Koşuda gelişim nasıl olmalı?

Merhabalar, bugün 32. Antrenmanıma çıkacağım. Haftada 4 gün (2 gün koşu 1 gün dinlenme) koşuyorum(yaşım 20). Genelde 1 antrenman zorlayıp diğer antrenman daha kolay bi antrenman yapmaya çalışıyorum. Zor antrenmanlarımda nefesim tamamen kesilinceye ve artık koşamayacak raddeye gelecek kadar koşmaya çalışıyorum limitimi arttırmak için. Yanlış mı yapıyorum? Benim koşuda hedefim sadece mesafe. Şuana kadar rekorum 3 km (6.3 dk/ km), hâlâ çok küçük bir rakam ama normal midir? Belki de sadece sabırsızım.

Boy 1.91 / kilo 87

Merhaba, hedefin sadece mesafe ise hafif tempoda uzun koşular yapman gerek. Kendini zorladığın (İnterval) antrenmanlar hız kazanımı için yapılır. Zone 2 nabız düzeyinde 1 saat ve üzeri antrenmanlar dayanıklık kazandırır. Uzun mesafelerde dayanıklılığa ihtiyacın var. Yine de bunları yaparken acele etme koşuda ilerleme kaydetmek uzun zaman alır. Yavaş ve emin adımlarda sabredersen istediğine sağlıkla kavuşursun.

3 Beğeni

Çok çok teşekkür ederim, yani şuan ki hızımda (8.8 km/h) elimden geldiği kadar uzun koşular yapmaya devam etmeliyim. Genelde aralıksız 15-20 dk arası koşabiliyorum dediğiniz gibi sanırım 1 saate çıkmam zaman alacak. Cevap icin tekrar teşekkür ederim.

Merhaba,
Aşağıda antrenman çeşitleri ve koşu gelişimine katkıları ile ilgili güzel bir özet var, incelemenizi tavsiye ederim.

5 Beğeni

400m, 1500m, 12 dakika tempolu koşu vb hedefin yoksa; zor antrenman yerine, normal antrenmanın daha yavaş temposunda (6.3 pace 3km en iyi derecen ise 4km 7pace gibi) koşmayı deneyebilirsin.Yavaş koşuda da tempolu koşuda da vücut rahatsızlık hissetmeyecek şekilde olsun. Süre, mesafeden bağımsız koştukça ilerlemen beklenir; devam ettirmen iyi, takdir edilesi.

2 Beğeni