Rize/Kaçkar by UTMB

ben bütün katılımcıların bu nitelikteki ekipmanı temin edeceğini inanmıyorum.

malzeme listesinde “sıcak ve su geçirmez eldivenler” yazılı, bu tanıma uygun bir eldiven :thinking: biraz garip geldi. diğer ülkelerde deneyimleyenler oradaki durum hakkında bilgi verse çok sevindirici olur.

böylesine özellikli bir eldivenden sonra insan 20.000mm yağmurluk falan kriteri de arıyor.

edit1: utmb nice - cote d’azur da aynı ibareyi yazmış.

3 Beğeni

Memnun olduğunuz ve soğuk havalarda kullandığınız bir koşu eldiveninin üzerine vinil ya da lateks bir katman kullanmak burada bir çözüm olabilir mi? Kendi eldiveninizin üstüne ya da içine muayene eldiveni giymek yani. Bisikletçi bir arkadaşımın irtifa sürüşlerinde bunu yaptığını anımsıyorum sanki.

“Su tutmaz” olsa buna uyan bisiklet ve koşu eldivenleri gördüm ama “su geçirmezlik” farklı bir sınıflandırma.

2 Beğeni

Bu şekilde bir eldiven her işinizi görür.Çoğu ekstrem yarışta bu tarz eldivenler zorunlu malzemedir.Genellikle eldivenin üzerine koruyucu katman olarak kullanılıyor.Yıllar önce almıştım bu eldivenden.Devamlı koşu çantamda durur.Dikiş yerleri ısıl işlem bantla kapatılmış,hava soğuksa eldiven üstüne, soğuk değilse direk eldiven olarak kullanıyorum.Ağırlığı 50gr yok herhalde,yerde kaplamıyor

8 Beğeni

Şunu da yazayım, bu eldiveni kullanacağınıza en güzeli bulaşık eldiveni,büyük boy alıp kullanacaksınız,tabi ki yarışlar bu malzemeleri kabul etmiyor ama :slight_smile:

Yine mesela ciddi bir şekilde ağırlık çalışanlar o süslü, cafcaflı ağırlık eldivenlerindense sarı inşaat eldiveni kullanıyorlar,daha rahat ediyorlar,öyle de bir durum var :slight_smile:

6 Beğeni

Salomonda vardı, geçen sene kapadokyada standtan almıştım

2 Beğeni

Ediyorlar yahu. UTMB’de Elena ve Alper’in bu bulaşık eldivenleri ile koştuğunu hatırlıyorum :slight_smile:

5 Beğeni

Kullanmak da sıkıntı yok, hatta en iyisi de o ama zorunlu malzeme olarak kabul ederler mi acaba :grinning_face:

4 Beğeni

Ben yarış sitesine bu konu için detaylica bir göz attim ama zorunlu malzeme listesine ulaşamadım. Ben mi gözden kaçırdım… çok gizli bir yere mi koymuşlar yoksa sadece katılımcılar mi görüyor bilemiyorum.

Listede sadece su geçirmez ifadesi var ise naylon, latex gibi bulaşık, inşaat eldivenleri de kabul etmek zorundalar. Yok eğer ‘xxx schmerber /nefes alabilir su geçirmez’ ifadesi var ise kabul etmeyebilirler.

Bence ince bir polar eldiven ve rahat bir latex/naylon eldiven iş görür. Hem de sadece soğuk olup ta yağış olmazsa daha iyi bile olur. Sözde nefes alabilir eldiven, soğuk ama yağışsız havada elleri terletip gereksiz rahatsızlık verecektir.

Zorunlu malzeme listesinin olduğu sayfanın linkini merak ettim.

3 Beğeni
3 Beğeni

Ediyorlar hocam. Ben hem 2015’de hem 2017’de bu şekilde koşan bir çok koşucu gördüm. Dediğim gibi 2017 UTMB’de Alper ve Elena bu şekilde koştu. Zorunlu malzeme kontrolünden geçiyor

3 Beğeni

Yün bir eldiven al, üstüne de bu bulaşık eldivenlerini geçir UTMB’de kabul ediliyor. Fakat bunun yerine git benim gibi Black Diamond’dan “MontBlanc” ya da benzeri bir eldiven al, ömür boyu kullan. En güzeli

3 Beğeni

Isı kaça düşebilir Eylül ayında, Alper’in yarışında, belki de ilk senesinde kar yağmıştı diye hatırlıyorum. O da galiba Eylül ayındaydı.
En azından 0 ile -5⁰ ye hazır olmak lazım gibi. Daha fazla düşer mi bilemem. Tabi günlük güneşlik durağan yakıcı bir hava da olabilir.

2 Beğeni

Eylül sonuydu. İnanılmaz bir yarış olmuştu. Acayip bir sağanak yağış altında başladık yarışa. Yukarı çıktıkça o yağış kara dönüştü. Sonrasında diz boyu kara girdiğimiz bölümler oldu. Yarış iptal oldu ya da olmadı. Tam bir kaos, karmaşa vardı. Yarış öncesi 2 kere parkur değişti. Son dakika gene değişti. En son küçük bir kağıda sırasıyla hangi yaylalardan geçeceğimizi yazdım. Ona göre koştuk. Parkurda işaretleme falan yoktu. O yarışta “talihsiz” bir durum yaşanmaması tam anlamıyla bir organizasyon şansıydı.

