İyi forumlar öncelikle, aranıza yeni katıldım ve sizlerinde tecrübelerinden faydalanarak başlamış olduğum serüveni olabildiğince bilimsel yaklaşarak gelişim sürecimi deneysel bir çizgide siz değerli okurlar ve meraklılarla paylaşacağım, şimdiden katkılarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle belirtmek isterim ki koşuyla aram pek iyi sayılmaz, önceleri daha çok güç sporlarıyla ilgilenmiştim ve koşuya yeterli vakti ayırmamıştım. Son zamanlarda kendime hedefler belirledim ve bu hedeflere ulaşmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım.
Güç geliştirme ve koşu dallarında ortalamanın üstünde bir noktada kesiştirmek ana amacımdır.
Bu süreç deneysel bir süreç olacak ve verileri belirli periyotlarla sizlerle paylaşacağım ve yol haritasını oluşturmakta sizlerden yardım bekliyorum çünkü bu süreci optimum şekilde yönetecek tecrübeye sahip değilim.
Bu konu yeterli olgunluğa ulaştığında yeni başlayanlar başta olmak üzere bir çok kişiye rehberlik edeceğini umuyorum.
DETAYLAR
Haftanın 3 günü ağırlık antrenmanı geri kalan 4 günü ise koşu antrenmanı yapmaktayım.
Veriler Garmin Tactix 7 ile kayıt altına alınmakta.
Beslenme konusunda yeterli kalori ve protein alınmakta.
Destek ürünleri: Creatin, glukozamin, multivitamin, ZMA’dan oluşmaktadır.
FİZİKİ DURUM
Boy:174cm
Kilo:71kg. Hedef:77kg
*Yağ Oranı :%14 (±1)
AĞIRLIKLAR / Balkaya Teksas Programı
Bench Press. :100kgx5. Hedef:140kgx5
Squat. :145kgx5. Hedef:180kgx5
Deadlift. :160kgx5. Hedef:220kgx5
KOŞU /
%80 pace 2 koşu %20 interval olarak planladım fakat yoğunluk ve hacim açısından tecrübe ve yorumlarınızı bekliyorum.
Bu kısımda hedeflerimi belirteceğim ve alt kısımda ise kayıt altına aldığım ilk koşuma dair verileri paylaşacağım.
Hedef: 5km/20dk