Rize/Kaçkar by UTMB

Çatal kaşık tabak olayı ciddi mi arkadaşlar okudum inanamadım bir daha okudum. @ominal bu işi nasıl çözeceğiz.
İnsanın içinden şöyle bir şey geçiyor; “sizin yapacağınız işi ta UTMB ye havale ediyorum”…sonra velahavle diyorum.

4 Beğeni

bir ara çakı bıçakta vardı zorunlu malzemede. kalktı neyse ki :slight_smile:

3 Beğeni

Reusable kısmına tek kullanımlık plastik tabak uymuyor. eğer kuralı uygalayacaklarsa ona izin vermeyeceklerdir.
Zorunlu malzemede her parkura zorunlu halde görünüyor.
Dediğim gibi her gün değişiyor anlamadığım şekilde, daha su geçirmez pantalon eklenecek söylentileri var.

2 Beğeni

48 parça çeyiz setimi alsak abi beraber :slight_smile: Ne yazık ki gerçek gibi duruyor.

Bir durum daha var.

“Bazı yardım istasyonlarında, yarıştan çekilen koşucuları bitiş çizgisine geri götürmek için araçlar mevcuttur. Başka bir yardım istasyonunda veya kontrol noktasında yarıştan çekilen ancak sağlık durumları tahliye edilmelerini gerektirmeyen koşucular, mümkün olan en kısa sürede ve kendi imkanlarıyla en yakın geri dönüş noktasına geri dönmelidir.”

50K için yukarı kavrun haricinde araç görünmüyor mesala.

“• Çöp atmak kesinlikle yasaktır (jel tüpleri, kağıt, organik atıklar, plastik ambalajlar…). Her yardım istasyonunda çöp kutuları mevcuttur ve kullanılmalıdır. Yarış görevlileri yarış rotası boyunca kontrol yapacaktır.
• Tüm katılımcılar, yardım istasyonundaki çöp kutularına atabilecekleri zamana kadar çöplerini ve ambalajlarını yanlarında bulundurmalıdır. Koşucular, atıklarını bir sonraki çöp kutusuna taşımak için bir torba veya kese taşımalıdır. Kirli kağıtlar için plastik torbalar yarış numaraları ile birlikte dağıtılır. Bunlar, rota boyunca acil ihtiyaçlar sırasında kullanılan kağıtları toplamak için kullanılmalıdır.”

Tuvalet için ekstra torbamız olacak :laughing:

Hurma çekirdeği, üzüm çekirdeği, tuzlu fıstık kabuğu organik atığa girer mi sizce ? :waving_hand:

4 Beğeni

Ama bu kesinlikle olmalı. Organizasyon zorunlu tutmasa bile eğer bu yarışı koşacaksanız mutlaka yanınıza su geçirmez pantolon almanızı tavsiye ederim. Ben 2015’de Marmot’un su geçirmez bir pantolonunu almıştım. 2017 Utmb, 2019 İznik Ultra ve bir çok yarışta benim hayat kurtarıcım oldu. Markadan bağımsız olarak hafif ve kaliteli bir su geçirmez pantolon alın ve organizasyonun tavsiyesinden bağımsız olarak çantanızda taşıyın derim.

9 Beğeni

Zorunlu malzemelerde “Uluslararası dolaşıma sahip ve LiveRun uygulaması indirilmiş akıllı telefon” maddesi var, acaba burdaki app LIVE TRAIL olabilir mi? LiveRun diye aratınca bir iki app çıkıyor ama konuyla pek alakaları yok gibi :grimacing:

2 Beğeni

Herşey olabilir​:grinning_face: Biz yarış kiti alırken ne istiyorsalar yükleriz dedik. 2 uygulama var dediğiniz gibi, biri tamamen alakasız zaten.

Bu cevaptan bağımsız yukarıda bahsedilen su geçirmez pantolondan tedbir amaçlı sipariş verdim decathlon’dan. Yarışta zorunlu olmasa bile hava şartlarına göre gerekirse yanıma alacağım.

4 Beğeni

Ben de decathlonun 10000 schmerberlik pantolonunu kullanıyorum :+1:

1 Beğeni

“Merhaba Halil,

Telefonunuza bu numaraları kaydetmeniz zorunludur.

ÖNEMLİ – KOMUTA MERKEZİ ACİL DURUM NUMARALARI

+90 (537) 271 07 36

+90 (537) 271 07 17

ACİL BİR DURUMDA BU NUMARALARDAN BİRİNİ ARAYARAK DURUMUNUZU AÇIKLAYIN.

