Koşarken/Spor Yaparken ya da Yarışta Başınıza Gelen Komik Olaylar

Merhabalar,

Hem gülüp eğlenelim hem de trajikomik olaylar varsa sakınalım diye böyle bir başlık açmak istedim. Hiç spor yaparken ya da yarıştayken başınıza komik/trajikomik bir olay geldi mi? Paylaşırsanız çok mutlu olurum!

4 Beğeni

Devamı gelmesi umuduyla açılışı yapayım.

7-8 yıl kadar önceydi; bazı akşamlar İçerenköy’den koşmaya başlar, Bostancı’dan minibüs yoluna çıkıp Kadıköy iskeleye kadar koşar, otobüsle eve dönerdim. O güzergahta başka bir koşucu da görmezdim ama bir akşam koşarken, çıplak ayakla hem de iyi bir tempoda koşan birine denk geldim. Çok ilgimi çekti; barefoot runner olduğunu düşünerek ve minimalist koşu hakkında sohbet etme umuduyla yanına yaklaşıp selam verdim.

Selam vermemle birlikte, bana dönüp, bağırmak diyemeyeceğim, resmen böğürmeye başladı anlamadığım bir dilde. Arapça olabilir, ya da bir dil olmayabilir, çok yüksek sesle böğürüyordu. Anladım ki deli. Hem karanlıktan hem de ciddi bir barefoot runner olduğunu düşünerek zihnimde saygın bir yere konumlandırdığım için o ana kadar göremediğim bazı delilik emarelerini de o anda farkettim; adamın altında pijama üstünde beyaz atlet vardı, bir koşucuyla alakası yoktu.

O andan sonra hızla kurtulmaya çalıştım kendisinden ama O durmadan böğürmeye devam ettikçe herkes dönüp bize bakıyor, bakan herkese “aslında bu adamı tanımıyorum” demek istiyor, bu utançla daha da hızlanarak kurtulmaya çalışıyordum. Tam anlamıyla kopmak için bir kaç km boyunca koşmam gerekmişti sanırım.

O günü ve hissettiğim utancı hiç unutmadım. Derdi neydi acaba diye hep merak ettim ama o günden sonra minimalist koşuyla ilgili hiç bir merakım kalmadı.

18 Beğeni

Ben daha çok koşarken güldürüyorum. :slight_smile:

7 Beğeni

Bir pazar günü koşarken ilçemizin bisikletçi belediye başkanıyla o bisiklet üzerinde ben koşarken anlık göz göze geldik o koşuda aşil tendon sorunum nüksetti nasıl nazar varsa artık adamda.

İstanbul maratonunda scooter kullanan maratoncu gördüm eminim maraton bitirmenin haklı gururunu yaşamıştır.

İstanbul yarı maratonu kalabalığın yoğunlaştığı anda hıyarın biri kulağımın dibinde bağırıyor refleks olarak yan dönüp sol elimi aşağı bırakınca bağıran herifin kasıklara çarpıyor ses kesiliyor ilk başta üzülsemde sonra düşününce hak etmişti.

7 Beğeni

Aladağlarda yapılan son yarışta eznevit yayladan geçerken çoban köpekleri ile karşılaşmıştım, normalde korkardım ama bir cesaretle batonları kaldırıp bağırınca durakladılar ama ileriye doğru gidemedim. Kontrol noktası yakındı geriye dönerek daha önce karşılaşıp geçtiğim koşucu arkadaşlardan Devlet ve Meltem hnımlar ve kim varsa kalabalık geçmeyi düşündüm. Tam onlarla çıkarken karşılaştık ve durumu anlattım. Devlet hanım “kendini feda etseydin bize tenezül etmezlerdi ve rahat geçerdik” diye bir espri yaptı. Kalabalık olmamıza rağmen çoban köpekleri tekrar önümüZü kesti. Ama bu sefer yardımımıza çobanlar çıktı. Bende onlara sitem ettim “az evel tek başıma kaldığımda hiç gelmemiştiniz ,kadınları görünce çıktınız meydane “dedim. Hınzırca güldüler bize gelip geçtik. Bir anı olarak kaldı bende. Eğer okuyorlarsa arkadaşlara selam olsun

9 Beğeni

Hızlanamadığından bahseden arkadaşımızın sürekli hayıflanması, beraber antrenman yaparken yardırması. Saatinde pace birimi dk/km yerine dk/mil olduğunu nefes nefese farketmemiz.

16 Beğeni

Ben olayın şahidi olarak anlatayım hikayeyi. Frig Ultra’da koşuyoruz. Biri arkadaşım kadın, diğer kahraman ise tanımadığım başka kadın bir koşucu (Orta yaş üstü). Hemen önümde koşuyorlar. ben aralarında geçen diyaloğu duymadım ama ikisi de son 5, 6km civarı bayağı bir hızlanıp kapışmaya başladılar. Yarış bitti. Benim arkadaşım, diğer koşucuyu geçti. Hayırdır dedim, nasıl bir tempoydu öyle?
– Yaa bana yaş diye sordu ben de kırk altı dedim. O da yanlış anlamış ben 46 yaşındayım diye düşünmüş ve aynı yaş grubu zannetmiş. Aslında ben 40 altı yaş grubunu kastetmiştim. O basınca ben de bastım dedi. Finişte 2 kadın sonunda yaş konusunda anlaşmış ve bayağı gülmüşler. İkisi de bu vesile ile kürsü yaptı.

20 Beğeni