100K için su tekrar 1,5 litre oldu. Bir yerde yanlış yazım var bazen doğru bazen yanlış şeklinde gidiyor sanki.
Her yerde temiz su kaynağı var içilebilir diye bilgi notu var. Yağmurlu ve karlı bir parkurda 1,5 litre su fazla bana göre. Sıcak koşularda 3.flaskı çanta ana gözüne koyuyordum. Yine öyle yapacağım sanırım.
Rize-Ayder veya Çamlıhemşin-Ayder minibüsleri devam ediyor mu?
Mutlaka devam ediyorlardır,hiç toplu taşımayla gitmedim.
Yüksek irtifada suyu sadece susayıp içmek olarak düşünmeyin,hatta soğuk havada terlesek bile su içesimiz gelmeyecek ve en büyük yanlış da burada başlıyor.
Yüksek irtifaya adapte olmanın en güzel yollarından biri devamlı sıvı tüketmek.Yine kış şartlarında terleyerek su kaybı yaşasak bile su içesimiz gelmiyor,ama sıvı tüketimine devam etmek lazım.
Birtakım ciddi parkur değişiklikleri var gibi
![]()
Kayıtlı katılımcı sayısı inanılmaz düşük üzücü…
Şu an sitede 100k yok, gitmiş. Dün ben de yeni gpx i indirmiştim ama yine güncelleme olacak herhalde.
alternatif rota şu şekilde olacak ve muhtemelen parkurun durumuna göre cuma gün karar verecekler.
50k üstü 20k olmuş bu.
Malesef eğer bu şekilde gerçekleşirse 100K kategorisinde saymayacaklar. 50K kategorisinde 2 yarış koşulmuş olacak. Yani dağ fare doğuracak ![]()
100K da mezoviti çıkartmışlar, eğer öyle olursa 50k da da ordan geçireceklerini sanmam, 50k da 6-7k kısalır gibi.
Çamlıhemşin-Ayder yolu araç geçişine belirlikli saat aralıklarında açılıyor ve 18:00’den sonra yolun kapatıldığı söyleniyor. En azından bugün için durum bu dendi.
Havaalanından ulaşım için araç kiralamak mantıksız olur mu?
abi bunu ben de düşündüm ama 3 gun yatacak arac icin boşa bedel ödemek istemedim. bir şekilde minibüs falan bulmaya çalışacağım.
Elektrik dün gece itibariyle verilmeye başlanmış,yollar da açılmış.Ayder’de tesis sahibi bir tanıdığım var,bu yarış olmasaydı ne yol yapılırdı bu kadar hızlı,ne de elektrik bağlanırdı diyor.Çok ciddi bir çalışma varmış.
Şu an yoldayım. Belli saatlerde açık hala.
12-13 ve 17-18 arası gibi.
Kontrol edin mutlaka yola çıkmadan.
Baya trafik var şu anda.
Havaalanından Ayder’e toplu taşıma bizim için çok rahattı. Taksiyle Pazar’a gittik. Oradan Ayder dolmuşuna bindik. Yol çalışmasından dolayı Çamlıhemşin’de bir saat beklememiz gerekti, o sırada alışveriş yaptık vs.
Dönüş nasıl olacak bilemiyorum tabii.
Çamlıhemşin-Ayder yolunun araçlara açık olduğu saatler Çamlıhemşin Kaymakamlığı’nın instagram hesabında yazıyormuş.