Sapanca Ultra 2023

Günaydın;
Sapanca Ultra’da 40k parkurunu koşacağım, site henüz güncel değil sanırım, gpx haritasını indiremiyorum ama parkur geçen sene ile benzerdir diye düşünüyorum. Acaba starta yakın/yürüme mesafesinde otel önerisi olan var mıdır? 1 buçuk ay kaldı, çok da geç kalmayalım:)
Teşekkür ederim

2 Beğeni

http://sapancaultra.org/index.asp?s=yb&yid=23

11 saat içinde sesinizi duyan olmuş :raising_hand_man:Parkur yukarıdaki bağlantıda var.Orada koşanların kaldığı otel tavsiyeleri sorusu cevapsız kaldı ama tavsiye etmek isteyenler yazar.

2 Beğeni

Bu geçen seneden kalmış sanırım, gpx de açılmıyor telefona atınca. Ama ben de değişeceğini pek sanımıyorum rotanın. İlginiz için çok teşekkür ederim :fist_left:

1 Beğeni

Sayfa 404 e düştü, değişiklik çalışma var sanırım.Haritada gördüğüm yakınlarda oteller vs vardı.3-5 güne netleşir bence.

2 Beğeni

Ben de gpx için mail attım. Google Chrome nedeniyle sorun olduğunu Microsoft Edge ile deneyebileceğimi söylediler. Edge ile girince indirebilmiştim :+1:t4:

3 Beğeni

Günaydın;
Site artık hiç açılmıyor, yakında yeni sitemizle sizinleyiz yazılmış:)

1 Beğeni

Site yenilenmiş, harita, CP ler, eğimler vs. bilgileri eklenmiş :clap: gpx file hala çalışmıyor ama :grimacing:

1 Beğeni

gpx de tamam, emeği geçenlerin eline sağlık :wink: :+1:

1 Beğeni

Merhaba,

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yağış ile koşulan bir Sapanca Ultra organizasyonu geride kaldı. Eşim ile bir çok koşuya gittim ama 2 yıldır Sakarya 'da oturmama rağmen yağmur nedeniyle beni desteklemeye gelemiyor. Kısmet demek ki.
Geçen yıl 21 K parkurunu koşmuştum, bu yılda 40 K parkuruna yazıldım. Zaten ilk 8,5 km birbirinin aynısı diyecektim ama 21 K vlogumda da görüleceği üzere orada patika vardı burada ise yollar yapılmış olduğundan stabilize yolda ilk CP’ye ulaştık. Sonra 21 K ile yolları ayırdık ve 17,5 km 'ye kadardı sanırım tırmanışa devam ettik. 2. CP’de yaklaşık oralarda bir yerdeydi ve o CP’de de 60 K koşan arkadaşlarla yolları ayırdık ve bizim için yarışın 2.yarısı başlamış oldu. 2. Yarı sürekli iniş olduğu için daha hızlı oldu. Bundan sonra muhteşem manzara eşliğinde ve sağanak yağmur altında ve neredeyse tek başıma koştum parkurda.
Son CP’den sonra girilen ve yaklaşık 1,5 km olan patika bayağı zorlayıcıydı. Bir arkadaşım düşmüş ve kaburgası kırık zannedersem. Kendisine buradan geçmiş olsun diyorum. Bu kısım geçen yıl 21 K 'da tersten koşulmuştu. Düşen arkadaşım " burası olmasaydı iyi olurdu " dedi. Bence patika görmemiz açısından iyi oldu ve çok hızlı koşmadığım için eğil kalk şeklinde esneme bile yapmış oldum hatta ayaklar su ve çamura girince biraz rahatlama da olmadı değil.
Yarış ile ilgili anlattıklarım ve diğer her şey yine vlog olarak youtube 'da.
İyi seyirler.

Not: Tırmanma antrenmanları yapmam gerek, bu parkurda bunun için çok ideal.

16 Beğeni

@nkoner Hocam yine çok güzel bir video yapmışsınız, emeğinize sağlık, sizlerin bu videoları sayesinde yarış öncesi - sonrası, ortamı, atmosferi, parkuru vs bir sürü bilgiye sahip oluyoruz ve açıkçası sizlerin videolarını izledikten sonra yarışı hedeflerim arasına koyup koymama noktasında karar verebiliyorum.

Ayrıca bu yarışta ta son kmlerde sizle tanışmak ve birlikte koşmakta güzeldi.

Emeğinize sağlık tekrar , yeni videolarınızı dört gözle bekliyor olacağız…

5 Beğeni

@myilmaz Sizinle tanışmak da benim için zevkti. Son kilometrelerde birbirimize güç verdik, iyi oldu. Teşekkür ediyorum.