Bak şimdi hatırladım. O yarışta ben inanılmaz bir eldiven meselesi yaşadım. Yarışa normal hafif bir eldiven ile başladım. Kar başlayınca onları çıkarıp Amazon US’den aldığım su geçirmez eldivenlerimi giydim. Eldivenler su geçirmiyor ama sıcak tutma anlamında da çok bir faydası yok. Ellerim resmen dondu yarışta. Yarış sonrası nerdeyse bütün parmaklarım karıncalanıyordu. Bir kaç güne geçer dedim. Bir hafta, iki hafta bir türlü geçmedi. Bir iki doktora gittim çözüm bulamadılar. En sonunda beyin cerrahı bir profesöre gittim. “Yapacağımız bir şey yok, bir iki aya geçmesi lazım” dedi. Klavyenin tuşlarına bastıkça parmaklarıma bildiğin iğne sokuyorlardı. Fakat doktorun dediği gibi yavaş yavaş azaldı. 2 ay sonunda tamamen bitti.

Ben bu musibetten gerekli dersleri çıkarmamış olacağım ki bir sene sonra UTMB koşarken de eldivenlerden gol yemiştim :smiley: Benim gibi elleriniz biraz fazla üşüyorsa paraya acımayın ve iyi bir eldiven alın mutlaka.

13 Beğeni

Su geçirmez eldiven ile kayak eldivenini mi kastediyorlar

2 Beğeni

Görece çok zorlanmadan bitirdiğim İznik 75K’dan sonra gaza gelip 50K olan kaydımı 100K’ya değiştirmiştim. Eylül ayında kar yağdığını okuyunca “hata mı yaptım acaba” diyorum şimdi. Elleri çok üşüyen biri olarak en sıcak tutan su geçirmez eldivenlerden alacağım kesinleşmiş oldu.

4 Beğeni

@pusulaaa @Zuhtu bulabiliyorsanız kayaklı koşucuların kullandığı eldivenlerden almanızı öneririm.

Ben en sonunda şunu almıştım. Gayet başarılı. Baştaki XX’leri silerek ulaşabilirsiniz linke :slight_smile:

XXhttps://blackdiamondequipment.com/products/mont-blanc-gloves

6 Beğeni

Bu eldiveni Amazon Almanya’da buldum ve almayı düşünüyorum. Ancak iki sitede de “su geçirmez” yazısını göremedim. Muhtemelen geçirmiyordur ama yine de kullanımınıza bağlı olarak görüşünüzü merak ediyorum.

3 Beğeni

Selam,

Weather Proof diyor açıklamasında. %100 su geçirmez değil demek sanırım. Ben 3,4 saatlik kullanımlarımda bir sorun yaşamadım. Bu eldiveni aldıktan sonra 2016 Kaçkar gibi 10-11 saat nonstop yağış altında bir yarış koşmadım. O yüzden “10 saat yağmurda kullan gene de su geçirmez” diyemiyorum. Ha kaldıki bunu söyleyebilecek ürünler de ancak bulaşık eldiveni tadında olur. Çünkü GoreTex bile bir süre sonra su geçiriyor -GoreTex motosiklet kıyafetlerimin dayanamayıp şakır şakır su geçirdiğini bilirim-.

Dediğim gibi 3,4 saatlik yağış altında deneyimledim. Sıkıntı olmadı. Sıfırın altı derecelerde bile ellerim rahat etti. Aklında soru işareti kaldıysa yukarda dediğim gibi kayaklı koşucu eldivenlerine bakmanı öneririm. Aşağıda bir örneği var

Xhttps://www.sportful.com/AT/en/Mens/Cross-Country-Ski-Clothing/Accessories/Gloves-and-Mittens/c/Man-Ski-Acc-Glo

4 Beğeni

Ben Kaçkar UTMB’de iki eldiven taşıyacağım. Biri Rab Transition Windstopper, kutupayısından almıştım, kışın her koşuda bunları giyiyorum. Çok hafif, aşırı sıcak tutmuyor ama goretex infinum kumaş(su geçirmez değil sadece wind proof). Eğer çok yağış olursa üstünde de daha önce yazdığım salomon bonatti waterproof mittenları giyeceğim. Tek başına hem su geçirmez hem de kalın bir eldiven yağışsız havada konforsuz olabilir diye düşündüm, taşıyacağım iki eldiven de çok hafif ve tamamen sıkıştırılabiliyor.

4 Beğeni

Öneri için teşekkürler. “APEX LIGHT GLOVES” ürününü tercih edip sipariş verdim. Tercih sebebim; yazılanlara göre Gore-Tex olması, hafifliği, telefon kullanılabilmesi ve diğerlerine göre daha uygun fiyatı oldu. Koşuda kar yağsa da artık kafam daha rahat olacak.
Elleri koruduk diyelim, böyle bir hava koşulu ve yüksek irtifada vücudu nasıl koruyacağız? Çantada uzun kollu üst haricinde polar tarzı yedek bir şey de bulundurmak gerekir mi? Aklıma sürekli Çin’deki facia gelip duruyor…

2 Beğeni