Rize/Kaçkar by UTMB

Yararlı teknik bilgiler için çok teşekkürler. Çok seneler önce oralarda görev yaptığım için bölgenin değişken hava şartlarını biliyorum ama benimkisi biraz züğürt tesellisi gibi. Yaptığımız işlere kılıf bulma gayreti de diyebiliriz. Daha geçen sene Mozart’ta Alp dağlarında nasıl hipotermi yediğimi unutmadım. Bu arada bir söylenti duydum uzun parkur iptal edilebilirmiş. )Sizin bahsettiğiniz zorlu şartlardan dolayı).

6 Beğeni

Ben bunu en başından beri bekliyordum derim ama maalesef ispat edemem :laughing: Bu olursa dağ fare doğurmuş olacak.

Aynı durumu sevgili Alper de yaşadı. O coğrafyada o yüksekliklerde sadece organizasyon ekibinin kendi elemanları ile bir yarış düzenleyemezsiniz. Tüm o yöre halkının yardımı ve desteği gerekir. Ki bence o yöre halkı bu konuda hiç istekli değil. Yukarı Kavrun ve göllere çıkan bölge, patikalar çok zorlu. Oralarda lojistik destek sağlamak için bir gönüllü ordusuna ihtiyaç var.

Gerçek anlamda Utmb’yi örnek almak lazım. Instagram videolarına bakın şimdilerde. Nerdeyse her kasabadan kadınlı erkekli gönüllüler ellerinde kazmalar patikaları düzenliyor, düzeltiyor, işaretlerin takılacağı kazıklar çakıyor vs. vs. Her kasaba kendi sorumluluk bölgesini düzenliyor. Daha 1 aydan fazla var. Öyle Antalya’dan kalkıp son bir ay kala bölgeye gidip yarış düzenlenmez. Düzenlenir ama o coğrafyada olmaz.

11 Beğeni

Uludağ’da koşarken koşucular arası bu dedikodu konuşuldu ve yayıldı sanırım. Ben de koşarken duydum çünkü. Türkçe sitede şuan 100K kaydı yok ve parkur bilgilerine girdiğimizde hata veriyor.

4 Beğeni

Türkçe sitede bir hata oluşmuş sanırım. 100K Kategorisi İngilizce sitede duruyor.

https://kackar.utmb.world/races/100k

Ek: Rusça sitede de çalışmıyor.

3 Beğeni

Benim merak ettiğimse, taf ilk kez düzenlenen yarışta 100km için nasıl izin veriyor.

Demeli ki:“sen 2 yıl başarıyla 50km yarışını tamamla, coğrafya iklim cp destek zorluklarını gör.Başarı ile bitmişse bir üst mesafeye çık”…

Bu tür durum tüm özel ultra yarışlar için geçerli.

Dağ 3937m, belki niyet 100mil ama dağın tepesini aşmak gerek diye düşünüp 100km yeter denildi (şaka).

4 Beğeni

Mesafe 100 km değil aslında, 76 km. Ancak 5.900 metre tırmanış var. UTMB her 100 metre tırmanışı +1 km mesafe olarak saydığı için 76 km’ye 59 km (5.900 metre = +59 km) ekleniyor ve 100k kategorisine giriyor. IRTA ise aynı yarışı 50k olarak değerlendiriyor. Örneğin Uludağ Ultra 66k UTMB’ye göre 100k kategorisindeyken ITRA’ya göre 50k kategorisinde.

7 Beğeni

Ben de 50 k ya kayıt yaptırmıştım. uludağ 66 K sonrası yapabiilir miyim emin değilim. Parkur değiştirmek mümkün mü bilen var mı?

2 Beğeni

Evet değişiyor, ben 50’den 100’e değiştirmiştim. İletişim bölümünden talebinizi yazıyorsunuz, sonra aradaki fark için ödemeye yönlendiriyorlar. Bir alt kategoriye geçecekseniz para iadesi olmuyor ama.