Komuta merkezimiz 7/24 hizmetinizde olacaktır.

Kaçkar 50K ve 100K koşucuları ayrıca OWAKA takip cihazı üzerindeki “Assistance” (Yardım) butonuna basarak yardım çağrısında bulunabilirler.

Hatırlatma:

Yarış sırasında yanınızda tam şarjlı ve çalışır durumda bir cep telefonu bulundurmak zorunludur.

Telefonunuz her zaman açık olmalıdır.

Kesinlikle uçak moduna alınmamalıdır.

KAÇKAR BY UTMB TEAM”

Organizasyon’dan böyle bir mail geldi. Sanırım takip cihazı taşıyacağız. LiveRun uygulaması yerine bu geldi herhalde.

2 Beğeni

Biraz uzun bir yazı olacak ama okumanızda fayda var

Doğma büyüme Trabzon’luyum,çocukluğumdan beri bu coğrafya da yaşadım,büyüdüm.Yine ufak yaşlardan beri yaylalar,köyler büyüdüğüm yerler oldu.Bunu şundan dolayı yazdım,kendini beğenmişlik sanmayın ama coğrafyayı iyi biliyorum,iki kelam edecek bilgim var

Kaçkar tarafına da defalarca gidip kamp,değişik dağlara zirve ve koşmuşluğum var.Dağlar her tarafta yabandır ama bizim burada daha da tehlikelidir.Türkiye de pekçok yerde kış dağcılığı yapılırken bizim buralarda çok çok azdır hava koşulları ve araziden dolayı,pek çok başka nedeni de alt başlıklarda var ama burada konumuz bu değil;apayrı bir konu o .

Yarışa gelecek herkese şunu söyledim,havanın güzeline rastlanırsa abartmıyorum dünyada eşi benzeri çok az olan doğal güzellikte bir yarış olacak,ama havanın kötüsüne rastlanırsa,bizim insanımızın bana birşey olmaz kafası ve eksik malzemeyle birleşince o parkurdan (özellikle 100k parkuru) ceset toplanır.Biliyorum biraz acımasız bir söylem ama kötüye hazırlan,iyiyi düşün.

Peki niye bu kadar acımasız konuşuyorum.Karadeniz coğrafyasında en büyük sıkıntı sis,sis bastırdı mı 1 m önünüzü göremeyecek hale geliyorsunuz,sakın bende rota var diye güvenmeyin,o rotadan 10 m sapıp öyle bir yere noktaya gelirsiniz ki bir daha eski noktanıza da dönemezsiniz sis olduğu zaman,öyle çetrefilli bir arazi var,ve parkurda çok teknik ve zor bölümlerden geçiyor .

Yarış ilk duyurulduğunda nasıl yapacaklar bu işi diye çok düşündüm,o geçit vermez yerlerde gerekli güvenlik önlemlerini nasıl alacaklar,ne yapacaklar diye.Ama son 3 aydan beri çok ciddi bir çalışma yapıyorlar,devletin desteğini tam aldılar,Rize’ deki dağcılık kulüpleriyle iletişime geçip ekip sağladılar ve patika da ciddi düzeltme ve rota açma çalışmaları yapılıyor.Yine bugün öğrendiğim,baz istasyonu kuran firma kesintisiz iletişim sağlansın diye her vadi başına seyyar baz istasyonu kuruyor ,bu konuda bende bilgim dahilinde biraz yardımcı oldum kendilerine,yani hummalı bir çalışma var.Öğrendiklerim kadarıyla organizasyon kendine düşen görevleri başarıyla yapmış gibi şimdiye kadar.

Geriye bizim ne yapacağımız kaldı.Zorunlu malzemeler yeter diye düşünmeyip,listede yazmayan malzemeleri de bilgimiz dahilinde yanımızda taşıyalım derim.Su geçirmez alt zorunlu olmasa bile yanımızda olsun,ben mesela bütün yarışlarımda yanımda çakı,ilk yardım malzemelerini devamlı taşırım,zorunlu malzemeleri ve daha fazlasını yanınızda taşıyın derim.Yer yer 3000m irtifanın üzerine çıkacağız ki,kötü hava koşullarında telafisi olmayacak malzeme eksikliği yaşamayın.

Bugüne kadar forumda defalarca yazdım,yine aynı şeyleri yazarak bitireyim.Pek çok kez yanımızda taşıyıp,hamallık yaptığımız ufacık bir malzeme,yeri gelir 1 defa kullanmak zorunda kalırız,o 1 defada da hayat kurtarır,bu yeri geldi mi bir çakmak,bir eldiven,bir bere vb şeyler olabilir.

