Merhaba.
Sitede zorunlu malzeme listesi değişmiş. Hatta eldiven konusuna ilginç bir şekilde açıklık getirmişler
. Pamuklu eldiven üzeri ameliyat eldiveni yazmışlar.
Ayrıca 50K için fener sayısı 2’den 1’e düşmüş ve su taşma kapasiteleri değişmiş.
Merhaba.
Sitede zorunlu malzeme listesi değişmiş. Hatta eldiven konusuna ilginç bir şekilde açıklık getirmişler
. Pamuklu eldiven üzeri ameliyat eldiveni yazmışlar.
Ayrıca 50K için fener sayısı 2’den 1’e düşmüş ve su taşma kapasiteleri değişmiş.
Selamlar,
Uzun bir aradan sonra foruma dönüş yapalım, bunun içinde en uygun burasıdır.
Haziran ayında parkur testi ve tatil amaçlı kaçkarda bulundum, doğa tarafından pek hoş karşılanmadım
pparkurda 2700 üstüne gerek vahşi yaşam gerekse düşen çığlar nedeniyle çıkamadık.
Uludağ 42k sonrası parkur değişikliği yapmaya karar verenlerden biri de ben oluyorum, kesinlikle 100k a hazır değilim.
Bu satırlara biraz daha açıklama rica edelim @ominal ![]()
@ominal 50k’da sana takılalım. Böylece 2500 m sorasında vahşi sürprizlere hazırlıklı oluruz.
Senin kadar iyi gidebilsem seve seve ![]()
@ominal bence en doğru kararı vermişsin, hele bi 50’ kotaralım. Gerisi çok kolay. Yağmur,sis, soğuk ve çıkışlar vız gelir![]()
![]()
![]()
![]()
Maili attık bakalım. Bekliyorum dönüşü.
“Değişim oldu
Hüseyin abi, sen de mi 50K
beraber 100k yapardık ne güzel.
Yükseliş ve şartların değişkenliği gözümü korkuttu. Hele bi 50 bitirelim artık seneye, sağlıkla
Kaçkar Dağı’na mevsimin ilk karı yağdı. Rize’nin 3 bin 932 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı zirvesine mevsimin ilk karı düştü. Zirvede kar ve dolu yağışı dağcıların kamerasına yansıdı. (Haberlerden alıntı)
Geçen hafta Huser yaylasına da yağmıştı
Sevgili @ominal kardeşim minnak bi pati bizi yıldıramaz. Demirden korkan trene bilmez derlermiş..
Bu yarışın bilgilendirme işi baya sıkıntılı ilerliyor.
Her gün zorunlu malzeme listesini kontrol eder hale geldik.
Hava durumu bu hafta kalanında ciddi bozuyor. Yarış zamanı sakin görünüyor ama değişebilir her an.
Hiç UTMB yarışına katılmadım ama bu Türkiye ayağı ve sitesi ilk günden beri hoşuma gitmedi. 80K parkuru için grafikteki CP’lere tıklayınca Avusor Viilage/46.6 Km istasyonunda Yedek Çanta/dropbag imkanı görünüyor. Başka bir yerde bilgilendirme bulamadım. Finish noktası için çanta imkanı var bilgiler kısmında ama dropbag’e ilişkin yok. Mesajlara ise geri dönüş yok. Organizasyon düzgün olur mu bilemiyorum bu noktadan sonra.
Maillere dönüş yapıyorlar,
kackar@service.utmb.world
En son 50k için tabak-kase ve çatal-bıçak takımı neden zorunlu diye sordum
(Sadece finiste sıcak yemek görünüyordu)
Yukarı Ceymakçurda sıcak çorba olacakmış meğersem. Bardakla zaten içebiliyoruz çorbayı ? Çatal bıçak durumunun nedenini tekrar sormadım valla.
Çatal - Bıçak takımı nedir yahu? ilk defa duydum.
Tekrar kullanılabilir tabak veya kase ve çatal bıçak takımı*
*Reusable plate or bowl and cutlery (Bring Your Own Utensils - BYOU)
Tüm parkurlar için zorunlu yapmışlar bir de . Kurallar içinde detay şöyle belirtiliyor
Plastik atıkları azaltmak için, hiçbir kontrol noktasında veya yardım istasyonunda tek kullanımlık tabaklar (çatal bıçak takımı, bardak, kase) dağıtılmayacaktır. Yardım istasyonlarında sıcak yemek yemek isterseniz Kendi Yemek Takımlarınızı Getirmenizi (BYOU) rica ediyoruz.
Zorunlu malzeme ile bu cümle çelişiyor. TURSET’in ultramaraton tecrübesi olmaması ve hala sitede bu tarz çeviri hataları bulunması sorun teşkil ediyor. Ben yemek yemeyeceğim o yüzden getirmedim diyebilirim alıntıladığım kısma göre.
80K parkurunda ne bulursam yemeyi düşündüğüm için decathlondan basit kamp çatal kaşık setini aldım. Tabak için de plastik basit bir çözüm üreteceğim.