Yakından takip ettiğim bir etkinlik için hazırlıklar emin adımlarla devam ediyor. UTMB Ekibi ile yapılan ilk toplantı sonrası ikinci büyük adım için 2 bayram sonrasında parkur çalışmaları başlayacağı haberleri geldi. Güncel bilgileri buradan paylaşmaya devam edeceğim.
Bu sene düzenlenecek mı acaba yoksa önümüzdeki yıllar için mi hazırlık ?
Bu sene için UTMB planlaması yok takvim açıklandı ve yarışlar belli 2025-2026 yarış takvimi açıklandığı zaman net tarih belli olacaktır.
Bu kadar büyük organizasyonun ülkemize gelmesi sevindirici ancak yarış kayıt ücretleri vs. euro kurundan olacağından dolayı yüksek olacaktır. Ülkemizde olan yarışların kayıt ücretlerinden şikayet eden arkadaşlar bu organizasyonun fiyatlarına ne tepki verecek merak içerisindeyim.
Utmb stone toplama çabasında olan kişiler açısından cok fazla tepki olacağını sanmıyorum, bugün latmos ultra 3bin TL olan bir yarışa kaydolurken Kaçkar en fazla 5-6 bin TL arasında olacaktır ki, Avrupa’da ki utmb world series yarışları da zaten 80-100€ civarında.
Stone derdi olmayanlar için tabiki yüksek olacaktır.
Turizm ve tanıtım için güzel haber, utmb organizasyonunu yurt dışına çıkmadan tecrübe etmek isteyenler için de şahane bir gelişme fakat kişisel olarak bu organizasyona sanırım spekülasyonlar ve koşucu nezdinde algısı sebebiyle katılmam. Ona vereceğim parayı yerel bir yarışa veririm. UTMB tecrübesini de edinmezsem üzülmem.
Merhabalar, yarış hakkında pek bilgim olmadığı için merak ettim. Nasıl spekülasyonlar var acaba?
Spekülasyondan kastım aslında konuya tam vakıf olmadığım için okunanları ve ayrı olarak kelimenin finans tanımını içeriyor. Rize’de yapılacak organizasyonu değil UTMB organizasyonu demek istedim. Ayrıca Karadenize turizmin gitmesi maalesef bölgenin doğasına iyi gelmiyor… (Samsun’dan öteye gitmedim okuduklarımız izlediklerimiz)
Kaçkar’da ultra maraton koşmak istiyorsanız UTMB’i beklemenize gerek yok. Kaçkar ultra 10 yıldır düzenleniyor. Link’i aşağıda bırakıyorum.
ultrakackar.com
UTMB nin istediği standartlar ve aldığı lisans parası yüzünden muhtemelen Türkiyedeki en pahalı yarışın bile 2 mislinden aşağı olmayacaktır. Buna bir de o bölge insanının “koşucular geliyormuş, bunlar kerizdir nasılsa, 1 yıldız lı odaları 7 yıldız otel fiyatına iyi sokarız bunlara” mantığını da eklersen maalesef ancak banka kredisi çekip gitmek mümkün olur
Bu yıl kaçkar ultrayı düşünüyorum ama konaklama aklımı tek çelen. Araç ile gidip arabada kalmayı planlıyordum. Organizasyona telefon ile dönüş yapıp soracağım .
Resmi olarak Kaçkar By UTMB yarışının tarihleri belli oldu 26-28 Eylül 2025.
UTMB yarışında arkadaşlar ile beraberiz Chamonix ’ de bulunan 2025 UTMB listesinde yazılmış.
Takipteyim fiyatlar vs detaylar belli olduğu zaman buradan paylaşırım. Bugün UTMB ofisini ziyaret etme şansım olacak bilgi gelirse aktaracağım.
İyi haber mi kötü haber mi pek karar veremedim ben.
