Rize/Kaçkar by UTMB

Merhaba arkadaşlar!

Herkese şimdiden bol şans dilerim :sparkles:

Kaçkar Dağları benim kalbimde bambaşka bir yerde. Orada hem yarış düzenledik, hem de unutulmaz maceralar yaşadık :sweat_smile:. Yıllarca Alp Dağları’ndaki UTMB ve PTL için yaptığımız uzun kampların bir kısmı da Kaçkar’da geçti.

Hani “Yaşamadan anlayamazsın” derler ya… Kaçkar’ın sisi tam da öyle. Bir anda çöküyor, seni içine alıyor. Samistal’dan Yukarı Kavrun’a, henüz yeşil yol yapılmadan, daracık patikalardan indiğimizi hatırlıyorum. İki kez sis yüzünden geri dönmek zorunda kalmıştık. GPS rotayı gösteriyor ama aşağısı uçurum! Hem büyüleyici, hem de vahşi bir coğrafya.

Benim dağ mottosu hep aynı: “Malzeme evde değil, çantada dursun!”

Zorunlu olmasa da taşırım: su geçirmez mont, pantolon, eldiven; içlik, polar, birkaç bere, birkaç çift eldiven, yedek çorap… 2017’de UTMB’de kar yağarken elimde ne varsa kullandım: eldivenler, bereler, polar. O an anladım ki, fazladan yanına aldığın her şey aslında dağlarda bir sigorta poliçesi.

Dağlarda hazırlıklı olmak, güvenliğin ilk şartı. :wind_face::snow_capped_mountain:

23 Beğeni

Takip cihazı, Dropbag, destekçiler vs.hususlarda bilgilendirme sayfası eklenmiş.

3 Beğeni

:frowning:

4 Beğeni

Bilgir diye bir tabir mi oluştu Türkçe’de yoksa bu yazım hatası mı? Hayır oluyor böyle, yeni tabirler çıkıyor. "Bilgi girişi"ni kısaltıp yeni kelime üretmiş olabilirler. Merak ettim.

3 Beğeni

Ben paylaşırken fark etmemiştim. Sitede bolca yazım hatası/çeviri hatası vardı. Bu da yazım hatasıdır bence. Böyle bir kısaltma/yeni kelime duymadım.

1 Beğeni

Hocam insanlar oyle yerlerinden uydurup uydurup kullanima sokuyor ki sasirirsin :smiley: Ozellikle plazada calisan beyaz yakalilar. Ben onu kastetmistim.

3 Beğeni

Race day information, yarış günü bilgileri’ndeki le hecesi uçmuş.

1 Beğeni

Köprüler yollar uçuyor şu anda :slight_smile:
Ya yarış bu haftasonu olsaydı:zipper_mouth_face:
Elektrikte yok çoğu yerde şu anda.

Kar yağışı devam ediyor yukarlarda bu arada.
Özellikle kavrun sonrası yarışta koşulacak mı çok merak içindeyim.

B planları var mı diyeceğim ama o rotalarda öyle bir seçenekte kolay değil.

4 Beğeni

Bence güvenli, stabilize yoldan geçen bir alternatif mutlaka vardır. Aynı rota olmasa da. UTMB güvenlik konusunda çok dikkatli ve tedbirli.

3 Beğeni

Kar yağışı yarın sona erecek,pazartesi den sonra 1 hafta boyunca güneşli bir hava var,kısa aralıklarla yağmur yağabilir gösteriyor.

Toprak yeteri kadarı soğumadığı için güneşle beraber yarış zamanına kadar kar kalacağını düşünmüyorum.Yollar yarış zamanına kadar düzeltilir.Evet yarış bu hafta sonu olsaydı kesinlikle yapılamazdı.Bunu en başından beri söyledik,bu coğrafya da Eylül ayında yarış düzenlemek büyük bir kumar.Şanslarına yarış haftası iyi bir hava var ama yine düzenlenecekse yarış tarihini iyi düşünmeleri lazım,talih her zaman gülmez.

