Sagalassos Sky Ultra

Organizatör/ler kim acaba? Sitesine ilk kez girip baktım, OA Event görünüyor. Kimdir nedir, başka yarışları var mı?

Var

2 seneden beri bu yarış kulağıma geliyordu ve organizasyon ile görüşme imkanım olmuştu onlarda anlatmıştı ancak hep bir boşluk vardı. Geçtiğimiz sene deneme yarışı altında etkinlik yapıldı katılacaktım ancak sağlık sorunları sebebi ile iptal ettim. Bu sene merak ile beklediğim bir yarıştı, ancak yazılanlar paylaşılanları okuyunca özellikle yabancı sporcuların paylaşımlarını görünce koşu kültürümüz adına çok uzuldum.
Organizasyon buyuk bir iş yarış organizasyonu çok büyük bir iş. Son dk destekler çekildi, gerekli katılım sağlanması vs vs gibi bahaneler yersiz. Baktın sorunlar büyüyor, illa yapmak yerine iptal etmek daha iyi.

Abdullah bey mutlaka konu ile ilgili yazılı pdf haricinde gerekli açıklamaları yapacaktır.

2 Beğeni

Sevgili dostlar, TÜRKİYE’nin itibari yerle bir, tuz buz. Bence konu bu, başka her şey yanında detay kalıyor…

13 Beğeni

Rusyanin en cok okunan (kosu camiasinda) sitelerinden birisi olan RussiaRunning’de bugun konu ile bir haber yapti telegram ve VKontakte sayfalarinda. 3.44.00 ile ikinci olan 77 gogus numarali Valeriya Merkureva yaris ile alakali kisaca sunlari soylemis, translate vasitasiyla cevirince

“İşaretler pek iyi değildi. Zaman zaman yolumuzu bulmak zorunda kaldık, çoğu kayboldu. Dağcılık deneyimim bana yardımcı oldu ve mesafe boyunca minimum düzeyde ıskalamalar oldu, ancak rahatlamak imkansızdı” dedi Valeria."

3 Beğeni

Ben Francesco Puppi’nin instagram yorumunda şaşkın suratını görünce fazladan üzüldüm. :slight_smile:

3 Beğeni

En azından başka koşu yarışı yokmuş.

4 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum!

1 Beğeni

Yorumlara bakınca ülkemizde yapılan trail yarış organizasyonlarına nazaran genel olarak çok da garipsenecek ve bu kadar tepki verilecek ne olmuş olabilir acaba diyemeden edemedim. kaybolmak mı? işaretleme sorunu mu? cp de gönüllü eksiği mi? sıralama ölçme sorunları mı?

İkinci kez start vermek mi?işaretleme sorunu sonrası koşuculara süre cezası vermek mi? etkinlik merkezinin Burdurla hiç bir alakasının kalmaması, elitleri Ispartaya taşımaları mı?İptal edilen cp ve bunu yarışta öğrenmek mi?

Bence genelde karşılaşılabilecek şeyleri de aşmışlar.Oscar ödüllerinin tersi var ya en kötü film ödülleri (altın ahududu ödülleri), onun gibi bişey denemişler.Ayrıca organizasyonları çok daha iyi yapan yarışlara haksızlık birçoğunu aynı kategoriye koymak.

11 Beğeni

**
***entresan işler olmuş. herhalde yarışın uluslararası boyutunu kurtarayım derken iyice iyice çorba olmuş. iptal etselermiş keşke. sonuçta çok da dünya meselesi bir yarış değil. olmadı diyebilirlerdi.

2 Beğeni

Peki “skyrunnerworldseries” Türkiye’de yaşamamıza rağmen bizim bile tanımadığımız bu organizatörlere nasıl akreditasyon vermiş? Hiç mi kontrol etmemiş, araştırmamış. Orası da bana ilginç geldi.

12 Beğeni

mesela her yarış nerdeyse itra puanı veriyor da neye göre belli değil. madem ismi var itra nın bir gözlemci ataması lazım. en basitinden parkurlarda elevasyonlar tutmuyor, km ler bile farklı. standart yok. en önemlisi sporcu sağlığı güvenliği ne kadar ciddiye alınıyor. uluslararası standart gözeten var mı . yok. bürokrasiden izni aldın mı tamam.

3 Beğeni

Kapadokya ultrayı düzenleyenler ultracı değil, hatta sporcu bile değil.
Ama işlerine emek veriyorlar.
Hem yapmak için hem öğrenmek için emek veriyorlar ve ortaya güzel bir şey çıkarıyorlar.

Birkaç küçük oryantiring düzenleyip gaza gelerek “ ha oryantiring ha ultra “ kafasıyla gerekli emekler verilmeden organizasyon yapınca sonuç bu oluyor.

Çok uzun zaman önce bu başlık altında yarışın websitesine bile emek verilmediği için yarıştan umudum olmadığını söylemiştim. Öngörümde haklı çıktım. Emek verilen şeyler her halinden belli oluyor.

