Rapor sistemde varken tekrar PDF istiyor olması bana sistem hatası gibi geldi bu durumda. Atletizm, Triatlon ve Bisiklet lisanslarını bu yöntemle direkt çıkarttım. Sorunu düzeltip gerekli dönüşü yaparlar umarım.
Hayır koşmadım, benim de mesajı yazdığım gün haberim oldu bu maratondan. Evet çok güzel gerçekten. Fransa’nın Paris’ten sonraki en kalabalık ikinci maratonuymuş galiba. Bir gün kısmet olur diye umalım:)
Spor hekimlerinden alacağımız spora elverişlidir raporlarının geçerlilik süresi genel olarak nedir? Örn. yarın alsam 10. aydaki bir etkinliğe katılırken kullanabilir miyim?
Arkadaşlar, lütfen önceki mesajları da okuyalım yorum yapmadan önce.
Sisteme işlenen sağlık raporlarının süresi 1 yıldır. Dolayısıyla lisans dönemini denk getirerek, şu an mevcut olan sistemde 2 yıl vize yaptırma şansınız var. Örnek vermek gerekirse Şubat ayında rapor aldınız ve vize yaptırdınız, 2027 yılında Ocak ayında da vize yaptırabilirsiniz.
Sağlık raporunuz sisteme işlendikten sonra önceden lisans çıkarmadığınız bir çok branşa doğrudan spor bilgi sistemi üzerinden başvurarak lisans alabiliyorsunuz. Ama lisansınız varsa vize işlemleri henüz spor bilgi sisteminden olmuyor.
Yine örnek, triatlon için lisans vermezinden vize işlemimi tamamladım. Ardından spor bilgi sistemi üzerinden ayrı ayrı atletizm, yüzme ve bisiklet için de lisans başvurusu yaptım ve lisans çıkarttım. Ne olur ne olmaz, sistem değişir, hazır rapor varken ne alsam kar dedim
Maddi nedenlerden bu yıl pek bi etkinliğe katılamayacağım için lisansla falan uğraşmak istemedim. MTB ile boş yollarda keyif sürüşü yapacağım L’etape için rapor alacağım da onun geçerlilik süresini merak ettim.
En dertli kısım zaten o raporu almak. Rapor alınınca bilgisayar başından kolaylıkla Bisiklet Federasyonundan lisans alabilirsiniz ve 1 yıl (1 lisans dönemi) rahat edersiniz.
Bizim dijital lisanslarımız bile yeri geliyor organizasyonlar tarafından kabul edilmiyor ki lisansın üzerinde doğrulama karekodu var. Doktor raporunu görüp ne kadar geçerli sayacakları bence tamamen organizasyona göre değişiklik gösterecektir.
Elimdeki sağlık raporu ile katılacağını belirttiği için 6 ay dedim. 6 ayı geçen raporları kabul etmiyor organizasyonlar. Bu şekilde yapacağına triatlon lisansına başvurmasının daha verimli olacağını da yazdım. Eski konuları da okudum.
Evet işin ilginç tarafı alabiliyor. Lisans işinin bu kadar basit olması yurtdışında ülkemizin bilmem şu kadar lisanslı sporcumuz var diyerek hava atması. Galiba AB den de katkı alıyor olabilirler bunula alakalı.
Yüzme bilmeden de yüzme lisansı alınabiliyor mesela, ekranda bir onay kutusu çıkıyor “Yüzme biliyor musunuz?” diye. Evet dediğinde “Yüzme beyanınız başarıyla alınmıştır.” diyor ve süreç ilerliyor. Arkadaşlar bi bakaydınız en azından suyun kaldırma kuvveti bana yetiyor mu, batıyor muyum batmıyor muyum, Arşimet mi galip geliyor Newton mu falan diye.
“Başına bir şey gelirse benim sorumluluğum değil, senin sorumluluğun” diyor beyanlar. Ne yaptığımız onları ilgilendirmiyor gibi, “ne yaparsan yap da başımı derde sokma?”
Yaşım 12 basketbola gönderdi babam beni zorla, hiç sevmezdim takım sporlarını, topu elime bile almadım ama ertesi gün elime basketbol lisansı tutuşturdular, ben şok. Yıllarca basketbol lisansım var diye hava attım, ama hiç oynamadım.