UTMB hedefiyle taş toplamak isteyenler için güzel fırsat elbette ama o açıdan bile ulaşım, konaklama vs masraflarını ekleyince yurtdışında gidilecek bir yarıştan sadece birazcık daha az maliyetli olur muhtemelen.
Kaçkar Ultra’ya katılmayı senelerdir çok isteyip bir türlü denk getiremedim. Bu yeni yarış haberiyle onun da geleceği tehlikeye düşer mi acaba diye endişeliyim şimdi açıkçası.
Kaçkar Ultra 55k ya bu sene katıldım, harika bir yarıştı, Alper Abi’nin ellerine sağlık. Kaçkar doğa olarak en sevdiğim yerlerden, seneye yapılırsa hem Alper Abi’nin yarışına hem de UTMB yarışına katılmak isterim. Umarım yerel yarışı baltalamaz tabi.
Ve lansmanı yaptılar,
Fena heyecan kattılar.
Ayder başlangıç noktası.
100k yarışı 74K 5800+ kazanım görünüyor
Sabah 4:00 start
22 saat cut-off
25 Eylül kayıt açılıyor
Ben parkuru beğendim. Kaçkar coğrafyasına yakışır bir parkur olmuş. Hayırlısı olsun. Kayıtlar açıldığında da buraya not düşeriz büyük ihtimal. Bu paraya yurtdışı yarışı gider koşarız diye. Yakın coğrafyadaki yabancıların hedeflendiği şimdiden belli… Geldiklerine de değecek bir yarış. Alper’in yarışı az kaynakla çok kalple yapılan butik bir yarış, gönül isterdi ki beraber ortaya bir şey çıksın… Sonunda büyük balık küçük balığı yutacak çünkü… Masallar bile böyle sonlandı…
Site biraz aceleye getirilmiş ya da çeviri programı ile çeviri yapılmış gibi duruyor.
Tarih kısımları ve cümlelerde hatalar var.
" Kayıtlar yalnızca geçerli UTMB indeksine sahip koşucular için 25 Eylül 2024 saat 11:00’dan (10:00 - CET) 27 Eylül 2025 saat 10:59’a kadar (9:59 - CET) (48 saatlik bir dönem) açık olacaktır. Bu sürenin sonunda, yarışlar dolana kadar geçerli UTMB indeksi olan veya olmayan koşucular için kayıtlar açılacaktır. Bekleme listesi olmayacaktır. "
"Kayıtlar, yarıştan en geç 1 ay önce (21 Ağustos 2024) ek ücretle başka bir yarışa transfer edilebilir. "
İlk başta gözüme çarpan detaylar bunlar, Türkçe harflerde ve çevirilerde bolca anlam bozukluğu var.
Türkiye Triatlon Federasyonu İstanbul ve Çanakkale yarışlarını Challenge markası altında düzenlerken TTF lisanslı sporcular için özel rakamlar belirledi ve kendi sporcularını bence mağdur etmedi. Kaçkar’a ayağımıza UTMB geldi diye sevinirken ücretleri merakla bekliyorum.
Dün o meşhur Challenge markası altında İstanbul Triatlonu’na katıldım. Ne değişmiş? Sporcu faydasına hiç bir değişim yok. Bildiğin Türkiye Triatlon Federasyonu yarışı. Değişen katılım ücretinin Avro olması ve Türkçe desteği olmayan web sitesi.
Yarış güzel mi? Güzel. Parkur, şahane. Gene katılır mıyım? Katılırım. Fakat sporcu olarak bir takım iyileşmeler bekliyorsunuz ister istemez.
Triatlon Federasyonu bir hayli aktif. Atletizm Federasyonunda olmayan bir özellik. O yüzden bu yarışta lisanslı Türk atletler için farklı bir ücretlendirme olacağını hiç zannetmiyorum
Ben de özel ücretlendirme/indirim beklemiyorum, İstanbul Triatlonu’nu örnek olarak verdim sadece. Kayıt ücretlerinde aksine UTMB agresifliği bekliyorum.