Salomon Cappadocia Ultra Trail 2024

Selamlar, kayıtlar yarın açılıyor. Şimdiden herkese başarılar dilerim. :heart: Ücretlerin konuşulmadığı bir başlık olması dileğiyle :slight_smile:

16 Beğeni

Hatırlatma anlamında eklemek isterim, bu yıl asker ve polislere de indirim sağlanmış, aşağıdaki şartlara uyan varsa gözden kaçmaması ve mağdur olmaması için alıntılıyorum:

  • Tüm ücretler iade edilebilir ücretlerdir. İptal ve iadeler için son talep tarihi 1 Ekim 2024 saat 23:59’dur.
  • Emniyet ve Silahlı Kuvvetler personeli için kayıt ücreti %50 indirimlidir. Kayıt öncesinde emniyet ve silah kuvvetler mensubu olduklarını belirten belgelerini e-posta yoluyla iletenlere, indirim kuponu ile geri dönüş sağlanacaktır.
  • 2000 yılı ve sonrası doğumlu öğrenci katılımcılarımız için kayıt ücretlerimiz %50 indirimlidir. Kayıt öncesinde öğrenci belgelerini e-posta yoluyla ileten öğrencilerimize, indirim kuponu ile geri dönüş sağlanacaktır.
5 Beğeni

Geçen yıl öğretmenler, bu sene polis ve askerler bakalım bize ne zaman sıra gelecek​:smile:
Öğrenci indirimini sonuna kadar destekliyorum ama hem geçen seneyi hem de bu seneyi anlayabilmiş değilim. Çalışanların %60 ı asgari ücret aldığı ülkede bu bahsedilen meslek gruplarına tanılan ayrıcalık değişik bir durum. Daha önce de defalarca söylediğim gibi koşan insanı (katılım sayısı, yaptığı mesafe gibi…) motive edip destek verilmesine inanıyorum.
Kapadokya bu işi iyice belediyelerin toplu taşıma ücretine çevirdiler, sivil - öğretmen - öğrenci tarifeleri gibi,
Neyse… ben susayım daha fazla detaya girmeden.

4 Beğeni

Muhtemelen daha kapsayıcı olmak adına böyle bir yönteme gidiyorlar. Dar bir kesişim kümesine fayda yerine geniş bir kümeye indirim verip katılımı artırıyorlar. Bu tip indirimler yeni koşucu çekmede de bir nebze olsun faydalı. “Erkut Abi, Mediha Abla bak size %50 indirim varmış gel sen de koş bu sene”.

Öte yandan fiyatın yüksek algısı da biraz kırılıyor. Bu sene katılım tarihi üzerine fiyatlandırmaya gitmişler, euro fiyatları 130 dan başlıyor mesela.

Yine fiyatlandırma batağına girdik hadi bakalım.

6 Beğeni

Çekirdeğim hazır, malum tartışmayı bekliyorum. 63k da bir aksilik olmazsa görüşmek üzere.

Meslek gruplarına ayrıcalık tanınması hakkında, yanlış anlaşılır kaygısıyla bir şey diyemiyorum.

7 Beğeni

Ben de Emeklilere indirim istiyorum…!
Neyse indirim olmasa da koşarım yine,
7.Kez olsun bu sene…

9 Beğeni

Selam,

Keşke elimizde geçen seneki katılımcıların ne kadarının polis ya da asker olduğuna dair bir bilgi olsaydı

4 Beğeni

120k parkuru kayıt ücreti İznik Ultra 160k ile aynı olmuş.
aradaki 6 aylık süre farkını ve bu süredeki enflasyon etkisini düşündüğümüzde bence oldukça makul bir fiyat belirlenmiş.