Koşucu arkadaşlardan ricam; zaten ülkemizde az yarış var diyerek böyle organizasyonları sahiplenmeyin. Bırakın kötü olanlar yok olsun. İşine emek verenlerin işleri ilerlesin.

18 Beğeni

Bana cevap hakkı doğdu.
Suçlu ITRA mı oldu şimdi? :nerd_face:
Neye göre ITRA puanı verdiği çok açık:
https://itra.run/FAQ/ItraScore

2 Beğeni

size niye cvp hakkı doğsun. bu yarışlar nasıl düzenleniyor derken itra puanı veren yarışlarda da standart olmadığından dem vurdum. itra linki göndermeniz yerine, yarışlarda ilan edilen parkurlar, verilen itra puanları ile uyumludur diyebiliyorsanız ayrı bir tartışma konusu olur. parkur 1300 m elevasyon denir 1000 m çıkar 35 k denir 32 çıkar. o da bizde yarış düzenleyenlerin parkuru puana uydurma çabasından kaynaklanıyor. isteyen istediği puanı alsın önemli değil de itra puan ve sıralama konusu zaten şuan global olarak da tartışılan bir konu. bir çok sporcu şeffaf olmadığını düşünüyor.

2 Beğeni

Sabah beri bu konuyu açayım diyorum ama bir türlü elim gitmemişti. Bu konu altında şu ana kadar 58 gönderi paylaşıldı. Bunların hemen hemen yarısı, yarıştan önceki paylaşımlar. Diğer yarısı ise bu seneki organizasyona olan eleştiriler… ki bence sonuna kadar hak ettikleri eleştiriler. Ama eksik olan birşey vardı. O da bu ‘skyrunnerworldseries’ şeysi. Kim bunlar, sky runningi dünyada temsil etme yeterlilikleri olduğunu sanmıyorum. @bikeg Türkiye’nin itibarından bahsetti, çok doğru, kötü oldu bizim için. Ama kötü olan, itibarı zedelenen bir konu daha var bence. ‘Sky Running’ kavramı da zarar gördü. En azından Türkiye’de zarar gördü. Ne bileyim, Sagalassos parkurunu bilmem ama Türkiye’de Sky trail düzenlenen, düzenlenebilecek bir çok yer var. Maximum rakımı 1700mt olan, teması antik kent olan, startina polislerin eskortluk ettiği vs vs. Ben burayı Türkiye coğrafyasında Sky Trail düzenlenecek yerlerin sıralamasinda çok gerilerde görüyorum.

SkyRun benim kafamda bambaşka bir yerde. Aladaglarda 3700metrede koştum, Tahtalıda plajdan 2365metreye koştum, Erciyes’te, Uludağ’da, Dedegöl’de solo kamplar ve zirvelerine koşular yaptım SkyRun için. Dışarıda gidemediğim, imrenerek baktığım parkurlar var.

Şimdi bir antik kent temalı koşuyu (patikasi ne kadar teknik olursa olsun) Türkiye’nin sky run parkuru olarak seçilmesini içime sindiremiyorum. Burada OA organizasyonu kadar bu ‘skyrunner world series’ şeysinin de sorumsuzluğu ve beceriksizliği var.

Skyrunning kimseye ait değildir. Adındaki Sky kelimesi bile özgürlüğü çağrıştırır.

11 Beğeni

Linke baksaydınız keşke yazmadan önce. :grimacing: ben… Itra temsilcisiyim… sistem nasıl çalışıyor anlamak yerine algı yönetiyorsunuz! Sıkça sorulan sorulara girip okursanız sistem nasıl çalışıyor anlayabilirsiniz! Kimse kendi kafasına göre ITRA puanı yazmıyor. Bir sistemi var. Son 1 senedir 1 kez istisna oldu, parkur açıklanana göre kısaltıldı. Bu durumda da yeni parkuru sayfaya yüklettirip düzelttirdik. Onun dışında parkur bilgisi ile otomatik hesaplanan şeyler bunlar… nasıl şeffaflık yok? Koşulan yarışta kim ne puan almış hepsi listeli olarak yazmakta… (ana konu değişsin istemem, konuya açıklık getirip, burada kapatıyorum.)

Örnek olarak, Cappadocia UT sonuçlarına girince, her sonucu olanın yanlarında aldıkları ITRA puanı da yazmakta)…

9 Beğeni

itra temsilcisi olduğunuzu biliyorum da her yerde cevap hakkı mı doğruyor bu? laf kalabalağı ile savunma ihtiyacı nerden geliyor size. verdiğim örnek üzerinden bile yanıt veremiyorsunuz. git oku orada yazıyor ne demek? orada tr de düzenlenen yarışların uyuşmayan mesafe ve kazanımlarının ölçümleri mi var. sizlerin yüzünden zaten hiç bir yarış organizasyonu tenkit edilemiyor üzerinde konuşulamıyor bile . sadece alkış bravo bekleniyor . o zaman :clap::clap::clap:

Size de küstahlık hakkı doğuruyor :clap::clap::clap: sonunda suçlu ben oldum :rofl::rofl::rofl: helal olsun bana, bize, hepimize.

8 Beğeni