Rize/Kaçkar by UTMB

Ön yargılı davranmak istemiyorum, @ALPER 'in düşüncelerini de bilmiyorum: Acaba bir isim anlaşmazlığı var mı? Alper ismi tescilledi mi? UTMB ileride gücünü kullanarak bir baskıda bulunacak mı merak ediyorum.

Neyseki tarihler farklı diyerek gönlümü ferah tutmaya çalışıyorum.

3 Beğeni

Biraz sitem…! :slightly_smiling_face:

Kaçkar utmb ülkemiz için umarım hayırlı olur, @bikeg ablamın söylediklerine katılıyorum;
Kayıtlar açıldıktan sonra kayıt paralarına veryansın etmek yok :sweat_smile:

MDS Kapadokya’da kaç Türk koştu ? Kayıt parasını geçtim bi o kadar da özel malzemelere para harcamamız gerekiyor, ülkenin bütçesi ile alakalı maalesef bu çok zor gibi , iyi kazanan koşucularımız bile fiyatından muzdaripti…

Neyse biz gelelim kaçkarlara…;
@ALPER abinin yaptığı ve 10. Yılını deviren Kaçkar ultra’yı 9 kez koştum, ilk yıllarında çok daha iyi olan organizasyon son 4-5 yılda iyice butik bir yarış halini aldı, burada sponsor olmayışı , koşucularımızın hem yarışa hemde kaçkarlara olan ilgisizliği sıralandırılabilir… yani her yarışı maksimum kalitelerde beklemek ve her yarışın zengin içeriğe sahip olmasını istemek bazen mutsuzluğa sebep olabilir… Kaçkar ultra da bu konuda bazı kesimin beklentilerini karşılamadı ve kaçkarlar ve yaylalar bile bu konuda insanları yarış için cezbetmedi , yani kaçkarları görmek için illa El organizasyonlarını beklemek bana biraz garip geliyor açıkçası…Alper abiyi yıllardır tanırım/severim ve kendisini de birilerine şöyledir böyledir diye tanıtacak halim yok, herkes tarafından bilinen bir ultracıdır… fakat kısıtlı imkanlarla yaptığı bir yarışa koşucular tarafından destek neredeyse hiç olmadı…
Bahaneler hep hazırdı; tarih uymuyor , çok uzak , başka yarışlar var, okul sezonu vs vs…
Neyse ben bir şey demedim, elbette herkesin kendi tercihi…

Bu arada KAÇKAR UTMB’yi asla eleştirmiyorum :blush::raised_hands:t3:
İstanbul’un göbeği Belgrad Ultramızda koşacak arkadaşlara başarılar :disguised_face:
Saygılarla Gio :tophat:

4 Beğeni

Ben de bir 5’ine katılmışım. :bear: Fakat beni üzen kısım Karadeniz coğrafyasının esnafı ve orantısız artan fiyatlar… bunlar zaten halen var… hangi para birimi ve kur ile hesaplarsan hesapla… :see_no_evil:

3 Beğeni

Fiyat beklentiniz ne gerçekten ve neye pahalı diyeceğiz o da başka bir soru
150 euro üstü yarışımız olmadığı için maksimum belirleyerek bir anket düzenledim, açıklanmadan bir toplayalım öngörüleri
*challenge yarışları gibi Türk sporculara indirim güzel olur ama orada Federasyon etkisi vardı

• 50-75 €
  • 75-100 €
  • 100-125 €
  • 125-150€
  • 150+ €
0 oylayan
2 Beğeni

Önümüzdeki yıl X 2 diyelim abla :disguised_face:

Kur ve enflasyon kısmına hiç girmiyorum bile , ki bu durum uymb’yi hiç bağlamaz :sweat_smile:

2 Beğeni

Yazdıklarına katılıyorum madem konuyu açtın:

Ben Kaçkar Ultra’ya uzak ve lojistik olarak zor olması sebebiyle gitmedim. UTMB bana taş verecek diye gidersem saçma sapan bir durum ortaya çıkacağından ve yine üşeneceğimden gitmeyi tercih etmem. Bir gün üşengeçliğimi yenip “önce” @ALPER 'in organizasyonuna gidersem UTMB’yi de düşünebilirim.

Bu tamamen benim tercihim, insanlar gider koşar kimseyi yargılamıyorum böyle bir hakkım yok, yanlış anlaşılmasın.

Öte yandan keşke bu destek Alper’e verilseydi de pazarlamasını yurt dışına biz yapsaydık. Bakanlığın diğer yarışların parkurlarını yurt dışına hakkıyla tanıtmasını gönülden dilerim…

3 Beğeni

Tayland da ki Changmai UTMB yarışını kıstas alırsak, 175 km parkuru yaklaşık 225 euro, 93 km parkuru ise 172 euro tabi bunlara 6% işlem parası dahil değil…

Dolayısıyla bence en uzun parkurun kayıt ücreti 150-200 euro bandında olacaktır buda ortalama Türk koşusu için az bir meblağ değil kaldı ki UTMB nin hedef kitlesinin de Türk kosucular olmadığı bir gerçek…

1 Beğeni

UTMB’yi düşünen birisinin 150euroyu gözden çıkarabileceğini düşünüyorum. Şöyle bir mantık kurulacak:

Kapadokya’ya şu kadar veriyorum e buna da 5000TL veririm UTMB yarışı koştum derim. Veya yurt dışına çıkma masrafı yerine UTMB tecrübesi için feda edilir.

Bir yurt dışı yarışına gitmedim, yazılanları okudum sadece ve seyirci faktörü hariç kendi yarışlarımızın iyi olduğunu düşünüyorum (yanılıyorsam düzeltiniz). O yüzden “aman tanrım UTMB geliyormuş” gibi bir heyecan bende oluşmuyor.

