Merhaba arkadaşlar öncelikle böyle bir siteye emek veren ve destek olan herkese çok teşekkür ederim. Birçok forum ve platformda incelemede bulundum burası oldukça aktif ve güzel özellikle koşuya yönelik.
Benim birkaç sorum olacak hem koşu ile alakalı hemde kullanılması gereken cihazlar ile alakalı.
Öncelikle koşu ile alakalı genel kanılar var. Tam anlamıyla anlayamadığım. Şuan kiloda var uzun süredir ciddi spor yapmıyordum beslenmeyi düzenliyorum, ekmek tüketmiyorum. Bisikletforum sitesinde bir makale yayınlamışlar sporda üst seviyelere çıkıldıkça artık enerjinin yağa yönelik gıdalardan alınması ile alakalı ki bunu birçok yerde okudum. Bunları konu içerisinde paylaşacağım. Zira sormak istediğim soruları kısaca yazayım öncelikle.
1- Akşamları yaklaşık 11 km yürüyüş + koşu yapıyorum. Çiğerlerim oldukça açıldı belli bir performansta koşuyorum. Hatta koşu süreleri daha uzun olmaya başladı. Bazı sporcular ve spora yönelik doktorlar. kilo vermek için yürüyüş daha uzun tutulmalı diyor. Tabi bu oksijen yetişmesi ile alakalı imiş anladığım kadarıyla. Kilo verdikten sonra beslenme nasıl olmalı ?
2- Ayrıca Koşunun yanında vücutta çalışıyorum ha öyle aşırı zorlayıcı vücut çalışmayacağım ama spor salonuna gideceğim ve Polar, Garmin, Suunto gibi cihazları inceledim ve basit birşey almak istemiyorum. Polar V800 lere baktım ama beğenmeyende çok. Sizce Koşu bandı saat veya göğüz bandı kombinasyonlarından hangisi kullanılmalı.
3- Bu cihazlar ile ayhı anda koşan kişilerden bazıları aynı verileri alamıyoruz diyorlar. Mesela sadece telefon ile koşsanız diyelimki Runtastic yanında telefonun üzerinde olan veya başka bir program kullandığınızda kalori tüketimi farklı çıkıyor zira hız artışını vs birçok faktörü değerlendiremeyebiliyor. Bazı cihazlarda ise GPS yanında glonass diye bir özellik daha var. Bu sanırım rusların kurduğu bir sistem ama aynı anda cihazda olmasının faydasımı var. Ayrıca iyi bir cihaz almayı düşünüyorum tabi şuı daha uygun derseniz değerlendiririm.
4- Android uygulamalardan hangileri kullanımda veri noktasında ve kullanım noktasında daha iyidir. Şuan Runtastic aldım onu kullanıyorum ama dene dediklerinize göz atarım.