2 Beğeni

Güzel bir yarış oldu benim için de. 40k koştum, inişte komple sağnak yağmurda çamur içinde ayrı keyfli oldu :grimacing: Bir kaç yerde işaretler daha belirgin olabilirdi, birkaç arkadaşı son anda uyardım ama genel olarak cp ler, organizasyon güzeldi :+1:

3 Beğeni

merhabalar, 40k yarış raporum aşağıdadır:

9 Beğeni

Merhaba
Daha iki hafta önce Dağyenice’de 60 koşup üstüne burada da 60 koşmak doğru değilmiş benim için. çok daha keyif alabileceğim bir yarıştı eğer sakatlık olmasaydı.
parkur: ayrıntılar zaten her yerde var. ben çok sevdim. kartepe’ye o ince yağmur altında çıkmayı, dere yatağında bata çıka ilerlemeyi, ayakta hiç duramadığım inişleri, nerdeyse karanlık hale gelen ormanda koşmayı çok sevdim. koşulabilir tırmanışları da vardı, artık bit dediklerimde.
trail yarışlarını bunlar yüzünden çok seviyorum. uzun koşuların hikayesini de. her şey oluyor, olma potansiyeli var ya da. uzun çıkışla başladığım koşuda daha 15 17.km.de geçen seneki pubis sakatlığım başladı. ilk kez bırakmayı düşündüğüm yarış da bu yüzden oldu. daha da kötüleşmesin diye hem yavaşladım hem hep kontrol ettim kendimi. bir şekilde 40lardaki cp’ye gelince sevgili Alper Dalkılıç’ı gördüm. 10 km hep ineceksin demese sanırım orada bırakırdım. sağ olsun destek verdi devam ettim. onu görmek çok anlamıydı benim için.
45 ve 50km arası iniş müthişti. sis ve o nehrin sesi ve hafif eğimli bir yolda finishe koşuyoruz. yürümeyi çok istedim orada ama zaten çok zaman kaybetmiştim ve üşüyordum da.
malum son km’ler. dar patikada sapancaya iniş.
konaklama: starta 15 metre uzaklıkta çadır kurduk. mis gibiydi :slight_smile: yüzümüzü gölde yıkadık, koşu sonrası gölde serinledik, umumi tuvaletteki görevli ile samimi olduk, çadır komşularımızla sohbet ettik, 6 k ikincisi mustafa ve köpeği hektor ile tanıştık, bira şarap içtik…uzun süredir yemediğimiz kadar güzel bir pideci bulduk, ama gerçekten güzel, dönüşte açık olsa kahvaltıyı da kavurmalı pidesiyle yapardık.
biliyoruz ki emek çok büyük bu organizasyonlarda. herkese çok teşekkür ederim. kartepe cp zirvede soğukta bizi bekleyen gönüllü arkadaşa da sağlıkçılara da.herkes iyi niyetle güzellikle elinden geleni yapmış. elbette aranırsa bulunur eksiklik ama ben yağmurda ıslanıp sağlıkla koştum ve gözüm de hiç aramadı başka bir şey. sağ olsunlar tekrar.
özel bir teşekkür de bulamadığım koşucu arkadaşa: ben sanırım 30 40 km arası yağmurluğumu düşürdüm ormanda. çalılara vs taktım yüksek ihtimal. kartepeye çıkarken yağmur rüzgar vs giyeyim dedim, yok. ya nasıl moralim bpzuldu. yeni sayılır ve malum hayat pahalı alamayacağım yenisini.ben bunları düşünürken zirveden aşağı aynı cp’ye döndüm. sorayım dedim arkadaşlara. biz de sahibini arıyorduk dediler…ya nasıl mutlu oldum. koşuculardan biri yolda bulmuş sağ olsun taşımış getirip bırakmış.
hani belki buraları okuyorsa aradım sordum vs ama bulamadım arkadaşı. çook selam ederim ona. sağ olsun
tüm spor dostlarına selamlarımla…

15 Beğeni

Harika bir yazı olmuş. Hem ayağınıza hem de kaleminize sağlık.

3 Beğeni

Tebrikler, iyi bir özet olmuş. Özellikle Alper DALKILIÇ kısmına bende katılıyorum, pozitif duruşu ile bana da CP’de moral verdi, sağolsun! Zaten hep mütevazi ve hep güleryüzlü.
Yağmurluğu bulup CP’ye getiren kişiyi buradan kutluyorum. 60 K 'da yarışan bir arkadaşımda start öncesi birlikte fotoğraf çektirirken batonunu unutmuş. Tırmanırken denk geldik, başlangıç noktasında unuttuğunu söyledi. Yarışlar bitince tekrar sordum, birisinin bulup organizasyona teslim ettiğini söyledi. Ben de bir kez daha koşan tüm arkadaşlara buradan teşekkür etmek istiyorum. %100 'e yakını harika insanlar.

8 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba dostum. Senin montu ben taşıdım bir sonraki cpye. :raising_hand_man: sana ulastiginı ve ihtiyqcin oldugunda yarista kullandigini duyunca da cok mutlu oldum :slightly_smiling_face:

14 Beğeni

Sayin Zeki Bey. simdi okudum. siz alip diger cp’ye birakmissiniz. inanin cok cok mutlu oldum. gercekten harikasiniz. sag olasiniz. insallah baska yarislarda karsilasma tanisma firsatimiz olur cok mutlu olurum.

6 Beğeni

Gorusmek uzere :slightly_smiling_face::raising_hand_man:

3 Beğeni