Koşulabilecek dağ veritabanı

Merhabalar,

Baharda karlar eridikten sonra Türkiye’deki keyifli ve sivri olabilecek sırtları bulup koşmak ya da koşarak/power hiking yaparak çıkılacak dağ zirvelerine çıkmak gibi bir isteğim var.

Örneğin Erciyes, Dedegöl, Emler gibi zirveler görsel açıdan tatmin edici ve ekstra malzeme gerektirmeyen zirveler. Erciyes in sırt rotasında koşmak ise keyifli. Henüz hiç gitmedim ama Bolkarlar Medetsiz civarında, özellikle Keşif Dağında görsel açıdan da çok etkileyici sırt hatları var gibi. Şöyle bir veritabanı oluşturalım diyorum. Bölge/dağ ismi ve eğer güzel bir sırt hattı varsa parantez içinde (s) işareti. Sizlerden gelen bilgilerle listeye eklemeye devam ederim.

(Bu tarz aktiviteler yapmayı seviyorsanız haberleşebiliriz)

  1. Dedegöl
  2. Erciyes(s)
  3. Medetsiz(s)
  4. Keşif Dağı(s)
  5. Emler
  6. Hasan Dağı
  7. Uludağ
  8. Artos (s)
  9. Ağrı Dağı(Kemal Kukul seviyesi gerekli gibi :grin:)
15 Beğeni

Sınırlı da olsa bu gibi uygulamalar, yeni rotalar bulmak için işe yarayabiliyor. Veya bu işi sevenler katkıda bulunmak için kullanabilir.

3 Beğeni

Wikiloc kayıtları benim de en çok baktığım yer oluyor. Bir de günümüzde herkes gittiği yerleri kayda aldığı için youtubeda videolar da çok işe yarıyor.

4 Beğeni

Ağrı Dağı olabilir. Kemal Kukul koşarak zirve yaptı bildiğim kadarıyla.

3 Beğeni

2023 yılı için Uludağ Ultra 100K rotası için hazır olmaya gayret edeceğim. 3 yıldır 66K rotasını iyice sindirdim zaman limitinde en sonlarda dağdan inerek. 2023 Ramazan Bayramı sonrası, Mayıs 15-20 ve Haziran 15-20 günleri gibi tarihlerde iki günübirlik antrenman için isteğim var. Pandemi de ultra iptal edilince 2020 temmuz da, Ağustos ayında bir arkadaşımla zirveyi koklayıp inmiştim. Şimdiye kadar yaptığım en keyifli ve ekstrem aksiyonum olmuştu. Haftaya İda ya gidicem ama aklım hep Uludağ da :smiley: Gücümü arttırmak elimde bunu çalışmakla başarmak mümkün ama Uludağ zirve hattında daha rahat nefes kullanabilmek için direkt Uludağ ın kendisi ile çalışmak gerek. Bunun anlam ve önemini bu yıl zirveden rüzgar eşliğinde geçerken daha iyice anladım. 16 saati geçti yine finişe ulaşmam ama zihnen ve bedenen çok keyifli bir haldeydim. 100 K bile çıkardı belki devam şansı olsa. Bir ayak baş parmağım arızalıydı ama gece serinliği ve rüzgar beni diri tuttu. Önceki yıllarda pek koşacak halim kalmazdı son zirve inişinden finişe kadar. Bu sene bi değişiktim, kendime şaşırıp bir yandan da koşabildiğim kadar koştum. Dizlerimi iyi hazırladığım için hiçbir olumsuz sinyal gelmedi. Sırf bu yüzden bile kendime aferin verdim bol bol :smiley:

4 Beğeni