Koşu Öncesi ve Sonrası Driller/Esnetmeler: Performans ve Sakatlık Önleme İçin İpuçları

Bence daha küçük adımlarla başlamalısınız.Her ne kadar daha öncesinde koşu tecrübeniz olsa da ilk koşular her zaman zor oluyor.Verilen aradan sonra da 10k uzun bir mesafe…

Sizin yerinizde olsam ilk hedefim 3kmyi koşarak tamamlamak olurdu.Yürü-koş yaparak başlar,ne zaman ki 3kyı kesintisiz koşarak tamamlar isem bir üst aşamaya geçiş yapardım…

2 Beğeni

Teşekkürler Günde iki öğün Yiyorum İbni Sina çok takip ederim Atıştırma yok,Bitki çayları ve Kahve Zeytin yağı,Hayvansal yağ,Kuru yemiş tüketiyorum Yemek öncesi ufak bir mekik,sınav,barfiks Yemek ten 1 saat sonra bazen 20 dk ufak bir yürüyüş
Balık ürünlerini mesela Palamut alın yağsız tavaya pişirin yapışmaz Yahut yumurta yiyecekseniz Yulafla tavaya atın pişirin yağsız Beyaz,bulgur pirinç,nohut suda haşlayın Ben yıllardır böyle yiyorum Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz tadını beğenmeyebilirsiniz Ama pirincin de nohutunda yani suda haşlamayla yaptığım yiyeceklerin tadını çok çok daha seviyorum
Bunlar benim faydasını gördüğüm uyguladığım doğrularım Bir başkası günde 4,5 öğün yeyip faydasını görebilir o da onun doğrusudur Benim doğrularım diğerlerin ki yanlıştır demek değil Metabolizma ve kişinin hareket düzenine göre doğrular farklı olabilir yeterki faydalı olsun Sağlıcakla

3 Beğeni

Tamam, yaş, kilo normal. Paylaştığıniz resimden ölçümün gps ile yapıldığını düşünebiliriz. Süre ve mesafe de doğru. Ama bu 19.2 max hız hala belirsiz. Yani siz yürü koşlar içinde çok mu hızlı koşmaya calisiyorsunuz. Önceden çok iyi koştuğunuzu söylüyorsunuz.

Benim önerim 10 dakikalik tempolu bir yürüyüş ardından, 1 dakika koşu 3 dakika yürüyüşler ile bir deneme yapın. Ama koşular çok yavaş tempo ile olsun. 8-9 pace gibi. Yürüme konusunda sorununuz olmadığına göre bu şekilde 1 saate ulaşabilirsiniz. Nabız ve tempo grafiği ile kontrol sağlayın.

Eskiye özlemle hemen hızlanmaya çalışmayın. Uzun adımlar yerine kısa adımlar kullanın. İlk hedefiniz koşmak, sonra ulaşmak istediğiniz süre veya mesafeye ulaşmak, en son hızlanmak olsun.

Yorgunluğun sebebi olarak bir sağlık kontrolüne de başvurabilirsiniz. Tek parametre kalp sağlığı değil. Akciğer kapasitesi, damarlar, alyuvarlar, kaslar, beslenme ve dinlenme hepsi uyum içinde olmalı.

Bahsettiğiniz güzergah asfalt veya rıhtımda beton, her ikisi de sert zemin. Yastiklamali yol koşu ayakkabısı kullandığınızi varsayıyorum.

3 Beğeni

Yemekten yaklaşık 1 saat sonra ufak çaplı bir yürüyüş peşine portakal kabuğu çayı Demlikte suda haşlayıp biraz presleyerek kolayca yapılıyor Sıcak havalarda da buz dolabında soğutup harika bir serinletici,ferahlatıcı içecek takviyesi
2024-11-20 23.20.57-1
2024-11-20 23.23.00-1

2 Beğeni

Afiyet olsun , internet araştırması yaptım bildiğimden daha faydalıymış,kesinlikle diyetime eklerim ,teşekkürler

‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’’ The orange peels are rich in fiber, vitamin C, folate, vitamin B6, calcium and other essential nutrients. The skin of the oranges contains a good amount of polyphenols that protect against several diseases. Peels have anti-cancerous properties, due to the presence of limonene, a naturally occurring chemical!‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’‘’

Table. The nutritional content of raw orange peel (100 grams)|Nutrient|Amount|
| — | — |
|Calories|97 Kcal|
|Protein|1.5 grams|
|Calcium|161 grams|
|Magnesium|22 mg|
|Potassium|212 mg|
|Vitamin C|136 mg|
|Folate|30 mcg|
|Vitamin A IU|420 IU|

3 Beğeni

çok tesekkür değerli bilgileriniz için, evet eskiden çok iyi koşuyordum diyerek hızımı yükselttim
sonucunda cok yoruldum nefessiz kaldım bir anda dediklerinizi uygulayacağım.

1 Beğeni

Hakikaten vitamini kabuğundaymış :slightly_smiling_face:

Yanlız 100gr kabukta 161gr kalsiyum! miligram olacak sanırım.

2 Beğeni

Evet mg olacak.
Meyvelerde tarım ilacı kalıntısı en çok kabukta olmaz mı?Buna da dikkat etmeli.

2 Beğeni

evet yanlış yazılmış yumurta kabuğunda bile o kadar kalsiyum yok , dikkatli okumadan copy paste yapmışım siteye de email atayım düzeltsinler

1 Beğeni

Bu çok değerli bilgilendirme için @fatihboyaci teşekkürler bu sebeple kaynatım sonrası suyu döküp ikinci kaynatımda da gayet keyifle içiliyor Gece atıştırmalıklarından kurtulmak için bitki çayları zerdaçal,zencefil,kuşburnu,Kış aylarından yarım bardak süte ve güzel demlenmiş ıhlamur karıştırılıp içilebilir
Sağlıcakla

2 Beğeni

ilaç uygulamasindan sonra, genellikle hasata kadar ilacın bozunmasi için yeterli süre geçmiş olur. İlaç genellikle kimyasal bozunmaya uğrar veya yağmur, meyvenin terlemesi, sprey sulama ile yıkanır. Hasattan sofraya kadar da yine bir süre geçerek kimyasal bozunma devam eder. Yemeden önce de yıkanırsa, tarım ilacı o kadar büyük problem oluşturmaz. Kabuktan sağlanan fayda, kabukta nihai olarak kalan ilacın vereceği zarardan fazla olur.

Bunların yanında, yüzeyde değil de bitkinin özsuyuna ve meyvenin içine nüfuz eden sistemik tarim ilaçları da (özellikle böceklere karşı kullanılanlar) zamanla kimyasal bozunmaya uğrar ve yediğimiz bir çok meyve diğer zararlılara karşı değil ama böceklere karşı bu şekilde ilaçlanır.

2 Beğeni
5 Beğeni