Sapanca Ultra 2023

Montu taşıyanda bizim arkadaşmış :slight_smile:

3 Beğeni

Yarış raporu okumayı severler için Sapanca Ultra 2023 hikayem yayında. Umarım okurken keyif alırsınız ve yaşadığım talihsizliklerden beraber tecrübe kazanırız.

… Muhtemelen olması gereken yerdeydim ama siyah kordonlu siyah saati, yağmur altında ıslanmış koyu renkli yaprakların arasında bir türlü bulamıyordum. Ne diye siyah renkli saat almışım diye söylenip duruyorken diğer koşucular bir bir yanımdan geçmeye başladı…

9 Beğeni

Çok içten , derslerle dolu sürükleyici bir yarış raporu olmuş,

Koşu melekleri yanınızdayım neyse ki , gerisini mental hallettmiş tebrikler

2 Beğeni

Bir kısmını sizden dinlemiştim, kalan kısımları da buradan okudum. Tek kelimeyle harika bir yazı ve koşu performansı…
Tebirkler.

2 Beğeni

Herkese merhaba,
Bu sene 60 k için kaydolmuştum, fakat iş durumumdan dolayı en erken Cuma akşamı Ankara 'dan yola çıkabileceğim ve Cuma gece Sapanca da olabileceğim. Çadırda konaklama imkanı var mıdır? Daha önce yarışın start noktasına yakın yerlerde çadırda konaklayanlar görüşmüştüm. İzin almak vs gerekiyor mu? Nereyi tavsiye edersiniz?Çadır tecrübem sadece bir kez olduğundan tavsiyelerinize ihtiyacım var. Çok kısa kalacağımdan otel ayarlamak istemiyorum, ya çadır , ya arabamın içinde konaklayayım diyorum. Şimdiden teşekkürler.

2 Beğeni

Start alanına yakın yerlerde gece çadırda konaklamıştım geçen sene. Cuma gece olduğu için bölgede yaşayan gençlerin sabah 4e kadar gittikçe artan eğlencesiyle pek nahoş bir deneyimdi. Kendilerinden lütfen artık biraz sessiz olmalarını istemesem son bir saatlik uykumu da yaşayamayacaktım. Alana yakın tuvaletler(paralı) vs olduğu için yine de en mantıklı çözüm o bölge diyebilirim. Sadece çadır öbeğinin en dışında kalmayın derim. Çünkü sahile daha yakın olan çadırlar sesten bihaberlerdi.

4 Beğeni

10.su düzenlenen Sapanca Ultrada ben de üç sene üst üste 40k parkurunda koşma imkanı buldum. Sabah geç kit alımı yaptım. Açıkçası bu şekilde evden çıkıp gelmek çok daha rahat oldu. İşlemler tıkır tıkır gerçekleşti.

Organizasyondaki çalışanlar ve gönüllüler oldukça yardımcıydı. hepsine çok teşekkürler. Her zaman olduğu gibi, CPlerle alakalı pek yorum yapamayacağım; çünkü zorunluluk olmadıkça CPyi kullanmıyorum. Bugün 2. ve 4. cpde tek flask su doldurmak için durdum. 10 saniye için bunu söylemek ne kadar doğru bilmem ama gönülden yardımcı olmak için bekleyen kişiler vardı CPlerde.

Parkuru ikiye ayırarak anlatmak istiyorum. Kartepe ve etrafındaki tepeler ile Sapanca’nın doğası tabi ki harika. İçinde bulunduğum için çok mutluyum. Her sene, parkurun yeni yerleşim ve tesisler yüzünden ne kadar kurulması zor bir hal aldığını da anlıyorum. Tabi bencil düşünmeden şunu da söylemek lazım, doğayı katlediyor bu yerleşimler.