Benim tek temennim;
İznik ve Kapadokya yarışları tüm dünyadan sporcu çekebilen yarışlar.
Yurtdışında böylesi yarışlara sporcu gıdası firmaları çok rağbet gösteriyor ve sponsor oluyor.
Chamonix bölgesi yarışlarında CP’lerinde enerji jeli veya enerji barı bulunabiliyor.
Firmalar sponsor olup kendi reklamlarını yapmış oluyor ve sporculara da güzel bir jest olmuş oluyor.
Artık ülkemiz sporcu gıdası pazarlayan firmaların bu iki yarışın farkına varmaları ve bunların içine dahil olmalarını temenni ediyorum.

8 Beğeni

(zaten emniyet ve askeri personel toplu taşımada da ücret ödemiyor)
Demişsiniz ama böyle bir durum TSK personeli için yok, görevli durumdaki jandarma için olabilir ama o da görev icabı bir yerden bir yere giderse belki, 17 yıldır TSK mensubuyum bir defa toplu taşıma konusunda hiç bir yerde tek kuruş indirimli yolculuk yapmadım, teklif dahi etmem zaten. Bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak adına cevap vermek istedim.
Ayrıca TSK içinde sadece TSK spor gücünde bulunan elitler haricindeki tüm personel için bu yarışlara katılım giderleri kendi ceplerinden olup gittikleri günler de yıllık izinlerine mahsuben kullanırlar. Ben bir çok yarışa kayıt olduğum halde mesai/görev yoğunluğu nedenleriyle gidemedim ve kayıt paraları hepsi yandı. Şahsen ben bir yarışa kaydolurken geri iade garantisi olmasına bakarak veya ekstra sigorta yaparak kaydolurum. Saygılarımla, bir engel olmazsa 63k da görüşmek dileğiyle…

6 Beğeni

Hocam benim değindiğim konu, organizasyonun bakış açısı, lütfen kişisel almasın kimse.
(Ayrıca işe gidiş gelişler de toplu taşımayı kullanan birisi olarak (her gün), zaten tsk personeline çok denk gelmiyorum. Şahit olduğum birkaç kişide de vermediklerini gördüm.) Çok da mühim değil bu konu. Belki de yasal bir çerçevesi vardır zaten. Benim kısaca eleştirim,(bu yarış özelinde) gelir grubu olarak orta grupta yer alan öğretmen, tsk ve emniyet personeline tanılan ayrıcalığın anlamsızlığı. Ülkenin zaten paçalarından adaletsizlik, gelir eşitsizliği akarken, bu konuları özele indirmemizin hiçbir manası yok. Yazdıktan sonra da pişman oldum zaten. Ne zaman kapadokya ile ilgili bir şey yazsam hep aynı şeyler oluyor. :smiley: (hoş bu sefer ücret konusuna girmedim, sadece bakış açısını eleştirdim)
Katılacak bütün arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim…

2 Beğeni

Riskli zor bir meslek kolu.Ben buna dair belgeyi , mesleğim uysaydı- asla organizasyonla ilgisi yok- vermekten çekinirdim.Fazla pimpirikliyim, forumda telefon numarası verilmesi de benzer (Telefonda savcıyım polisin diyenlere kanmaktan korkarım bu hassasiyete karşın).

2 Beğeni

Ücret konusu çok göreceli maalesef. Herkesin kazancı ve yarışlara ayırmak istediği bütçe farklıdır. Genel olarak patika yarışlarının kar amacı güdülerek yapılan organizasyonlar olduğunu bilerek değerlendirme yapmak daha mantıklı. Burada önemli nokta yarışın içeriği, katılımcıların kalitesi, arazinin, patikaların eşsizliği ve ne kadar keyif aldığımız. Ben her ay 2-3 yarış koşmak yerine senede 2-3 seçmece yarış koşmayı tercih ediyorum. Bu sene Cappadocia Ultra’ da yarışır mıyım bilmiyorum? Ama bu yarışın Türkiye şartlarında yapılan en güzel organizasyonlardan biri olduğu da bir gerçek. Nicelik yerine niteliğe bakıp karar vermek her zaman doğruyu gösterir.

