Antrenmanlarıma ara verdiğim tek günü Esnetme ile vücudu dinlendirerek geçiriyorum
Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla
Antrenmanlarıma ara verdiğim tek günü Esnetme ile vücudu dinlendirerek geçiriyorum
Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla
Düz yolda 7k koştum hayatım kaydı ya. Ara vermek kötü gerçekten. İnsanlar nasıl 30-60-90k koşuyor aklım ermiyor
Antrenman başlığını görünce aklımda ki bir kaç soruyu sormadan geçmek istemedim.
Bu yıl başında düzenli antrenman planı kapsamlı şekilde oluşturulmuş 16 haftalık garmin coach ile hazırlandığım runtalya yarı maratonu var. Koşu altyapımvar 15 yıl aktif futbol oynadım.bu program içerisinde fitness yoga cs her şey mevcut hemen akabinde alanya atatürk yarı maratonu koşmayı planlıyorum ikisi arasında tam 7 gün var, buradaki önerileriniz nedir? daha sonrasında sırasıyla Beykoz Trail 18 km, Merrel belgrad Trail 30 km, cappadocia 38 km ve yıl sonunda antalya ultra 21 km. bu trail yarışları içinde garmin üzerinden marathon programı oluştursak faydalı olur mu? yada komple ultra trail yarışları için nasıl bir antreman programı oluşturulabilir. haftalık ortalama 100 km koşabilirim diye düşünüyorum. yorumlarınızı bekliyorum.
Son iki yıldır oruç tutarken koşmaya ara vermedim. Yorucu olmuyor , makul hacim ve yoğunlukta ( mesafeyi yüzde 30 azalttım) koşulursa faydalı bile olduğunu düşünüyorum. Oruç tutulması vücut enerji kullanımı ve depolanması için bir çeşit sınırlama ve egzersiz yapanları sınırlayan bir tür duvar . Oruçluyken koşmak bu duvarı esnetmek , itmek ve zorlamak için bir yol . Normalde öğün aralarım uzun olduğu için çok zorlanmıyorum.
Yukarıda yazdıklarım sağlık için koşan biri için geçerli olabilir program dahilinde yarışmaya hazırlanan bir koşucuya fayda vermeyebilir.
Uyku süresi, iş yoğunluğu ve sağlık durumu elverdiği sürece devam etmeyi düşünüyorum
Garmin Connect’teki koşu etkinliğime göz at. #beatyesterday
Tebrikler istediginiz gibi Sub6 yapmissiniz. Tatil icin seneler once TR’ye geldigimde sabah antrenmanlarimi yaptigim keyifli duz bir parkur. Umarim sorunsuz tamamlamissinizdir.
Su besin ve adını bile bilmediğim diğer besin ve takviyelerin eksikliği sebebiyle bayılmak üzereyim ambulans çagırmayı düşünüyorum
Su, besin,elektrolit, uygun kıyafet vb şeyleri düşünmedim deme
Böyle bilinçsiz yapma, geçmiş olsun.
Tebrikler Antalya maratonunu bitirmekle ilgili başlığı açtığınızda geçmiş deneyimden dolayı bitirmenizi pek olası görmemiştim. İlk maratonumda herşey iyi gidiyordu. 21k 2,5 saatte geçmiştim ikinci yarıyı 3,5 saatte gitsem bile bitiririm diyordum ki 30-35k arası böbreklerde bir ağrı girdi zar zor yürüyorum 40k ya geldim(o km’deki matta bozukmuş) normal yürüme hızım olsa 6 saat altında bitirecek listeye girecem ama yok her adım attığımda bir ağrı sonuç vardığımda 6:30’un altındaydı ama sonuç matını kaldırmışlardı. Ben bitirdikten sonra kimse de gelmedi gayrı resmi sonuncu olarak yarışı bitirmiştim.
Gecmis olsun, umarim ciddi bir sorun yoktur. Sizin icin iyi bir tecrube olmustur diye dusunuyorum, bir dahaki sefere daha tedarikli olursunuz. Malum “Tecrube, yenilen kaziklarin bileskesidir” derler.
Herkese ayrı teşekkür ederim
Şuan sadece bayılmadan arkadaşlarıma ulaşmaya çalışıyorum
Yanıt yazamadığım için özür dilerim
İyiyim kendime geldim
Birazdan besleyici bir yemek de yiyeceğim
Herkese tekrar teşekkür ediyorum
195 metre eksik kalmis Sayilmaz
Maraton 42,195 metre. Olasi Gps hatalarini da dusunursek 42,5 civari olmaliydi en az
Not: Saka ediyorum, lutfen bir daha bu kadar hazirliksiz ve plansiz deneyemeyiniz.
Bir yerden aklıma 140 kadans üzeri koşu, altı yürüyüş şeklinde kalmış.Ne kadar doğru bilmem ama 134 kadans ile o tempoda yürümek hafif tempo koşmaktan daha yorucudur.
Alakası yok kadanstan bağımsız bir ayak yerde olduğu sürece yürüme sayılır(yarışlarda çiple kontrol var diye biliyorum). 140 üzeri kadans profesyonel yürücü demek. Kadansları 160-200 arasında oluyormuş koşucular kadar sık adım atıyor ve koşucular kadar hızlılar. Paris 2024 elendiği için cahillerin dalga geçtiği salih korkmaz 20 km yürüşe 1:29:05 yürümüştü.
Koşuda hiçbir zaman iki ayak aynı anda yere basmaz. Her zaman bir ayak havadadir.
Yürüyüşte hiçbir zaman iki ayak aynı anda havada değildir. Bir ayak hep yerdedir.
Koşuda iki ayak havada olduğu anlar vardır. Bu anlarda ayaklardan biri yere temas ederken, vücut ağırlığı ile yere çarpılır! Koşuyu darbeli spor yapan da bu özelliğidir.
Yürüyüşte bir ayak muhakkak yerde olduğu için, diğer ayak yere inerken bir çarpma (darbe) oluşmaz.
Koşu ve yürüyüşün tanımlanmasında hız, pace veya kadans iliskisi yoktur.