Herkese merhaba.
Öncelikle forumda daha çok yeniyim o yüzden vereceğiniz cevaplarda kullanacağınız terimleri daha sade bir dil ile ifade ederseniz çok memnun olurum.
Kendimden kısaca bahsedecek olursak ben yaklaşık 130 kg ağırlığında, koşuya yeni başlamış bir dostunuzum.
Yeni başlamış olmamdan kaynaklı ağrılar yaşayacağımdan şüphesiz ki eminim ama bu uzun aramalarım sonunda ağrının tam adını bulduğum biraz olsun üzerinde araştırma yaptığım bu Shin Split denilen ağrının oluşma sebebiyle ilgili ve bu ağrıyı geçirmenin en kolay yolunun ne olduğu hakkında bilgiler verirseniz çok memnun olurum. Cevap verenlere şimdiden ilgileri için teşekür eder iyi forumlar dilerim.
Forumda shin splits hakkında çok konu var. 130kg ağırlığında iken koşma, çözüm bu kadar basit.Dahası yüksek tempo ve (veya) uzun mesafelerde yürüyüş dahi bu ağrılara neden olabilir; dengeli devam et.
Not:Instagram fotoğraflarında hiç 130kg gözükmüyorsunuz.(Eğer isim benzerliği yok ve yazı karakterinde yanılmıyorsam).
Not:Stress kırığı, shin splits veya kemik ödemi sayfasına bakmanı tavsiye ederim.
@fatihboyaci Hocam öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Dediğim gibi forumda yeniyim ve sitenin sistemini henüz çözemediğim için forum içerisinde herhangi bir arama motoru göremediğim için bu konuda açılmış olan soruları/konuları göremedim ve sormak ihtiyacı duydum.
Kilo konusunda haklısınız ama başlangıç olarak öyle direkt olarak koşmak değil de yürü-koş tekniği ile max. antrenman süremin 30-35 dk. olduğu 30sn. koşu 30sn. yürüme yaparak vücudumu dengeli bir şekilde alıştırarak antrenmanları gün aşırı yapmaya çalışıyorum o nedenle shin split dışında her hangi bir ağrı ya da sakatlanmayla karşılaşmadım henüz umarım da karşılaşmam. Ayrıca her antrenman öncesi ısınma hareketleri ile muhakkak eklemlerimi ısıtmaya da özen göstermeye çalışıyorum.
İnstagram üzerinden eğer ki forum kullanıcı adım ile (bthnsnrym) arama yaptıysanız o kişi benimdir kesin. Dediğin gibi fotoğraflarda hiç olduğum kiloyu göstermediğim doğrudur bu boyumun uzun olması (1.80m) ve geçmişimde de başka spor dalları ile uğraşmış olmamdan kaynaklı olabilir ama maalesef ki tartı yalan söylemez ve yine maalesef ki 130 kiloyum ama istikrarlı bir şekilde zayıflama çabası ve motivasyonu içerisindeyim. Tavsiye ettiğiniz sayfalara da bakıp daha da bilinçli olmaya çalışacağım teşekkür ederim.
Hoşgeldin.
Yürüyüş ile başlayıp 110kg civarı 30sn jog 2dk yürüyüş benzeri yavaş adımlarla koşuya geçebilirsiniz.yukarıdaki ve aşağıdaki bağlantıları da okursanız.
Shin splits için dinlenme, dinlenme, mesafe tempo azaltma ve birçok şey o konuda vardı.Sakatlanmamak çok şey, yürüyüş hafifletmek beslenme düzeni ve düzenli sürdürülebilir plan önemli olabilir.