Rize/Kaçkar by UTMB

Yakından takip ettiğim bir etkinlik için hazırlıklar emin adımlarla devam ediyor. UTMB Ekibi ile yapılan ilk toplantı sonrası ikinci büyük adım için 2 bayram sonrasında parkur çalışmaları başlayacağı haberleri geldi. Güncel bilgileri buradan paylaşmaya devam edeceğim.

7 Beğeni

Bu sene düzenlenecek mı acaba yoksa önümüzdeki yıllar için mi hazırlık ?

2 Beğeni

Bu sene için UTMB planlaması yok takvim açıklandı ve yarışlar belli 2025-2026 yarış takvimi açıklandığı zaman net tarih belli olacaktır.

Bu kadar büyük organizasyonun ülkemize gelmesi sevindirici ancak yarış kayıt ücretleri vs. euro kurundan olacağından dolayı yüksek olacaktır. Ülkemizde olan yarışların kayıt ücretlerinden şikayet eden arkadaşlar bu organizasyonun fiyatlarına ne tepki verecek merak içerisindeyim.

3 Beğeni

Utmb stone toplama çabasında olan kişiler açısından cok fazla tepki olacağını sanmıyorum, bugün latmos ultra 3bin TL olan bir yarışa kaydolurken Kaçkar en fazla 5-6 bin TL arasında olacaktır ki, Avrupa’da ki utmb world series yarışları da zaten 80-100€ civarında.
Stone derdi olmayanlar için tabiki yüksek olacaktır.

3 Beğeni

Turizm ve tanıtım için güzel haber, utmb organizasyonunu yurt dışına çıkmadan tecrübe etmek isteyenler için de şahane bir gelişme fakat kişisel olarak bu organizasyona sanırım spekülasyonlar ve koşucu nezdinde algısı sebebiyle katılmam. Ona vereceğim parayı yerel bir yarışa veririm. UTMB tecrübesini de edinmezsem üzülmem.

4 Beğeni

Merhabalar, yarış hakkında pek bilgim olmadığı için merak ettim. Nasıl spekülasyonlar var acaba?

1 Beğeni

Spekülasyondan kastım aslında konuya tam vakıf olmadığım için okunanları ve ayrı olarak kelimenin finans tanımını içeriyor. Rize’de yapılacak organizasyonu değil UTMB organizasyonu demek istedim. Ayrıca Karadenize turizmin gitmesi maalesef bölgenin doğasına iyi gelmiyor… (Samsun’dan öteye gitmedim okuduklarımız izlediklerimiz)

3 Beğeni

Kaçkar’da ultra maraton koşmak istiyorsanız UTMB’i beklemenize gerek yok. Kaçkar ultra 10 yıldır düzenleniyor. Link’i aşağıda bırakıyorum.
ultrakackar.com

5 Beğeni

UTMB nin istediği standartlar ve aldığı lisans parası yüzünden muhtemelen Türkiyedeki en pahalı yarışın bile 2 mislinden aşağı olmayacaktır. Buna bir de o bölge insanının “koşucular geliyormuş, bunlar kerizdir nasılsa, 1 yıldız lı odaları 7 yıldız otel fiyatına iyi sokarız bunlara” mantığını da eklersen maalesef ancak banka kredisi çekip gitmek mümkün olur :frowning:

2 Beğeni

Bu yıl kaçkar ultrayı düşünüyorum ama konaklama aklımı tek çelen. Araç ile gidip arabada kalmayı planlıyordum. Organizasyona telefon ile dönüş yapıp soracağım .

1 Beğeni