Örnek görsel yükleyebilir misiniz? Kafamda pantolon görüntüsü dışında bir fikir oluşmadı 
Örnek yarış sitesindeki ‘yarış malzemeleri’ bölümünde verilmiş.
Açıkçası kısa bir araştırmada, bu tarz bir üründen çok alternatif bulamadım. İşin diğer tarafı da mali. Çok ciddi bir yatırım.
@girgink 10,000 schmerber, kayıt masasında kesinlikle aranacak bir husus olacak mıdır? Daha az dayanıklı yağmurluklar yarışa katılımı önleyecek mi?
Tamam su geçirmez, 169 gram ağırlığında ultra hafif ve taşınabilir yağmur ceketi. 10-15.000 Schermerber. http://www.kosuyorum.net/product.asp?id=1392#.VX5-DI0w_IU
Biliyorsunuz malzeme kontrolü çok kolay bir konu değil. Sadece kontrol edenlerin değil katılımcıların da konuya pozitif yaklaşması gerekiyor. Biz elimizden gelen en doğru şekilde bütün malzemeleri kontrol edeceğiz. Sadece kayıt masasında değil, koşunun hemen öncesinde ve koşu sırasında da kontrol olacak. Yetersiz veya eksik malzeme ile Sokullupınar’ın ötesine geçilmesini riskli buluyoruz.
10,000 Schmerber kriterini yeterince kaliteli bir yağmurluk için nicel bir kriter belirtebilmek için koymuştuk. Ama sadece forumdan değil, diğer kanallarla gelen yorumlardan da netlik kazandırmak yerine belirsizlik yarattığı anlaşılıyor. Tekrar gözden geçirip haber verelim.
Uzun pançolar alt üst yağmurluk yerine sayılabilir mi?
Hayır pançolar alt ve üst yağmurluk yerine sayılmaz.
Üst yağmurluk güzel fakat 499 TL. Belli ki çok teknik bir malzeme. Alt yağmurluk ise 300 TL. Bu ekipmanı Aladağlar vb bir yarışta zorunlu olmasa almak aklımın ucundan geçmez. Ayakkabımın için ise su almışsa Bacaklarımın kuru tutmaya çalışmak bana anlamsız gelşyor. Çünkü yarışta yağmur varsa bu kaçınılmaz. Su birikintisinden geçerken ne giyerseniz giyin ayaklar suya kavuşuyor ve bu şekilde yarışın sonuna kadar koşuluyor, Şayet ayklarım ıslaksa üst bacak bölgemin kuru olması bana nasıl bir artı sağlar ben düşünemiyorum. Aladağlar’da zorunlu olan 10.000mm su geçirmez pantalon yerine uzun alt iç katman yada uzun koşu taytı yer alması nasıl olur?
Merhabalar! Serkan’ın da yazmış olduğu gibi bu konudaki belirsizliği gidermek için çalışıyoruz, bilgileri en kısa sürede güncelleyeceğiz. Yalnız, lütfen üst dış katmanda bir değişiklik olmasını beklemeyin. Benzer zorlukta ve her zaman değişebilecek dağ koşullarında gerçekleştirilen diğer koşularda olduğu gibi, üst dış katmanın, kapşonlu, kötü dağ havası koşullarına uygun, su geçirmez ve tercihen soluyabilir malzemeden yapılmış olması gerekiyor. Alt dış katman ise en azından su geçirmez olacaktır. 10,000 Schmerber’i, marka, model ve malzeme türünden bağımsız olarak su geçirmezlik için objektif bir kriter olarak değerlendirmeniz daha doğru olur. Organizasyon açısından bakıldığında ise zorunlu malzemeleri ideal koşulları değil kötü koşulları düşünerek belirlemek gerekiyor. Eller ve kafa ile ilgili malzemeler de yine bu sebeple. Yaşanabilecek bir problem hem etkinlik hem de patika koşuları için yaralayıcı olacaktır.
Örneğiniz doğru olmamakla birlikte, bir koşucu olarak sizin yaklaşımınızı çok iyi anlıyorum. Hatta başlangıçta bu spora yeni başlayan birçok kişi gibi bizlerin de benzer düşünceler içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Kritik malzemelerin ve kötü koşullarda vücudu olabildiğince kuru ve sıcak tutmanın önemini o koşullarla karşılaştığınızda, acil durum battaniyesine sarılı titremekte olan diğer sporcular gördüğünüzde veya siz titrerken anlıyorsunuz. Orman içerisi ile rüzgara açık yüksek ortamlar doğal olarak birbirinden farklı oluyor. Forumda deneyimli arkadaşlarımız var, konu ile ilgili ayrı bir başlık açarsanız sanıyorum deneyimlerini paylaşacaklardır, bizler de paylaşırız. Diğer koşucular için de yararlı olacaktır.
Bende sizin gibi düşünüyordum.
Ta ki 2014 Aralık ayında katıldığım Çekmeköy 24 saat yarışına kadar.
Koşu şortları veya taytları teri tahliye edebiliyorlar.
Ama hiçbir şekilde yağmuru tahliye edemiyorlar.
Üst yağmurluğum vardı o yarışta, ama alt yağmurluğum yoktu.
Islak şortla koşunca çok ama çok kısa sürede pişik oluyorsunuz.
