçluk için popüler bir uygulama olan intervals.icu’nun geliştiricisi, sporcuları ve koçları uygulama ayarlarını değiştirmeye çağırıyor, böylece verileri Strava üzerinden gitmek yerine doğrudan intervals.icu’ya gidiyor.

Kaynak:Strava’s API Changes Could Kill a Lot of Great Training Apps - Fitness

Six Degrees of Separation adli bir teori vardır.

Yani herhangi iki insanın birbirine en fazla altı kişi aracılığıyla bağlanabileceğini öne sürüyor. Yani, senin bir tanıdığın, onun tanıdığı, onun tanıdığı derken en fazla 6 kişi içinde ABD Başkanıyla bile bağlantı kurabilmen mümkün olabilir.

Allah aşkına aramızda bu Strava’da tanıdığı olan biri varsa bunlara hatırlatsin. Bir programin ayarlariyla bu kadar fazla oynanmaz.

Bir gün komple programi bozup bırakacaklar.

Gene güncelleme gelmiş. Tam eski formata alıştık derken her ay tüm tasarımı değiştiriyorlar ve bu durumdan memnun değilim.

2 Beğeni

401.6 vereiyonu bendeki.Son versiyonda aynı, 28 şubatta güncelleme gelmiş.
Değişen yeri göremedim.Sanırım aktivite upload edince olmalı.
Tasarım değişikliğini fark eden açıklarsa,merak ettim.

Gene antrenman verileri bölümünde harita ve data değişikliği var ve içeriğini okumadığım başka şeyler.

Açıkçası ortalama her ay şu güncelleme bildirimini görmekten korkar hame geldim.

1 Beğeni

Benim fark ettiğim tek şey aktivite upload etme sırasında bir pop up çıkıp aktivite adı değiştirme, fotoğraf ekleme gibi zaten var olan özellikleri getiriyor. Başka bir şey göremedim.

2 Beğeni

Ben beta user’ım. Bendeki son versiyon 401.6. Farklı olarak Aktivite Flyover’ı Instagram story’ide paylaşma özelliği gelmiş. Ya da ben yeni fark etmiş olabilirim.

3 Beğeni

Strava, antrenman uygulaması Runna’yı satın aldığını açıklamış. Şu anda iki uygulama ayrı olarak devam edecekmiş. Ama ileride Strava üyeliğinin içine veya yeni bir paket olarak dahil ederler diye düşünüyorum.

9 Beğeni

Connect +’ya karşı bir hamle mi acaba Strava’dan? Runna’yı beğenerek kullanıyorum bir yıldır. Şu an çok yetersiz olsa da ai eklemeye başladılar uygulamaya, son gelen güncellemeyle hedef yarış harici yarışlar da eklenebiliyor artık antreman programına. Bakalım Strava nasıl entegre edecek Runna’yı içerisine.

2 Beğeni

Ilk entegre teklif geldi, mevcut Strava aboneligim 800 TL yillik, yeni teklif Strava+Runna yillik 1600 TL. Runna hic kullanmadim ama iyi olduguna dair yorumlar vardi. Aylik 133 bana makul geldi.

4 Beğeni

strava’nin halka acilacagina dair soylentiler gordum…”her sene uyelik alacagima strava hissesi alirim” hikayesi mi yapsak acaba :slight_smile:

3 Beğeni

burada konusuldu mu bilmiyorum, Strava, Garmin’e dava acmis durumda ve mahkemeden Garmin’in neredeyse tum cihazlarinin satisini durdurmasini talep ediyor…Bir kac tane patent uzerinden donen bir mevzu (segmentler ve heatmaplerle ilgili anladigim kadariyla)…ilerleyen donemde kullanicilar icin farkli limitasyonlar cikabilir strava’da…

2 Beğeni
4 Beğeni