5 Beğeni

Konuyu açan arkadaşa selam ederim. Herhangi bir ortamda max 3 dakika sonra ekonomi konuşulan bir ülkedeyiz. Tabiki de ücretler konuşulacak. Ayrıca belediye ya da diğer sponsorların daha da taşın altına elini koyarak cüzi miktarlarda ücretler olsaydı çok daha iyi olurdu. Medium ultraya katılan birini düşünürsek, konaklama ve yakıt masraflarını eklersek yaklaşık 6-7 bin tlye denk geliyor. Yabancılar ve üst gelire sahip kişiler için organize edilmiş bir koşu. Teşekkürler.

5 Beğeni

Kayıt ücretleri, asgari ücretin 1/6 sı olmuş. Bu fiyata uçak, konaklama, yeme içme gibi masraf kalemleri eklendiğinde bir maaşı bırakmamız bekleniyor. Üstelik polis ve askerlerimiz unutulmamış.

Aynı parkuru koşacaklar üstelik yarı fiyatına. Bence bu yıl organizasyonun adı Kapadokya Ultra Trail Polis ve Asker Koşusu olsun.

Bu vesileyle forumumuzun geleneksel kayıt ücretleri tartışmasını açıyor, ülkemizin en eski ve kapsamlı yarışına katılacak tüm asker, polis ve sporcu dostlara başarılar diliyorum.

965818025abff1578aa77179bb49d89b

2 Beğeni

Hiç kusura bakmayın ama yaklaşımınız çok fesatça olmuş.
Daha önce öğretmenlere kampanya olmuştu.
Bu sene asker ve polislere oldu.
Organizasyonlar daha çok insanı kendi yaptığı iş ile aşina edebilmek için bunun gibi şeyler yapabilir.
Sadece bizde değil, tüm dünyada olur bunun gibi şeyler.

Seneye sizin mesleğinize kampanya yapsalar ve bu yaklaşımınızı sizin mesleğiniz için yapsak hoşunuza gider miydi?

4 Beğeni

Ne yalan söyleyeyim kusura baktım. Geçen sene öğretmenlere indirim yapılınca gene tepkimizi belirtmiştik. Bu yılda aynen sürdürüyoruz.

Özellikle, indirimlerde istikrar olmaması, alakasız meslek gruplarına ayrıcalık tanınmasını haklı göstermek için dünyayı örnek gösteriyorsunuz birde. Dünyada böyle bir uygulama varsa buda yanlış.

Sonuç olarak düşük gelir düzeyine sahip kişilerin bu ve benzeri organizasyonlarda artık istenmediği ayyuka çıkmıştır.

Dürüst ve karakterli insanların, kendilerine alakasız bir ayrıcalık tanındığında başkalarını beklemeden gereken tepkiyi göstereceklerinden eminim.

2 Beğeni

Bu ayrıcalık değil bir kampayadır.
Bu kampanyaya tepki göstermeyen asker ve polisleri dürüst olmayan karektersiz insanlar olarak etiketlemek alenen kışkırtma amaçlı çok talihsiz bir açıklama olmuş. Kimseye böyle küfretmeye hakkınız yok.

1 Beğeni

Üzücü bir açıklama olmuş. Organizasyonun yaptığı bu indirimlerde ne bir kasıt, ne de bir alakasızlık var, bir güzellik yapmışlar sadece. Tutup da düşük gelir düzeyi mavrası yapmak saygısızlık.

4 Beğeni

Abi bu organizasyonun yakın ya da uzak gelecekte “Hadi bu senede mühendisler için %50 indirim yapıyoruz” diyeceğine inanıyor musun?

Ben inanmıyorum.

4 Beğeni

Kendi adıma cevap verecek olursam ne alaka derim :slight_smile: (mühendis ve mimarlar için) bize bu şekilde bir uygulama olmasındansa her katılanın ücretine denk gelecek bir indirim olmasını desteklerim. Yada backyard ultra (urla) gibi mesafe oranında olabilir, diğer seçenek de katılım sayısı oranında.

5 Beğeni