O yarışta ben ve bir diğer arkadaşım bacak arası pişikleri nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldık.
Pişik deyince aklınıza kızarıklık gibi birşey gelmesin.
Bacak arası bölgesinde önce kızarıklık, ardından su toplaması, onun ardından da su toplanan bölgelerin patlayıp açılması ile alt derinin açığa çıkması ve artık açılan yerlerden iltihap gelmeye başlaması ile yürüyemez hale gelmem yarış devam ederken çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşti.
Koşacak gücüm varken adım atamaz hale gelmiştim.
Patika koşularında gördüğüm her suya girer ve ayaklarımı ıslatırım. Bunun rahatlatıcı bir etkisi oluyor bende.
Ayaklarınızı ıslatmaktan korkmayın.
Ama size tavsiyem asla ama alsa dizden yukarısının ıslanmasına izin vermeyin.
Arkadaşlar kimseyi küçük görmek ve hedef almak gibi bir niyetim yok. Ama bu yarışı hala daha hafife alıyormuşuz gibime geliyor.
Dağlarda kullanılan teknik malzemeler pahalıdır.Yeri gelir bir naylon-demir parçasına bu paralar verilir mi deriz.Çantamızda bu malzemeleri belki yüzlerce defa hamallık edip taşırız ve kullanmayız.Ama yeri geldimi o pahalı ve hamallık edip taşıdığımız malzeme hayat kurtarır.Bunun örneği pek çok defa yaşanmıştır.
Bu yarışta da zorunlu malzemeler arasında alt-üst teknik yağmurluk isteniyor ve bu malzemeler haliyle biraz tuzlu.Ama inanınki bir kere para verilip ömür boyu kullanılacak kalitede malzemeler bunlar.Çok büyük ihtimal bu malzemeleri yarışta hiç kullanmayacağız ama dağların şakası yok.Bu yüzden en kötüsüne göre hazırlık yapmamız lazım.
Yarışla ilgili de şöyle bir hatırlatma yapayım.Aykut ve Mert Tahtalı yarış raporlarında 22-27 km arasındaki 5km.lik 990m. tırmanış içeren bölümü (ikisininde ne kadar kaliteli ve tecrübeli koşucular olduğunu biliyoruz) 2 saat gibi bir sürede koştuklarını ve çok zorlayıcı olduğunu yazdılar.Aladağlar’da ilk etapta 12km.lik mesafede 1860m. tırmanış yapacağız.Ne kadar zorlayıcı olacağını varın tahmin edin.
Yüksek irtifada bol bol tırmanış ve iniş antremanlarına devam.Yoksa yarışta işimiz zor.
İhtiyacı olanlar için uygun fiyatlı iki ürün. Salomon ceket ve Lafuma pantalon
Salomon Bonatti Ceket:
http://www.spxshop.com/bonatti-wp-jacket-m-42574
Lafuma Climactive Pantalon:
Ben de kadın koşucular için link paylaşayım 
pantolon:
http://www.kutupayisi.com/PRECIP-FULL-ZIP-W,PR-1813767.html
ceket
http://www.kutupayisi.com/PRECIP-W,PR-1813764.html
Zorunlu üst katman giysiler ile ilgili kuralımız aşağıdaki gibi değişmiştir:
-
Kötü dağ havası koşullarına uygun, su geçirmez (tavsiye edilen min. 10,000 Schmerber) ve soluyabilir (Gore-Tex veya benzeri) malzemeden yapılmış uzun kollu ve kapşonlu üst dış katman giysi
-
Bacakları tamamen kaplayan su geçirmez alt dış katman giysi
Bu değişiklik ile üst katman için sayısal su geçirmezlik kriterini tavsiye edilen değer haline getirdik. Soluyabilir malzeme halen zorunlu, dolayısıyla panço vb. naylon yağmurluklar kapsam dışıdır. Alt katman için ise sadece su geçirmez olması yeterli olacak.
Ben 4.5 saatte çıkamazsam cut-off a kalırım ki belim sakat hızlı trekking ile ne yapıcaz görücez…
Emre benim de belim sakat,çapraz bağlar kopuk,menisküsler parçalanmış …
Sıkıntı yok. Birbirimize uyum sağlarız 
Özel ailesi hep yanınızda aolur merak etmeyin 
Arka bölüm belli oldu. tin tin tin koşanlar…
Mangala da mı girsek 
Bugün eğim grafiğini inceliyordum, yarışın 5. ve 10. km’leri arasında vertical-k olduğunu bir kez daha ama bu sefer matematiksel olarak net bir şekilde fark ettim.
Aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Aldığım kesitte mesafe:4,92 km, yükseklik artışı 1004 m.
5 km çizgisinin rakımı tam 2000 m, 10 km çizgisi de yaklaşık 3000 m’de.

Evet Mert, Çelikbuyduran tırmanışı Vertical Kilometer koşullarını taşıyor. Burada ayrı bir VK koşusu da düzenlenebilir diye düşünüyoruz. Ama kolay dönüş yolu yok, aynı patikadan yürüyerek (veya koşarak) geri inmek gerekiyor. Lojistik imkanlara göre belki önümüzdeki yıllarda düzenleyebiliriz.