Salomon Cappadocia Ultra Trail 2024

Hem yurtdisinda yasayan hem de muhendis olanlara ucretsiz olursa ucak biletini alip gelirim :slight_smile:

5 Beğeni

Bir mühendis olarak şunu söyleyebilirim; organizasyona ne kadar çok mühendis katıldığının farkında değiller sanki. Bunun farkına varırlarsa bizim için de bir kampanya yapma ihtimalleri olabilir.

Bizim yarışlardaki kişi sayısı olarak potansiyelimiz asker ve polislerden az değil diye düşünüyorum.

Bunun gibi kampanyaların ana amacı; organizasyona katılan kişilere etraflarındaki aynı meslekten olan ama daha önce bu organizasyona katılmamış kişilere “bak indirim var, hadi sende gel” dedirtmek. Yani ana amaç o meslek grubundan yeni kişiler kazanmak. Bu tip kampanyalar genelde tek yıllık olur. Geçen sene öğretmenlere oldu mesela. Yeni kişiler kazanılır ve diğer mesleklere yönelinir.

1 Beğeni

Bende emekli ve çalışanım, bizlerin durumu nedir?

5 Beğeni

(Asker ya da polis değilim, indirimden yararlanmadığımı belirtmek için açıklama yaparak başlıyorum başlıktaki gergin hava nedeniyle.)

Açıkçası fiyatları geçen seneye göre yüksek bulmadım. Geçen sene bana yüksek gelmişti. Bazı fiyatlara alışmış olabilirim. Geçen sene de fiyatları yüksek bulsam da eleştirmemiştim kendi adıma, alıcı olduğu müddetçe esnaf fazla para kazanmak ister, bana yüksek gelenleri başka esnaftan almaya çalışırım.
Asker ve polislere indirim olması bana nahoş gelmedi. En azından bir kısım koşucu arkadaş bu güzel organizasyonda indirimli koşacak olarak bakıyorum. Asker ve polislere indirim olması belki de kayıtlar açılmadan hemen önceki bu meslek grubundan gelen şehit haberlerinin sayısı sebebiyledir. Bu tamamen varsayım.
(Bu sene 2’li takım olarak koşmayı planladığımız bir yarışı fiyatını bize göre pahalı bulduğumuz için iptal ettik ve Dağ Yenice Ultra ile Uludağ Ultra’ya karar kıldık. 2 yarışın da fiyatları daha makul gibi)

5 Beğeni

Ben de bahsettiğiniz iki yarışı, hem yeni parkurlar görmek hem de fiyatından dolayı tercih edeceğim. (kapadokya katılım ücreti iki yarışın ücretleri toplamından fazla) :slight_smile:

2 Beğeni

Geçen sene bitirecektim güzel güzel hiç derdim olmayacaktı ah be :smiley:

6 Beğeni

TÜRKİYE de Geçmiş Zamanda ve Şimdiki Zamanda ve Ne Yazık ki Gelecek Zamanda da Öğretmenler, Polisler, Askerler ve Sağlıkçılar Çok Bedel Ödediler ve Ödemeye de Devam Edecekler. Bu Meslekler BU Topraklarda “Kutsal” Olarak Anılır. Ben Şahsen Bu Mesleklere Yapılan Kampanyaları Ne Amaçla Olursa Olsun Ayakta Alkışlarım……….

6 Beğeni

Ve Eminim ki Gelecek Senede Sağlık Çalışanlarımız İçin Yapılır. Yapılırsa da Harika Olur. Böyle Düşünceli Organizasyonların Çoğalması Dileğiyle.

4 Beğeni

Oo beklenen kutsallık vurgusu geldi en sonunda, Bu konuya ilk cevabı verdiğimde bu cümleleri duyacağıma adım gibi emindim, sadece biraz gecikti :slight_smile:

işte bu zehirli ok,
Şimdi bu konuya girerim ama konu çok farklı yerlere gider, koşu dışı olur, silivri de bu aralar soğuktur :smiley:

Ben en iyisi biraz uzaklaşayım ortamdan, herkese iyi antrenmanlar ve yarışlar​:rocket:

4 Beğeni

Herkesin Kutsallık Anlayışı Farklıdır. Fikrinize Saygı Duyuyorum.

3 Beğeni

Keşke herkesin çalıştığı kurumlar çalışanlarını desteklese de kendi kurumları adına yarışlara katılan sporcu sayıları artabilse, gerçekten destekleyen şirket ve kurum sayısı iki elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az, örneğin Rusların akkuyurun gruplarını neredeyse tüm yarışlarda görmeye alıştık, onların masraflarını kim karşılıyor bilmiyorum ama tahminimce kendi şirketleri büyük destek sağlıyor olmalı.