Gelgelelim benim bu parkura bir itirazım var. 3 sene yarıştığım parkurda ilk sene olan orman içi single track çıkış 2. sene yoktu. 3. sene ise teleferiklerin altından inilen single track parkurdan çıkarılmıştı. Yani yarışın başından sonuna kadar araçların giremediği hiçbir yerde koşmadık. Gönül ister ki biraz kendimizi kimsenin giremeyeceği yerlere girdiğimiz için şanslı hissedelim. Yukarıda anlattığım doğanın dört koldan ele geçirilmesi bir gerçek ve rota yapıcıları oldukça zorluyor. Fakat yine de daha detaylı bir araştırmayla bu tür yolların bulunabileceğine inanıyorum.

Fakat bunun dışında, finisher yemek ve içecekleri, 40k için işaretlemeler, hepsi harikaydı(24te kaybolmalar olmuş sanırım).

Kendi adıma, uzunca bir süredir sağ kasığımda işler yolunda gitmiyor. Gün geçtikçe iyileşiyorum; fakat henüz tam hazırım diyemem. Bunu bilerek antrenman yarışı havasında koştuğum yarışta, hedefim yarış boyu hiç yürümemekti ve bunu başardım.

ikinci hedefim de 4 saatin altında bitirmekti; fakat geçen seneye göre parkur biraz uzamıştı.(bu benim bahanem olabilir, çünkü bir yandan da single track gittiği için daha rahat koşulur oldu) Toplamda 4 saat 6 dakikada bitirdiğim yarışta genel 14 yaş 4 bitirdim.

Parkurda birçok kişiyi gördüm. Benim için çok önemli: koşuya başladığımda birçok yazısını okuduğum ve öğrendiğim, sonradan sonuçlara bakınca fark ettim ki; @SedatKurtulus ile karşılaşmammış. Yüzünüzü bilmediğim için o an tanıyamadım. Bilseydim eşimin yanına gitmek için o kadar acele etmezdim. Bir sonraki karşılaşmamıza diyelim :slight_smile: Ayrıca ben daha 40-49 yaş kategorisi görünüyorum.

@nkoner sayesinde tanıştığım birçok kişi tabi ki :slight_smile:

Bugün hem koşup hem de videoyu hazırlamak için iyi çalıştım :slight_smile:

12 Beğeni

@ggg Merhaba. Ayaküstü de olsa karşılaştığımız için çok memnun oldum. Bu karşılaşma, tanışmamıza vesile olur umarım. O esnada etraf kalabalıktı ve herkes yorgundu, daha müsait bir ortam olsaydı belki daha uzun bir süre sohbet etme şansımız olabilirdi. Bir dahaki sefere kısmetse…

Bu arada, keyifli bir yarış geçirmenize sevindim. Video için de çok teşekkürler. :raising_hand_man:

7 Beğeni

Öncelikle tebrik ediyorum. Bu yarışa gelememiş olsam da çok fazla selam geldi. Büyük bir koşu ailesi olma yolunda hızla ilerliyoruz.

7 Beğeni

Sapanca ya İlk defa katıldım. Açıkçası şaşkınlık yaşadım. Yarış fuar alanı, kit dağıtım organizasyonu vs 10. su düzenlenen bir organizasyona göre sanki biraz zayıftı.

Ama şunuda ifade edeyim şimdiye kadar katıldığım yarışlarda en kibar ve en güler yüzlü görevliler vardı. Hepsinin emeğine sağlık

1 Beğeni

Yarış haftasonunu sosyal medyadan takip edip, yarış sonuçlarına bakıp katılımcı sayısını gördükten sonra açıkçası Sapanca Ultra’nın mevcut durumu beni de üzdü.

Son dönemde bazı yarışlar hem organizasyon kalitesindeki maddi gerilemeler, hem de belki buna bağlı olarak katılımcı sayısının düşmesiyle zirveyi gördükten sonra duraklama ve gerileme dönemine girmiş gibiler.

Elbette her yarış binlerce kişiyle yapılacak, expo alanı, kit içerikleri, ikramlar vs çok zengin olacak diye bir kaide yok ama zamanında bunları gördüğümüzden, bir beklenti oluyor haliyle. Belli ki bundan sonra beklentiyi ona göre ayarlamak gerekecek.

1 Beğeni