Koşulabilecek dağ veritabanı

Koşamayacak kadar teknik, dik bir yerden yürüyerek ya da yürüme hızına yakın bir tempoda koşarak iniyorsanız işe yarıyor. Onun dışında bence bir işe yaramıyor.

Bir diğer detayda inişlerde ben batonları bileğimden çıkarıyorum. Olurda düşersem baton fırlasın gitsin ama orama burama girip beni yaralamasın diye. Hatta siz gidiyorsunuz baton bir yarığa giriyor, kalıyor sonra da sizi düşürüyor. Gibi senaryolar çok mümkün böyle kullanırsanız.

Çıkışlarda faydası çok fazla tabii

1 Beğeni

Kaçkar Dağı Güney(Yusufeli) rotası: Normalde bu rotayı dilberdüzü kampından başlatıyorlar. Öncelikle şunu söylemeliyim ki Olgunlar Köyü Dilberdüzü arası olan vadi, inanılmaz koşulabilir. 2100 metreden başlayıp 8 kmde 2850 rakıma ulaşabilirsiniz ve o kadar tatlı bir çıkış ki, zorlanmadan bunu yapabilirsiniz. Zaten aynı alan kışın profesyonel kayakçıların geldiği alan.
Biz bu sefer koşu olarak değil de aktivite olarak eşimle evlilik yıldönümü hediyesi Kaçkar Zirve yaptık. Dilberdüzü kamp alanından sonra çok sert ve koşulması biraz imkansız çıkışlar başlıyor. Aladağlar gibi çarşak bir zemin değil de, büyük kayalarda dengenizi bulmanız gerekiyor. Çıkarken neyse de inerken bele çok vuruyor bu durum.
Güney rotasında tehlikeli iki geçiş var ikisi de aynı 10 metrenin içerisinde. Yani tehlikesi şu: hata yaparsanız 500-600 metrelik boşluğa düşme ihtimali var. O yüzden herkes gitsin diyemeyeceğim. Ama tırmanış duvarı geçmişi olan kişinin(kaya tırmanışını söylememe bile gerek yok) rahatlıkla geçebileceği bir geçiş. Ama dediğim gibi riski yok da değil.
Zirve mükemmel. İki taraf da görsel şölen.
Yolda 3400 metrede Deniz Gölü var. Yani fotosunu çektim, kameraya aldım ama çıplak gözle görmek gerek. Bence bir dünya harikası.
Su neredeyse hiç sorun olmayacaktır. Gölden yukarıdaki riskli dediğim bölgeye kadar bir tek su yok. Bir de balkonu geçtikten sonra zirveye kadar yok. Buna göre planlarsanız 1 litrelik su kabı oldukça yeterli olacaktır.

Aktivitenin videosuna buradan ulaşabilirsiniz:

21 Beğeni

Gökhan bu rotayı 2014 yılında yapmıştım ama o zamanlar koşmadığım için Olgunlar ve Dilberdüzün’de konaklama yaparak zirveye ulaşmıştım. Dilberdüzüne kadar baya tempolu gidilebilir sonrası batonlu yürüyüş. Aslında kafamda (2025 Ağustos-Eylül için) alpinist tarzda performans odaklı Kaçkar zirve koşusu yapmak var. Olgunların aşağısından -Yaylalar- köyünden direk zirveye git-gel şeklinde (45K civarı). Yaylalar rakım 1950 mt. Plan yaparsan aklında olsun :raised_hands:

3 Beğeni

Bu sefer koşamadığım için ben de acaba koşsam ne kadar sürer merak ediyorum :slight_smile: seneyi planlarken bir bakalım, kackar utmb düşünmediğimden mümkün görünüyor.

2 Beğeni

Çal dağı sırt rotası

Tırmanıştan bir arkadaşımın neredeyse bundan 3 yıl önce deneyimini paylaştığı günden beri aklımda olan bir rotaydı burası. o kadar zamanda fethiye’ye malesef yolum bir türlü düşmedi.

Hazır Babadağ ultra için gelmişken bu fırsatı kaçıramazdım. Eşimle bu sabah rotaya girdik.

Aslında çal dağının neredeyse zirvesine kadar altı yüksek bir arabayla ulaşabiliyorsunuz. Fakat doğusunda öyle bir hat var ki, söylenene göre türkiyenin en uzun kılçığı sayılıyor. Keskin sırt hattına kılçık diyorlarmış. Gerçekten de hat upuzun bir kılçık içeriyor. Öyle zor değil, ama kesinlikle tecrübe ve dikkat gerektiriyor. Özellikle yurtdışındaki bu tarz yarışmalara hazırlanmak için kullanılabilecek bir parkur olduğunu düşünüyorum.

Başlangıç noktasında çok güzel çeşmeler ve oturabilecek alanlar var. Sonra yol uzun bir süre çok belli. Daha sonrasında ise saatten takip gerektiriyor. Kılçığa çıkınca ise takibe gerek yok, zaten geçilebilecek ince bir alanınız var.

Biz tabi bu sefer koşamadık baya sakince yürüdük parkuru:

17 Beğeni

Heyecan hiç bitmesin …

2 Beğeni

Ofiste sessiz ve ilerleterek izledim. Bazı yerleri ürpertici geldi. Ayaklarınıza sağlık, evde tv’den açıp izleyeceğim tekrar, rota güzel görünüyor.

2 Beğeni

3 Beğeni

Uludağ sanırım 89 km idi , zirve defterine hissettiklerimizi yazdım

2 Beğeni