Nestle’nin gelip suyumuzu şişeleyip satması ile arasında bir fark göremiyorum.

6 Beğeni

Teşekkür ederim :raised_hands:t3:

Tam tersi de düşünebilirsin yani burada bir sorun yok… söylediğiniz gibi isteyen istediği tercihi yapabilir. Kaçkar ultra da olabilir Kaçkar utmb’de ve bunların hiçbiri olmadan Kaçkar zirveye dağcılık faaliyetleri, sorun bölgenin ısrarla gözardı edilmesi bir avuç insan dışında :blush::raised_hands:t3:

• yineliyorum; şartlar size uyarsa utmb’nin kaçkarına da gidebilirsiniz elbette :slightly_smiling_face:
1 Beğeni

“Kapadokya’ya şu kadar veriyorum e buna da 5000TL veririm UTMB yarışı koştum derim. Veya yurt dışına çıkma masrafı yerine UTMB tecrübesi için feda edilir.”

Katılacakların büyük çoğunluğu böyle diyecek zaten. Haksızlar mı? Bence değiller.

Fakat bu yarışta bir UTMB organizasyon kalitesi beklemek ne kadar doğru ondan emin değilim. Ben Antalya’da IronMan yarışına katıldım. Tam anlamıyla hakem skandalı vardı. Pazar günü Challenge markalı triatlon yarışına katıldım Challenge’ın sadece adı vardı. Benzer durum UTMB Kaçkar için de olabilir. UTMB kendi ekibini getirip organizasyon yapmayacaktır sonuçta. Buradan yerel bir organizasyon firması ile anlaşıp bir kaç tane de gözlemci gönderecektir. Ancak yarıştıktan, deneyimledikten sonra göreceğiz.

3 Beğeni

Benim merak ettiğim kısımda bu,

Genelde bir yarışı ya da ve hatta bir parkuru satın alarak yarışı by UTMB yapıyorlardı. Burada farklı bir proje söz konusu gibi duruyor. Bakalım kimlerle çalışacaklar şimdilik duyurulan birşey yok, yarış direktörü yabancı görünüyor sadece,

Bir başka soru Hoka Türkiye’ye bu bahaneyle resmi giriş yapar mı, trail malzemesi ve beslenme konusunda diğer markalarında önü açılır mı,

Alper umarım kendi yarışına devam edebilir ya da onu bu işe entegre ederler…

5 Beğeni

Hoka Türkiye operasyonunu Sportive markası yapacak. İlk modeller İstanbul maraton fuarına geliyor. 2025 yılında da tüm ürünleri görebileceğiz Sportive mağazalarında. Tabi burada fiyat politikası çok önemli :raised_hands:

8 Beğeni

Getireceği modeller de önemli tabii ama çok indirime girmeyen bir marka olarak biliniyor Hoka. 150 dolar altında ayakkabısı yok gibi. UTMB yayınlarında sürekli reklamı çıkan yeni trail ayakkabısı Tecton X 3 275 dolarmış mesela.

1 Beğeni

ixxalp firması kaçkarda ön çalışmalara başlamış bile,
Ironman Türkiye eventide bunlardaymış.
Tursetle beraberler yani tekrar.

1 Beğeni

Olumlu etkisi daha fazla olmaz mı?Bölge reklamı ve bilmem kaçta bir maliyete orada koşmayı isteyenler için cezbedici.

@ominal ankette 20-30 Euro olmaması da dikkatimi çekti, ankete katılmam mümkün değil bu şartlarda :slight_smile:

7 Beğeni

Yaklaşık 2 senedir koşu ile ilgileniyorum. En başından beri özellikle uzun maraton koşuları için kendimi geliştiriyorum ve dayanıklılığımı arttırarak adapte olmaya çalıştım. Bu sene Kaçkar Ultra 2024 55K ile ilk ultra maraton mesafemi tamamladım. Sadece parkurda değil organizasyon ile beraber tadı damağımda kalan bir etkinlik deneyimi olmuştur benim için.

Kaçkar dağları bozulamış endemik bitki örtüsü, akar suları, yayları, iklimi, zirveleri ile UTMB nin dikkatini çekmiş görünüyor. Kaçkar Ultra Alper Dalkılıç tarafından 10 senedir düzenlenen bir organizasyon. UTMB’nin bu bölgeye olan ilgisi, bence bazı şeyleri sorgulamıza neden olmalı. Kaçkar Ultranın çok daha önce tanınmayı ve keşfedilmeyi hak eden bir yer olduğunu düşünüyorum. UTMB 'nin gelmesi ile koşu camiasının Kaçkar Ultra Maratonuna tevazu göstermesini açıkcası samimi bulmuyorum.

Kaçkar Ultra ya katıldığım için by UTMB’ye gönül rahatlığı ile gidebileceğimi söyleyebilirim.

3 Beğeni

Merhaba, fiyatlar siteye eklenmiş.

We have a dynamic pricing policy. That means that the prices increase as the number of bibs available for each tier sells out.

Kaçkar 100K: from 135 EUR to 175 EUR
Kaçkar 50K: from 100 EUR to 125 EUR
Kaçkar 20K: from 55 EUR to 70 EUR

In order to support local athletes and local trail running community we offer a 10% discount for all Turkish citizens. Discount applies automatically at registration.

13 Beğeni

25-27 eylül arası utmb indexi olan sporculara açılıyormuş kayıt. Sonrasında biz ilk utmb yarışına katılacakara açacaklar sanırım :grinning:

1 Beğeni

Tahminde Ominal gibi olun :sunglasses:
Güzel olmuş valla

4 Beğeni

Ankette en dusuk oyu alan aralik kazandi :smiley:

4 Beğeni