Koşu mesafe ve sürem iyi mi?

Merhaba, 14 yaşındayım ve boks sporuyla yaklaşık 1,5 yıldır uğraşıyorum. Yaptığım koşularda çoğunlukla 1 saat 20 dakika ve 11 kilometre koşuyorum, ortalama hızım ise saatte 9 kilometre. Sizce bu rakamlar iyi mi? (Dinlenmeden yada yürüyüş temposuna geçmeden)

1 Beğeni

Koşu Foruma hoşgeldin @ouzkaan. Koşudan önce noktalama işaretlerini yerinde kullandığın için tebrik ederim.

Çocuklarda pek uzun mesafe tavsiye edilmiyor, forumda okuduğum anladığım. Ama hayatında 5km koşmamış milyarlarca insan var.Hedef bir yarış, seçme olmadıkça koşuyu düzenli ve keyif aldığın bir aktivite olarak yapabilirsin.Hedef yarış, seçmeye katılacak kişiler (hakem seçmesi, beden eğitimi, askeri okul vs) keşke 14 yaşında koşmaya başlasaydım diyebilir.

Çok hızlı yada çok dirençli mi olduğunu gösterir bu değerler?Hayır ve illaki hızlı, illaki 10km olacak diye birşey yok.Kötü veya yavaş, dayanıksız olduğunu da göstermez.

Hareketli bir alışkanlık; tüm gün okul, pc, tv vs karşısında geçen zamandan çok iyidir; Tebrikler.Sağlıklı koşular.
1,5 yıl boksla ilgilenen kişi sporu disiplinli yapmış demektir, koşuda da süreklilik, düzen daha kolay oturur sende.

5 Beğeni

Ana spor dalı olarak boksu (verilen bilgiye istinaden) seçip yanına koşuyu eklemen bence süre ve mesafeden bağımsız çok güzel bir sporcu hareketi olmuş,

Zaman içerisinde kendini ölçmeyi okuyarak ve vücudunu dinleyerek zaten öğreneceksin ki bunu söyleyen insan da hala öğreniyor. (Bazen olmuyor) :slight_smile:

Forum da bunu bilimsel olarak değerlendirip cevap veren kişiler olacaktır.

Arnold Schwarzenegger kendi spor yaşantısını anlattığı kitabında Alpler de koşmanın keyfinden ve öneminden bahsetmişti bence önemli olan nokta koşmanın her spor dalında fiziksel ve mental güzelliği,
Spor yaşantın da başarılar dilerim.

4 Beğeni