11 Beğeni

Ayder’e giden yol kapalı mı mesajıma UTMB’den gelen cevap:

“Hello. Thank you for checking in. At the moment, the road from Çamlıhemşin to Ayder is temporarily closed due to damage, but repair work is already underway. We are in close contact with the local authorities and will share updates as the situation develops.”

1 Beğeni

Saat 11:00 i bekliyoruz bakalım..

2 Beğeni

Kaçkar by UTMB için ailecek Ayder’e geldik, hem tatil yapalım hem de koşalım diye planlamıştık. Ancak maalesef hava şartları çok kötüleşti. Yoğun yağışlar nedeniyle yollar kapandı, heyelanlar oldu. Otelde mahsur kaldık, dışarı çıkmak pek mümkün değildi.

Şu an hava açık ancak yollar kapalı olduğundan beklemedeyiz.

Umarım kısa zamanda yollar açılır ve herkes güvenle ulaşım sağlayabilir.

Helikopter ile yardım getirdiler hasta insanlar tahliye edildi, tur ile gelenler mahsur kaldı.

İnternet ve telefon altyapısı tamamen çöktü, şu anda kısmen çekmeye başladı bu mesajı sizlere ayder’de bulunan kurumumun binasından yazıyorum. Perşembe cuma ve cumartesi günü tekrar bir yağmur gelecekmiş AFAD toplantısı başladığı bilgisi geldi karar sonrası açıklama yapılacakmış.

Yarış yapılırsa çok hazırlıklı gelin.

En kısa sürede detaylı paylaşım yapacağım.

Sağlıcakla kalın..

6 Beğeni

Abi dileğimiz pek tabii sağlıkla, keyifle, kazasız yapılması ama yapılmaması üzücü olur. Ben de bazen sadece kurufasulye yiyip dönecekmişiz gibi düşünüyorum.

1 Beğeni

Tekrar merhaba,

Birkaç sefer yorum yazmış olabilirim internet bağlantısı sayfa yenilememesinden dolayı arkadaşlar.

Son güncel bilgi yol açılma çalışmasına tekrar başlanmış, derenin şiddeti yüksek olduğundan dolayı tünel yolu doldurulamıyor. arka yol açılmasına ağırlık verildi bilgisi geldi. Yükseklerde kar fazla parkur işaretlemesi bu hafta yapılacaktı parkur ne durumda bilinmiyor. Utmb ekibi aşağıda kaldığından dolayı yukarı ulaşmalarını bekliyoruz.

Hava 8 derece Ayder merkez’de

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterleri ile sadece ACİL DURUM transferleri yapılmaktadır.

2 Beğeni

Şu anda çoğu whatsapp grubunda yarışın iptal olması gerektiği yönünde fikir var. Çoğu koşucu olabilecek yeni bir sel ile karşı karşıya kalmak istemiyor. Rize valiliğinin bu işi gurur meselesi yaptığı ve yarışın %90 yapılacağı yönünde bilgi gelmiş. Yarış yapılırsa olası kriz durumunda parkurda önce kimi kurtarıp tahliye edecekler çok merak ediyorum. İstanbul ekibinin çoğu perşembe gün Rizede olacak. Çarşamba gününe kadar açıklama yaparlarsa çok iyi olur. Son gün iptal etmeleri büyük sıkıntı olur herkese.

3 Beğeni

Abi yerel haber sitelerinde “bölge ekonomisine 5 milyon avro katkı sağlayacak utmb organizasyonu” cümlesini okudum. Galiba iptal etmezler.

1 Beğeni

O 5 milyon avro bizden çıkmaz inşallah :laughing:

5 Beğeni

Merhaba,

Yarış olacağı yönünde bilgi var, perşembe ve cuma günü olacak hava durumundan dolayı son dakika iptali olabilir.

3 Beğeni

5 Beğeni