Emekli olmuş aynı zamanda çalışan kesim için de kesinlikle yarış organize edenlerin bu kesimi desteklemesi gerekir, asgari ücretle çalışanlar için de nasıl çözüm olabilir bilemiyorum.

Konunun bu şekilde can sıkıcı boyuta ulaşmadan, asker, polis ve öğretmenler için yarış sitesinde bu şekilde ilan edilmesi yerine, kimseye böyle uluorta duyurmadan TSK, Emniyet, Jandarma, MEB ve diğer kurumlar/şirketler ile karşılıklı bir protokol imzalanması durumumdan kurumlar kendi personeli için yayımlayacağı bir tebligat duyurabilir ve çok daha fazla personelinin katılmasını sağlayabilir.

3 Beğeni

Güzel Fikir.

Bu arada bahsettiğiniz konuda kendimi çok şanslı hissettim bir kez daha. Bir Fabrikada İşçi olarak çalışıyorum ve aynı iş yerinde benim gibi koşucu 12 arkadaş var ve şirketimiz 2023 yılında bizleri toplamda 8 organizasyona gönderdi. Hertürlü masrafı karşılayarak. Ve 2024 te de bunu yapacak.

7 Beğeni

Bence öğretmenler, sağlıkçılar, polisler ve askerlerle birlikte diyanet çalışanlarına da indirim olmalı :slight_smile: 3600 ek gösterge bile tüm kamu çalışanları içinde sadece bu beş fedakar kesime verilmedi mi!? Hepsi buna itiraz etti ama olsun…Organizasyonun bu kampanyayı yaparken minnet duygusuyla değil tamamen bu sektörlerde çalışan sayısını gözönüne alarak yaptığını düşünüyorum.Yapması hiç yapmamasından iyidir.Sonuçta hiçbirimiz patrondan daha zengin değiliz.Illa UTMB yada Kapadokya Ultra’ya katılmak zorunda da değiliz.Sosyal medya şartlanmaları hayatımızı biraz fazla belirler hale geldi.Bu nedenle ilk mesajda yazdığı gibi ücretleri değil fayda/fiyatları değerlendirelim.

5 Beğeni

@ominal 120k geçen sene bitti, sükür, hesap kapandı. Ama durmayıp 63k kayıt yaptırdım.(cila niyetine). Darısı sana…

3 Beğeni

Ben 38 ve 63 koşmadan 119-120 i koşup defteri kapatacaktım, şimdi hırs var tabi, bakıcam yazın karar veririm gidişata göre ama ya cut ya hiç :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

ikinci Kısım hiç iç açıcı değil. Karanlık, göz gözü görmüyor ve insan o zaman Dağyenice 100k arıyor…

2 Beğeni

Markete gidiyoruz bakıyoruz peynir 150 lira bu peynir niye pahalı diye laf ediyor muyuz üreticiye ya da markete? Paramız yetmiyorsa almıyoruz kaldı ki bu temel ihtiyaç.

Yarışlar kesinlikle lüks tüketim ürünü önce bunu kabul edelim. Sonrasında da bir hizmet satın aldığımızı, bunu düzenleyenlerin kâr amacı güden insanlar olduğunu, geçimlerini bununla sağladıklarının farkında olalım.

Rotalar kayıtlı internette, saatinize yükleyip yılın her günü yarış rotasında koşabilirsiniz , hoooppp birader koşamazsın burada parasını vermeden diyen var mı? Ben denk gelmedim yarış günü harici koşarken.

Para vermeden, hizmet satın almadan yılın her günü koşabilirsiniz .

Yarış günü işaretli parkurda cp lerden faydalanarak koşmak istiyorsanız belirlenen bedeli ödeyeceksiniz bu kadar basit.

9 Beğeni

Kapadokya Ultra Trail ,de pek öyle olmuyor,
Tadı damağında kalıyor…!
Hadi bir daha,
Bir daha diyorsun…
Acaba Şansa mı bitirdim.?
Bir daha diyorsun…
Uzayıp gidiyor işte…

3 Beğeni

@husy72 @ominal yazdıklarınızı okudukça hayranlık duyuyorum. Gerçekten bravo sizlere abilerim. Birgün bende bu mesafeleri göreceğim

2 Beğeni

Emekli indirimi olursa süper olur valla .Yarışları hiç sevmem ama ilk emekli indirimi yapana katılcam valla :joy:

3 Beğeni