Bu yıl ilk defa spor salonu üyeliğimi yeniletmedim ve sadece dışarıda spor yapmaya odaklandım. Spor salonundaki havasızlığa ve koşu bandına artık tahammül edemiyorum.
Decathlon’dan (reklam gibi olacak ama denediğim ve memnun kaldığım için paylaşıyorum) koşu pantolonu, koşu üstü, yeleği ve rüzgarlık gibi kıyafetler aldım. İstanbul’da havalar geçen haftaya kadar sıcaktı ancak son on gündür 2 - 3 derecelerde koşuyorum.
Öncelikle şort haricinde / bir koşu pantolonu ile koşabileceğimi hiç tahmin etmezdim. Koşu taytı giyemiyorum ben ama koşu pantolonuna alıştım.
Kafa ve eller kadar göğüs bölgesini de korumak - özellikle karşıdan gelen rüzgardan - gerekiyor. Bu çok önemli. Başlarda koşu yeleğini giymediğim için göğüs ağrısı ile uğraştım bir kaç gün.
2-3 derece sıcaklıkta, uzun kollu koşu üstü, koşu yeleği, koşu pantolonu ve bere ile şu an için çok üşümeden ve ısınınca rahatsız olmadan rahatlıkla tamamlıyorum koşuyu. (Şu an halen akşamları iş sonrası, haftada toplamda ortalama 40k ve her kosuda min.10k olacak şekilde koşuyorum.).
Eldiven bir süre sonra beni rahatsız ediyor. O yüzden ısınınca çıkarıyorum. Koşu için uzun kollu tshirtlerde olan el koruması ısındıktan sonra yeterli oluyor benim için.
Çok ince bir boyunluk bulunduruyorum yanımda. Rüzgar çıkarsa boyun ve yüzü korumak için. Bilekte taşıyorum ve hafif olduğu için hiç rahatsızlık vermiyor. Bunu muhakkak tavsiye ediyorum. Özellikle rüzgara yakalanırsanız hayat kurtarıyor.
Kıyafetleri / kombinasyonları deneyerek kendiniz için en konforlu olan parçaları buluyorsunuz. Mesela çok tavsiye eden olmasına rağmen ben rüzgarlıkla koşamıyorum. Sıcak basıyor daha çok terliyorum. Ancak koşu yeleği çok konforlu soğuk konusunda. Hem koruyor hemde kolsuz olduğu için havalandırma sorunu olmuyor.
Yanımda muhakkak bir mont bulunduruyorum ve koşum biter bitmez onu giyiyorum. Esnemeyi üzerimde bu mont ile yapıyorum.
Koşu sonrası ter soğumadan duşa yetişmeye çalışıyorum.
Şu an soğukta koşma işi biraz deneme yanılma, biraz da planlama ile benim için ciddi anlamda keyifli bir faaliyete dönüştü. Gerçi buradaki en büyük motivasyon benim karanlığı ve soğuk havayı çok seviyor olmam. (Bunu en başında yazmalıydım sanıyorum )