4 Beğeni

Bakalım ne olacak. İade talebim işleme alınmış.
Dün iptal etim bugün iade talebim işleme alındı. :face_with_monocle:

5 Beğeni

Katılımcı listesine göre 100K kategorisinde mevcut olarak 187 Türk katılımcı ve 160 da yabancı olmak üzere yaklaşık 350 kişi var. Yarışa daha 70 gün olmasına rağmen hiç de fena bir katlım değil bence. 20K ve 50K için de bundan daha fazla olacağını varsayarsak (sayfada sadece 100K gösterildiği için bunları göremedim) yaklaşık 1.000 kişilik bir katılım olacağını düşünüyorum.

7 Beğeni

Türkçe siteye 100K kategorisindeki parkur bilgileri gelmiş tekrar ve kayıt olma bölümü de açılmış. Daha önceden kategori adlandırması 100K olarak geçse de parkur uzunluğu olarak 74K veriyordu. Son gelen site güncellemesi ile şuan tüm dillerde parkur bilgisi bölümünde 79K uzunluk veriyor ama yükselti grafiğinde toplam 84K uzunluk gösteriyor. GPX datası da hiç eklenmedi.
Site olarak, organizasyon olarak şuana kadar hiç güven vermediler. UTMB markasının adıyla sahte organizasyon çıkmaz inşallah sonunda :grinning_face:

Eski halinde yükseklik kazanımı 5800-5900 civarı idi, son halinde 5400 yazıyor.

5 Beğeni

Şurada ocak ayında Turset tarafından yüklenmiş bir GPX dosyası var. Yarış sitesindeki ile kıyaslayınca büyük orana aynı gibi. Google Earth ile uydu görüntülerini inceleyip zemin hakkında fikir sahibi olmak için yeterli. Ayrıca yükseklik profili özelliği ile eğimleri incelemek de mümkün. Bazı yerlerde eğim %50’yi geçiyor :thinking:. Büyük bir bölümü ağaç olmayan alanda geçecek görünüyor.

Ekleme: Şimdi fark ettim, yarış sitesinin harita kısmının sol alt köşesine “GPX olarak dışa aktar” seçeneği eklenmiş.

6 Beğeni

Çok eğleceyruk çookk

6 Beğeni

İyi günler,

Değerli katılımcı, dosyanızı aldık ancak aynı dosyayı iki kez beyan ettiğiniz için, karışıklığı önlemek adına bunlardan birini dikkate aldık.
Şu anda S25014103 numaralı talebinizi işlemekteyiz. Mevcut işlem süremiz 2 ila 3 hafta arasındadır.
Yöneticinizin yanıtını beklemenizi rica ederiz.
Bakalım ne olacak.:thinking:

4 Beğeni

Günaydın, bu katılımcı listesi nerede var, ben sitede bir türlü bulamadım:)

1 Beğeni

Şuan uzun parkurda hem bilgiler kısmında hem grafikte 81 km mesafe veriyor. GPX datasını indirince 79K’lık aynı data.

Uslu bir çocuk olursak görebileceğiz muhtemelen. Tarayıcı farkı var sanırım, sitede liste olarak ben de hiç göremedim. Arkadaşın telefonundan kayıt onayı için isim arattığımızda tüm liste açılıyordu şimdi o da açılmıyor. Site amatörce hazırlandı ve çok gelişmeden kaldı.

4 Beğeni

Kayıt sayfasında isim ile aratınca çıkıyorum ama başka hiç bir bilgi yok :grinning_face: Umarım sorun yaşamayız bu yarışta, çok heyecanla bekliyorum, parkur inanılmaz, bakalım ne olacak.

3 Beğeni

Bu bağlantıda liste var. Ülkeyi değiştirince o ülkedeki katılımcılar çıkıyor, hepsini tek seferde görmek mümkün değil. Ayrıca sadece 100K kategorisi gösteriliyor.

4 Beğeni

5 Beğeni

Sadece 100k ın var sanki

2 Beğeni