Koşucuların Karşılaştığı İlginç Olaylar

Koşarken, antrenman sırasında yaşadığınız ilginç, garip, sıradışı olaylar oldu mu

6 Beğeni

Guvenlikle ilgili olanlar icin su var: Koşularda Yaşanan Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri

Komik olanlar da sunlar: Koşarken/Spor Yaparken ya da Yarışta Başınıza Gelen Komik Olaylar

Ikisinden de degilse yeni baslik olabilir tabii.

3 Beğeni

Yılın yarısını İstanbul’da yarısını Bursa’da geçiriyorum. İki şehirde de benzer olumlu/olumsuz tepkiler alıyorum. Avrupa yakasının tüm sahil hattını baştan sonra koştum. Mahalle/semt değiştikçe yayaların tepkisini değişiyor. Zaten sahilde boyunca çok fazla koşucu olduğu için hem insanlar daha aşina hem de en azından koşucularla kafa selamı ile modunu yükseltebiliyorsun. Kışın ortasında soğuktan donan insanlar, beni şortla görünce şaşırıyor, tebrik ediyor. Diğer yanda sahil koşuları hafta sonu öğle saatlerindeyse sahil çok kalabalık oluyor. Dolayısıyla her koşuda beni rahatsız edecek, saçları yandan kazıtılmış tahmin edeceğiniz malum kitleden bir grup ya laf atıyor ya arkamdan 100 metre koşarak akıllarınca dalga geçiyorlar. Sabah koşularını asfalatta yapacağım gün 6:30’dan geç çıkmadım. Tarabya’da güneş doğmadan önce hem koşucular hem de bisikletçiler çok fazla oluyor. Tarabya için o caddede spor yapmak bence bir kültüre dönmüş. O caddede grupça koşarken hiç korna selektör duymadım ama tek koştuğum zaman bundan cesaret alıp üzerime süren, yanımda yavaşlayıp camdan burada ne işin var diye hakaret edip bağıran kişiler illa oluyor. Buradaki aykırı kişi o yabancı olduğu için ben dönüp anladığı dilden daha sert cevap veriyorum. Benzer bir araç olayını Bursa’da bir defa yaşadım. Evime tam 1 km mesafede bir spor tesisi var. 1 km boyunca yoldan/kaldırımdan koşup sonra tesiste antrenmana devam ediyorum. Yol gidiş dönüş ikişer şeritli ve çok sakin. Trafiği tehlikeye atacak şekilde asla yolda koşmam. Bir akşam koşarken bir araç beni gördü (trafik karşımdan akacak şekilde kaldırımın yanındayım), diğer şeritte olduğu halde şerit değiştirip sellektör atarak üzerime gelmeye başladı :smiley: Yol tek şerit olsa neyse, bu trafik canavarına ne desen az kalıyor. Spor tesisine gittiğim zaman zaten orada herkes sporcu ya da tesis görevlisi olduğu için her şey pozitif oluyor. Ben pazar uzununu koşarken hep orada olan bir aile vardı. Ya çocuklarını spora getirip onu bekliyorlar ya da köpekleri ile pazar günü açık havanın tadını çıkartıyorlar. 2 - 3 saat boyunca antrenman yaptığımı görünce “biz izlerken yorulduk, çok iyisin, durma devam et” her loopta cheer zoneda beni destekliyorlardı böyle güzel anlar da oluyor. Yine sık koştuğum Gemlik sahilde yayalar iyi, arabalar cins oluyordu. Orada da balık tutanlar beni desteklerken arabalar bu niye burada der gibi bakıyorlar. Son olarak da bu yaz bir ayımı Bulgaristan’da bir kasabada geçirdim. Merkezden uzak bir kasaba, orada insanların koşarken gördükleri ilk kişi benmişim. Sonuç olarak koşu kültürleri yok, tepkiler nasıldı sizce? Şehirlerarası birer şeritli yolda trafiği karşıma alarak koşabiliyordum. Araç görünce korkuluk bariyerlerine yaklaşıyorum, birbirimize saygılı şekilde devam ediyorduk. Sonuç olarak bence herkes koşarken benzer olaylarla karşılaşıyordur. Ya koşunun artık Türkiye’de yaygın bir spor olduğunu kabul edip bize saygı duyacaklar, ya da rahatsız olmaya devam edecekler. Ben kulaklarımı olumsuz yorumlara kapatıp yoluma bakarım.

3 Beğeni

Arkadaşım anlatmıştı kendisi de sporcudur neyse Esenyurtta koşuya başlayan bir arkadaşı varmış bunun, sabah koşuya çıkmış adam, mahalleden bir kişi hemen babayı aramış “senin oğlan sabah sabah birşeyden kaçıyordu, sorun varsa gelelim “diye. Zamanında hoşuma gitmişti konuyu görünce paylaşıyım dedim.

6 Beğeni

Teşekkürler paylaşım için.

