Başlığı hortlatmak pahasına ben de kendi protein alımımı anlatmak istiyorum. Belki başlığı sonradan okuyacak arkadaşlara katkısı olur. Vegan bir tüketiciyim, Ocean’ın bezelye protein tozunu kullanıyorum. Yıllardır fitness ile ilgilenen arkadaşlarımla da bu konuyu konuştuğumda kendilerinden fitness camiasının da yavaş yavaş bitkisel protein tozlarına yöneldiğini, hayvansal ürünlerden yapılan protein tozlarına nazaran “daha sağlıklı” olduklarını söylediler (burası tartışılabilir). Elbette neticede doğal şekilde protein almak benim de tavsiye ettiğim bir durum, fakat bu protein tozlarının “tü kaka” oldukları anlamına gelmez. Burada önemli noktanın günlük protein tozu alımının ölçüsü olduğunu düşünüyorum. Siz gidip günde en az 40-50 gr. protein tozu alır, günlük protein oranınızın büyük çoğunluğunu tozlardan sağlarsanız elbette ki yan etkilerini görebilirsiniz. Sonuçta bilinçsiz kullanmanın da böbrek sıkıntıları, karaciğer yağlanması gibi sorunları beraberinde getiriyor.
Ben yukarıdaki bir arkadaşın bahsettiği üzere fatsecret uygulaması üzerinden aldığım makroları takip ediyorum. Minimum oranlar (karbonhidrat, protein, yağ) belirledim (Koşucu Makro Alımları Hakkında. Örneğin, bir gün ki beslenmemde protein oranımın altına düşmüşsem 10-15 gr. ek taviye şeklinde alıyorum. Protein tozu aldığım günlerde su tüketimimi birazcık arttırıyorum. Koşarken kilo verdim ve aynı zamanda da kas kütlelerimi arttırdım.