Parkuru hafife almayalım,yarışın keyfini çıkaralım hep beraber.

28 Beğeni

Gecen sene @canozbek Celtman yaparken kosuda eslik ettim. Kayitta pusulamiza baktilar, begenmediler, haritadan yon bulmaya yonelik pusula almamiz gerektigini soylediler. Neyse aldik, ama abartiyorlar gibi gelmisti. Sonra kosu sirasinda dagin zirvesinde bir anda sis coktu. Bir duzlukteydik, ne yone gidecegimizi sasirdik. Saatte rota vardi ama yol, iz olmayan bir yerde rota pek fayda saglamiyor, hizla sapmak mumkun. Biraz paniklemedim desem yalan olur. Hemen haritayi ve pusulayi cikardim, nasil kullandigimizi animsamaya calistim. Pusula ve harita ile ugrasirken gayda sesi gelmeye basladi, pusuladan ve sesten faydalanip yonu bulduk. Kisa suren bir heyecan oldu ama “neler olabilecegini” anlamak icin yeterliydi.

15 Beğeni

Takip cihazı verilecek yazıyordu zaten, telefon her yerde çekmiyor Kaçkarda. Bakalım nasıl olacak.

1 Beğeni

Ömercim konuyu çok iyi özetlemişsin :100: bana da hala su geçirmez pantolon alalım mı diye soruyorlar :grimacing: ben de diyorum ki dağa gidiyorsunuz , şehir yaşamını ve düşünme yapısını unutun diyorum !

Özellikle 100K parkurunda büyük çoğunluk gece etabına kalacak hem yorgunluk hem de olası sis yağmur ikilisi işleri çok zor hale getirebilir. Dağ tecrübesi olmayanlara Allah kolaylık versin diyorum :folded_hands:

6 Beğeni

Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Sizin kadar olmasa da ben de bölgeyi az çok biliyorum, sitede yazan zorunlu malzemeler yeterli değil kesinlikle. İlk başta su geçirmez pantolon vs. vardı, niye kaldırdılar anlamadım. Standart koşu yağmurluğu dışında düzgün bir teknik ceket, yedek üst 1 değil kısa uzun ayrı ayrı 3 tane, yedek eldiven, şapka yetmez kesinlikle bere şart bence. Tabi herkes kendini biliyordur ama aynen dediğiniz gibi o sisi bilen bilir, defalarca geçtiğim yerde şaşkın şaşkın baktığımı hatırlarım. Bu yarışta zorunlu malzeme olarak görmeyip direk gerekli malzeme olarak bakılmalı bence.

7 Beğeni

Evet, bu yarışı ülkedeki standart trail yarışları gibi görenler sorun yaşayacaktır, bu dağ yarışı, kaçkar bölgesi cennet ama çok da sert bir coğrafya. Dağ tecrübesi :100: :+1:

6 Beğeni

Yarışa katılacak arkadaşlar bilginiz olsun, 19.09.2025

10 Beğeni

10 gün sonra burada neler konuşacağız inanın çok merak ediyorum. :folded_hands:

6 Beğeni

Dün akşam başladı. 3 gün devam edecek kar yağışı.
Samistal tamamen kar altında.

5 Beğeni

zorunlu malzeme ile ilgili olarak, ben de bu sene tuz gölünde gece yarısı mide sorunu sebebi ile yarşı bırakmak zorunda kaldım ve soğuktan artık hipotermi tehlikesi yaşadım ve hemen acil durum battaniyemi çıkararak ona sarıldım, 5 km bu şekilde yürüyerek cp noktasına ulaşabildim. Türkiyede o kadar farklı dağlarda ve mesafelerde koşmama rağmen hiç kullanmanın gerek olmadığı bu malzeme, tuz gölünde deyim yerindeyse hayatımı kurtardı. :slight_smile: zorunlu malzeme listesine bakıp, ne gerek var yaa diyenlere duyrulur :smiley:

6 Beğeni

Yarış bu hafta sonu olsaydı yapılamazdı büyük ihtimal.Kar yağışı dün gece başladı ve cumartesiye kadar devam edecek.Pazartesinden sonra da hava tamamen günlük güneşlik olacak 1 hafta boyunca şimdilik.100k rotası üzerinde olan Dadala Pansiyon’un Instagram hesabında paylaştığı fotolar altta

5 Beğeni