Li̇sans çıkarma ve yeni̇leme

Triatlon lisansını geçen hafta yeniledim, yine 31.10.2026 ya kadar geçerli.

1 Beğeni

Bu hafta sonu koşulan Nice-Cannes Maratonu’nun sayfasını inceliyordum. Sağlık raporu işi orda nasıl işliyor diye bir bakayım dedim. Fransa Atletizm Federasyonu’nun PPS isimli online bir dökümanı var, sanırım risklerle ilgili uyarılar vs içeren. Bunu okuyup onaylıyorsunuz ve çıktısını kayıt esnasında veriyorsunuz, hepsi bu kadar. Koşuyu demokratikleştirme amacıyla başlanan bu uygulama sağlık raporu ve sporcu lisansının yerini tutuyormuş Fransa’da. Ah canına yandığımın medeniyeti diye düşünmeden edemiyor insan. Bense dolan lisansımı yenilemek için yine Kardiyoloji doktorlarının kapısını aşındıracağım. Doktora gitmekten ve düzenli kontrolden yanayım kesinlikle ama malesef bizde bazı önyargılar aşılamıyor. Rekabetçi sporu önermiyoruz; koşmayın, haftada şu kadar saat yürüyün diyecekler bana. Neden bu stresi her sene yaşamak zorundayım?

4 Beğeni

Geçen yıl (26.11.2024) Aile Hekimi’nden sağlık raporu alarak aynı gün triatlon lisansı almıştım. Bu sağlık raporu 2 hafta daha geçerliydi, az önce aynı rapor ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne giderek triatlon ve atletizm lisansımı yeniledim. Sağlık raporları 1 sene geçerliymiş.

5 Beğeni

Bu iyi haber:)

Pendik ilçe mdlüğünde mi yenilediniz Zühtü bey?

2 Beğeni

Evet, Kurtköy Anadolu Lisesi karşısındaki yer.

2 Beğeni

Böyle bir bilgilendirme geldi.

4 Beğeni

O zaman Triatlon lisansı çıkartacakların 2026 başını beklemeleri daha mantıklı bu durumda. Kasım’ı bekledik, şimdi çıkarsam zaten Ocak’ta vizesini yaptırmam gerekecek yine. Ya da benim kafa karıştı bilmiyorum. :smiley:

1 Beğeni

Mantıklı olanı yapmış. Çoğu spor gibi bundan sonra yıl bazlı takip edilecek. Karışıklık azalacak. Ama yaptıranların yeniden yaptırması olayı biraz gereksiz olmuş sanki.

1 Beğeni

Bu lisans tarihi olayı bildiğim kadarıyla seçimlerle ilgili garip bir uygulama zaten.

Hala şu işlerin online yapılmaması da sinir bozucu.

3 Beğeni

İşte bu da benim şansım herhalde:) Ocakta bir daha lisans çıkartacağım demek. Sağlık raporunu ekimde almıştım, raporu da lisans yenilerken gençlik spor müdürlüğü aldı. Acaba sistemlerinde raporum görünecek mi ocakta yenilerken?

2 Beğeni

Merhaba, güncelleme geldi. (Triatlon)

Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Talimatı kapsamında, 01 Kasım 2025 tarihinden itibaren lisanslarını vizeleten sporcularımız ile 31 Aralık 2025 tarihine kadar lisanslarını vizeletecek sporcularımızın lisans süreleri 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılmıştır.

Bu doğrultuda, lisans yenileme işlemini gerçekleştiren sporcularımız 01 Ocak 2026 tarihi itibarıyla tekrar lisans yenileme işlemine tabi olmayacaklardır.

31 Aralık 2025 tarihine kadar lisansını vizeletmeyen sporcularımız ise 01 Ocak 2026 tarihinden itibaren lisanslarını vizeletebilecek olup, bu lisansların bitiş tarihi de 31 Aralık 2026 olarak düzenlenecektir.

6 Beğeni

Güzel haber, 2026 yı kapattık, 2027 de bakalım nasıl devam edecek :grinning_face: Teşekkür ederim bilgi için. Güncelleme: şimdi kontrol ettim sistemde benim lisans da 31.12.2026 olmuş.

3 Beğeni

31/12/2026 olarak geldi benim de Triatlon lisansım bugün. Bilgilendirmeler için teşekkürler arkadaşlar. :slight_smile:

3 Beğeni

Bugun ben de E-Lisans ile ilk defa lisans cikarttim. Belki birilerine faydasi olur diye kendi surecimi kisaca anlatayim. @enver78 ‘in bahsettigi gibi Spor Bilgi Sistemi uzerinden Saglik Islemleri > Saglik Raporu Icin Sevk kismindan bir sevk talebi olusturdum. Sonra Aile Hekimim’den randevu alarak Aile Saglik Merkezine gittim.

Sanirim bu islem cok yapiliyor, panoda tum adimlar yaziliydi. Her ihtimale karsin birkac ay once kardiyolojiden aldigim efor testi sonucumu da goturdum. Doktor “ben de bir bakmis olayim” diyerek kisaca bir inceledi. Ardindan raporumun ciktigini ve odeme yapmamin ardindan erisebilecegimi soyledi. Saglik Bakanligi Odeme Sistemi uzerinden 250 lira odeme yapinca raporum GSB’de gorunur hale geldi (Saglik Islemleri > Saglik Raporu).

Ardindan Basvurular > E-Lisans bolumunden atletizm lisansi basvurusu yaptim. 1-2 saat icerisinde lisansim, 31.10.2026 tarihli olarak onaylandi (mail biraz gec geliyor ancak siteden guncel durumu kontrol edilebiliyor). Surec eskiye nazaran oldukca kolaylasmis sanirim.

12 Beğeni

İlk lisans mıydı vize mi?
Hata veriyor ben ne zaman denesem.

2 Beğeni

Ilk lisansti. Sizinki de ilk lisans mi? Verdigi hata nedir?

1 Beğeni

191911 numaralı başvurunuz Sağlık raporu başvuru sırasında sisteme pdf olarak yüklenmelidir. nedeniyle reddedilmiştir.

ilk başvurum neden böyle oluyor başka yolu var mı federasyon değişikliği gibi

2 Beğeni

Sağlık raporunu lisans başvurusu için diyerek mi aldınız? Spor Bilgi Sistemi’nden sevk açtırdınız mı?

1 Beğeni

hocam bu başlıkta yazanlar doğrultusunda önce sevk sonra aile hekimi sisteme rapor otomatik yükleniyor sonra başvuru ama bu pdf format işi kafama yatmadı ne alaka zaten manuel yükletse onu da eklerim de maalesef geçen haftaki süreç yeni olumsuz sonuçlandı. ben bi daha aynı işlemi tekrar ettim müracaatı hem atletizm hem de triatlon için ayrı ayrı yaptım bakalım ne yanıt gelecek. Ama gerekçesi saçma olmuş hatayı yapan doktor mu ben mi çözemedim

1 Beğeni

Hocam zannediyorum sürecinizin bir yerinde bir kopukluk var. Spor Bilgi Sistemi’ne girdiğinizde soldaki menünün aşağısında Sağlık İşlemleri –> Sağlık Raporu dediğinizde raporunuzu görebiliyor musunuz?

Şimdi denemek için yeni başvuru oluşturdum, zaten başvurunun o aşamasında “Güncel sağlık raporunuz mevcut.” diyerek bana herhangi bir dosya yükleme seçeneği sunmuyor misal.

2 Beğeni