İtalya Chianti yarışına kaydım var, Kredi kartı komisyonu almadılar… bu da bilgi olsun…
Kafa feneri 20K’da da zorunlu gözüküyor sitede Kayhan Hocam.
Sistemde Backend kısmını hızlı yapıp geçmişler o belli, 2024’te sadece Explorer kullanılabilen yapılar bir tek bazı devlet dairelerinde kaldı. Ama UI/UX desen o da yok. Sigorta konusunun detaylarını göreceğim diye 4 kere yönlendirdi.
“If you HAVE taken out the cancellation insurance, depending on the reason for cancellation, you may be entitled to a full refund.” diye belirtmişler. Yani sigorta yaptırsam da o tarihte katılamayacak durumda olduğumu bildirdiğimde iade yapılıp yapılmayacağı -ya da tam tutarın iadesi- organizasyonun kendi inisiyatifinde oluyor bu durumda. Daha önce UTMB yarışına katılmadığım için yanlış mı yorumluyorum acaba…
Yarış sitesi gerçekten ilginç. Yukarılarda yazdığım gibi çeviri kaynaklı çok hata var. Kayıt olmak tarayıcı nedeniyle işkenceye döndü. Birkaç arkadaş kayıt olduk. Ben chrome, safari ve explorer’dan açıp listeden isim arattığımda bazı isimler çıkmıyor ama kişisel sayfada sorgu no ile teyit ettiğimizde kayıtlı görünüyor. Android telefondan listeden isim arattığımızda tüm liste çıkıyor ve herkesi görebiliyoruz.
Yerel bir organizatörün kıt imkanlar ile hazırladığı siteler çok daha kolay ve anlaşılabilir.
Saatte bir konuyla alakalı Story atmaya başladılar Instagram hesaplarından. Umarım ekip site üzerinden sorulan sorular için de aynı verimlilikle çalışır.
Razbonyalı’lar geliyor.
Şüphem yoktu çok eğleneceğiz
Koskoca UTMB ama internet sitesi alt yapısı ve iletişim ağı tam bir fiyasko.
Kayıt olma aşamasında Türkçe seçiliyken kayıt sayfası kilitlendiğinden dolayı çoğu kişi halen kaydolamadı. Kaydolabilmek için İngilizce’yi seçmek gerekiyor yoksa ödeme aşamasına geçmeden kayıt sayfası kilitleniyor.
Doğru dürüst bir organizasyon iletişim adresi yok. 50K yarışına kaydoldum kaydım ve kimliğim onaylandı ancak halen kayıt listesimde ismim görünmüyor. Bunun üzerine UTMB World’ün genel iletişim sayfasından şikayetimi bildirdim. Cevap gelmedi bunun üzerine İngilizce yazdım. Sanırım Türkiye organizasyonu’nu Turset’e vermişler (Runtalya’yı düzenleyen şirket) Günler sonra Turset’ten Türkçe olarak mail geldi. Kaydınız onaylanmış görünüyor mailinizi kontrol eder msiniz? diye… ben de konfirmasyonda problem yok onay maili geldi ama niye kayıt listesinde ismimi arattığımda benim ismim çıkmıyor diye tekrardan mail attım. Cevap yok.
Şöyle ki ; oturmamış zayıf bir internet sitesi alt yapısı ile zayıf bir iletişim ağı var.
Sırf aynı sebepten kayıt yaptırmaktan vazgeçtim Barış Hocam.
Kayıt sigortası ile alakalı ulaşmaya çalıştım, düzgün bir kanal yok. Form doldurdum gönderdim, mail ulaştı diye otomatik cevap bile dönmüyor. Instagram sayfalarından yazdım “Arkadaşlar böyle böyle dönüş alamıyorum ne yapabiliriz?” diye. En kısa sürede dönüş yapılır dediler. Şu gün oldu halen bir şey yok.
Ben organizasyon olgunluğu karşılaştırabilecek bir yetkinlikte değilim henüz katıldığım/bulunduğum organizasyon sayısı sebebiyle. Ama iki dilde yazdığım tek soruluk mail için bile buraya ulaşamıyorsam, yarış öncesi ya da yarış sırası ciddi bir sıkıntıda nasıl muhatap bulacağım? Ya da birinin beni muhatap alacağından nasıl emin olacağım?
Yurdumuza UTMB gelmiş…
Tarih: 26-28 Eylul 2025
20K, 50K ve 100K olarak adlandirilmis 3 parkur var.
Organizasyon icin Turkiye’den bir firma ile anlasilmis olmasini beklerim ama web sayfasinda bu konuda bir bilgi goremedim.
Yarışlar Kategorisinde açılmışı vardı aslında…
Konuyu acmadan once hem utmb hem de kackar anahtar kelimeleri ile arama yaptim ama karsima cikmadi. Diger konudan devam etmek daha dogru tabii.
Fiyatlar inanılmaz yerlere geldi
merhabalar. TURSET ile anlaşma yapılmış. yerel organizatör onlar. açıkçası Gelibolu Maratonundan sonra kafamda çok fazla soru işareti var. Umarım haksız çıkarım.
şaşırmıyorum. ne varsa biz de var galiba.
39 k ya kayıt yaptırdım. Sakatlık sonrası önüme böyle bir hedef koymak moralimi yükseltti, heyecanımı arttırdı. 3000 m elevasyon benim için çılgınca, Deniz seviyesinden gideceğim için aklimatizasyon gerekir mi acaba? Aklımda çılgın sorular.
Yarış zamanına göre yükseklik adaptasyon çalışması için bişey düşünülebilir.Çevrende 1500 2000 m yükseklikte yerler varsa birkaç kez antrenman yapabilirsin yada yürüyüş…Sayfasında tarihi göremedim.
Ayarlayabilirsem 1 hafta önce memleketime(Erzurum) gidip 2000 rakımda birkaç antrenman yapabilmek iyi olur bence de.
Yahu bu kayıt ücretleri nereye gidiyor. Biz yarışlar uluslararası seviyeye gelsin istiyoruz ama sanırım bunu sadece yabancı turistler için yapıyoruz. Bir yarışın isminin sonuna utmb geldi diye 140 € olur mu? Ulaşım konaklama işin içine girince ülkemiz şartlarında katılım zorlaşıyor ve itici hale geliyor. Üzücü. Katılanlara başarışar dilerim.
maalesef şaşıramıyorum. daha önce başlık açmıştım ama bazı arkadaşlar organizatörlere hak verdi normal dedi. imkanınız varsa şimdiden yer ayırın biletlerinizi ayarlayın. Türkiye’deki her şey sadece Türkler için değildir.