bugün bilgilendirme konusunda hiç olmadıkları kadar aktifler zaten final haftası olduğu için normal.
fakat biraz evvel attıkları yarış rehberinde 50k zorunlu malzemelerde su geçirmez pantolon var, bu ekipman internet sitesindeki zorunlu ekipmanlar arasında bulunmuyor.
Bunun dışında bir de “Hayatta kalma/acil durum bivak torbası (minimum ölçüler: 2,0 m × 0,9 m)” adında bir şey yazıyor. Başka bir yarıştan kopyala-yapıştır mı yaptılar acaba?
Perşembe günü tekrar toplantı yapılacak umarım son dk. iptal kararı çıkmaz internet ve telefon hala sorunlu, yukarı kesime çıktık 40 cm yakın kar var parkur acacak insanlara kolay gelsin,
4x4 ile zor çıktık. hala resmi olarak yol açılmış durumda değil.
İnsanları bir şekilde tahliye etmeleri gerekiyor buradan… Uçakları kaçan turları iptal olan 700’e geçkin insan var toplam.
Ailecek karar verdik yol açıldığı zaman bende yarışı iptal edip geri döneceğim.. Organizasyon böyle bir seçenek sunsa çok iyi olur isteğe bağlı olarak.
Koşulur ya da koşulamaz bilmiyorum ama yarıştan sonra yazılacak olan yorumları merak etmeye başladım. Antrenman olarak hazır olmasam kayıt ücretinden vazgeçip gitmiyorum aşamasına geldim. Antrenman olarak hazır olduğum, yıllık izin ve çocuklarla tatil planlarımızı buna göre şekillendirdiğimiz için hala gitme tarafındayım.
koşullardan haberdar olmak için sürekli yerel haber sitelerine bakıyorum. az evvel sayın vali’nin bir fotoğrafını gördüm, kapalı olan yolu açma çalışmalarını yerinde incelemiş. fotoğrafta ilginç bir detay var.
Ben su geçirmez pantolonu sipariş ettim. Kargoda, yarın elimde olacak bir aksilik olmazsa. Ama bivak torbasını ilk kez duydum açıkçası ve bu saatten sonra temin etme şansım pek yoktu kısa araştırma sonrası.
02.11.2018 tarihinde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına atanmış bilgisi var. Spor kısmını açıklar, 25-26 aydır Rizede vali.Yani kışını yağışını da bilir; ilk kez yapılan yarışı 1 ay önceye ağustos ortasına almak çıkarılacak bir ders olmalı.
Bu sefer de yarışçı rehberinde 50k için zorunlu malzemelerdeki kafa lambası sayısını 2’ye çıkarmışlar. Instagram mesajlarına da cevap verilmiyor. Sanırım ciddiye almayıp tek fenerle gelmek gerekiyor, internet sitesinde 50k için tek fener isteniyordu.
Ciddiye alın arkadaşlar,2 değil 3 tane olsun yanınızda,dağların şakası yok.Zorunlu malzemeleri yarışa katılayım da yanımda olsun diye düşünmeyin.1 kere para verin en kalitelisini alın.
Şimdi görüyorum sosyal medya hesaplarında ben demiştimciler başladı piyasaya çıkmaya.Bugüne kadar hiçbir paylaşım yapmayıp,şimdi ellerine fırsat geçtiler diye sallayıp duruyorlar.İçlerinde organizasyona dahil olamadılar diye kuyruk acısı olanlar da var.
Evet organizasyonda da hatalar var,ilk günden beri hem burada,hem de başka yerlerde arkadaşlarıma da söyledim,körü körüne savunmanın alemi yok,işin burası doğru.Keşke 50 ve 100k parkuru için katılım kriterleri olsaydı Aladağlar yarışında olduğu gibi ve daha birçok şey var ama bu yarışı düzenlemek için de canla başla uğraşıyorlar,buna bölgede yaşayan biri olarak şahidim.
Ama karşı tarafı bu kadar suçlayıp kendimize hiç hata bulmuyoruz.Bu coğrafya zor .Hiç kusura bakmayın ama cesareti,yeterli idmanı olmayan,böyle şartlarda arazide ne yapılır diye bilmeyen şimdiden vazgeçsin.Ne kendisini,ne organizasyonu,ne de diğer yarışmacı arkadaşları tehlikeye atmasın.
Organizasyonu tehlikeye atmamak ifadesini garipsiyorum. Dediğiniz gibi katılım kriteri koymayan organizasyon bu riskleri üstlenip ortadan kaldırma sorumluluğu ile baskı altında tutulmalı bizlerce. Son paragraftaki ifadenizi ise düzeltmeye davet ediyorum sizi.