2 Beğeni

Geçmiş olsun, cahil yobazla başa çıkmak zor, en temizi hiç muhattap olmamak, tabi sizin durumda yapacak birşey yokmuş. Ülke bu, diyecek pek birşey yok…

5 Beğeni

Üzülerek şunu söyleyebilirim; sadece Amasya değil, siz sadece orayı deneyimlemişsiniz. Ve yine altını çizerek söyleyeceğim şey; görünürlük önemli. Ne yapıyorsa aynen yapmaya ve mümkünse görünürlüğü arttırıp kalabalık yapmaya devam. Bekar kadın deneyimlerim ayrı, boşanmış çocuklu kadın deneyimlerim ayrı kötü. 2. daha fena, çocuğu olan yalnız kadın şortla koşuya çıkıyor aman aman o çocuk kim bilir nasıl büyüyor? Benim şansım doktor olduğum için nispeten saygı da gördüm. Vazgeçmiyoruz, devam ediyoruz, gördükçe alıştılar, sporuma saygı duymaya başladılar, zaman içerisinde tebrik almaya başladım ve hatta onlar da yapmaya başladı. Ama işte zaman lazımdı ve ilk zamanlar üzücüydü.

7 Beğeni

Yıllar önce Aydın’da ana arter üzerinde koşuyordum. Sabahın erken saatleri olduğu için hava karanlık ve yağmurluydu. Altımda tayt üzerimde kapşon kısmı başıma çekilmiş bir yağmurlukla koşarken yanımda bir araba yavaş seyretmeye ve bana laf atmaya başladı. Tahmin edeceğininiz gibi beni kadın sandılar. Bende bir müddet tepki vermeden koştum. Daha sonra durup kapşonumu çıkarınca yüzlerinin aldığı o hal hala aklımda. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sırf bu tür magandalar yüzünden bisikletim 3 senedir yatıyor. Trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum

5 Beğeni

Bastan yazayim, amacim kimseyi yargilamak degil, bakis acilarini ortaya koymak.

Gecen kis santiyemiz sehrin epey disinda oldugu icin muhendislerin kaldigi santiye sahasina yakin modern bir lojmanda kaldim. Isten sonra haftada 5 gun antrenmanlarimi aksatmadan lojman bolgesindeki kucuk futbol sahasinda surdurdum. Futbol sahasinin hemen on tarafinda calisanlar kullanabilsin diye ucretsiz mangal bolgesi var, aksamlari, hafta sonlari isteyen herkes gelip mangal yapabiliyor. Ben de mangal bolgesinin hemen karsindaki cevresi 150 metre olan futbol sahasinda diz boyu karda aksamlari isten sonra, pazar gunleri sabah saatlerce 50-100-150 tur atiyorum. Antrenman bitince mecburen o mangal bolgesinden gecip odama gidiyorum, o bolgeden gecerken tepkilar aynen soyle;

Ruslar ile gozgoze geldigimde yuzume Rusca “harikasin, tebrikler” Hindistanlilar, “perfect perfect” diyor, bas parmaklarini kaldiriyorlar. Turkler ise arkamdan “tabi sef butun gun yatiyor ofiste bir is yapmiyor, aksam o yuzden enerjisi kaliyor ve kosuyor” diyorlar, bana bu laflar ulasiyor bir sekilde.

Cok basit bir ornek, egitimli, muhendis, mimar, tekniker vs olmus teknik personellerin genel tepkisi bu. Tekrar hatirlatmak isterim ki genel bir tespit degildir, yani tum Turkler tepki verecek, Ruslar, Hintliler vermeyecek demek istemiyorum, basimdan gecen bir konudur, kimseyi kirmak istemem ama bizdeki durum aynen boyle.

17 Beğeni

Geçmiş olsun. Suç duyurusunda bulundunuz mu?

2 Beğeni

Cehaletle. konuşulamadığını çok defa tecrübe ettim.

3 Beğeni

İnşallah dünya iyi bir yer olur

2 Beğeni

Bu tür insanlar her yerde olabiliyor. Sosyal deney gibi olmuş yaşadığınız olay.

1 Beğeni

Koşan insanlara hayranlık duyulur

4 Beğeni

Teşekkür ederim. Eğitim seviyesi o kadar düşmüş ki, yazdıklarımı anlayabileceklerinden bile emin değilim.

4 Beğeni

Geçmiş olsun,
Şeytanın avukatlığı gibi olmasın görevdeki ve emekli mahalle muhtarlarının silah taşıma yetkisi var ( kanun değişmediyse ) ayrıca görevdeki muhtarlar görevli olduğu bölgenin şerif’i gibi davranabiliyor . O muhtarın mahallesinde Fakir Baykurt romanları tadında çok hikaye vardır.

4 Beğeni

Dediğiniz doğruysa bile şerif gibi davranan birisi suçluya karşı bir şey yapmalı.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Ayrıca değişik ve faydalı bir bakış açısı sunmuşsunuz.

2 Beğeni

Az önce dinlediğim şarkıdan … (sting englisman in NY)

If “manners maketh man” as someone said
He’s the hero of the day
It takes a man to suffer ignorance and smile
Be yourself no matter what they say

Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies, avoid them when you can
A gentleman will walk but never run

3 Beğeni

:smiley: teşekkürler. Güzel mesajlar dolu şarkı sözleri. Motivasyon güç verir.

3 Beğeni