Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Belirtiginiz gibi 3 k süremi orlatama buluyorum 5; k süremi ise iyi 10 k süremi ise kötü degerlensiyorum

3 ve 5km surelerine bakıp, 10K sürene kötü denemez bence. 20’li, 30’li yaşlarında bu süreleri yapan kişiye denebilir belki ama 14 yaşında denemez.

Mesafe arttıkça, o mesafede en iyi sürenin elde edileceği yaş ta artar. Örneğin, 3km en iyi sürene belki 15-25 yaş arasında ulaşabilecekken, 10km’deki en iyi sürene 20-30 yas arasinda ulaşabilirsin. Buradaki yaşları örnek olarak verdim. İstatistiki bir bilgi degil.

100mt rekorlarınin kırıldığı yaşlar genelde 20li yaslardir. Ama 10km ve uzeri mesafelerin rekorlarının kırıldığı yaşlara bakarsak 30lu yaşlara da rastlıyoruz. Veya başka bir açıdan bakarsak, endurance yarışlarda 30 yaş üstü daha ağır basıyor.

Burada Maratonda aykırı bir örnek var. Son resmi en iyi derece 24 yaşında birine ait. Ama bu maraton mesafesi ve yaş ilişkisinde, optimum yaşın 25 yaş altı olduğunu göstermez çünkü maalesef 24 yaşında en iyi süreyi (02:00:35) koşan kişi (Kelvin Kiptum) yine o yaşta bir trafik kazasında öldü. Yaşamış olsaydı ileriki yıllarda geçerli ilk resmi bir yarışta 2 saat altında koşan ilk insan olmasi kaçınılmazdı.

Kısaca, 5kmdeki en iyi sürene, 10kmdeki en iyi sureni elde etmeden daha önce ulaşman çok normal.

1 Beğeni

Merhaba kiptuma Allah rahmet eylesin ama En hızlı maraton koşucusu Elioud kipchoge 1.59 degilmi

Merhaba,

World Athletics’in rekorlar sayfasında maraton için geçerli süre 02:00:35 ile Kiptum’a ait

Dediğin gibi, Eliud Kipchoge 01:59:40 ile bir maraton koştu. Bu koşu, özel hazırlanmış bir şov koşusuydu.

-Hatırladığım kadarıyla Viyana’da koşmuştu. Emin degilim ama elde edilecek sürenin kayıtlara geçebilmesi için, parkurun World Athletics ve IAMS tarafından onaylı bir parkur olması gerekiyor. Parkurun onay konusu hakkında bilgim yok.

-Koşunun, başka insanların da katılabileceği resmi bir yarış olması gerekiyordu. Bu şart saglanmadi.

-sabit bir pacer kullanilabilir ama Eliud’un pacerları değisimli olduklari gibi, ayrıca önünde ok şeklindeki dizilimleri ile de aerodinamik konusunda kural dışı avantaj sağladılar.

-Su ve elektrolit desteği, sabit istasyonlardan verilmesi gerekiyor. Destek bisikletli mobil kişiler ile verildi. Bu şart ta sağlanmadı.

-Sabit pacer kullanımı yerine değişmeli pacerların kullanılmasının yanisira, önden giden aracın arkasından yerde lazerle oluşturulan tempo işareti de kural dışıydı.

Adam 2 saatin altında koştu diyebiliriz. Ama bu doğru olmaz. Yukarıdaki bazı konular kural dışı avantaj sağlayabiliyor. Neticede doping almak ta kural dışı avantaj sağlıyor.

2 Beğeni

Benzer bir rekor ise Thor Bjornsson’a ait 501 kg deadlift .Müsabaka dışı ve onaysiz ağırlıklar ile stressiz arkadaş ortamında dünya rekoru kırdı.
oysa Eddie Hall herkesin gözü önünde resmi olarak 500 kg deadlift rekorun sahibidir.

1 Beğeni

Öyle özel ortamdı, arkadaş ortamiydı olmaz. Olacaksa Naim Süleymanoğlu’nun yaptığı gibi olacak.

Rahmetli Cep Herkülü antrenmanlarda basın önünde, keyfine kırdığı dünya rekorlarını, gidip resmi bir organizasyonda tekrarlayıp teyit ettiriyordu :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Sonunda kar geldi :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

Karda kosmak keyiflidir, tadini cikartin. Iyi antrenmanlar.

3 Beğeni

İki haftalık güney yarim kürede deniz tatili, +30 +35 derecede sabah gün doğarken yapilan sabah 10k kosulari sonrasi kürkçü dükkanına geri dönüş ve gecen pazar gününden beri eksi havalarda antrenmanlara devam. Bugün kar yağışı altinda, hissedilen -12 derecede hafif tempo, derin karda, çevresi 150 metre olan hali sahada yenileme kosusu vardi plana göre. Sogukta giyinme konusuna örnek olması açısından bu antrenmanda altımda bir adet normal Tayt, üzerimde uzun kollu tshirt uzeri membranli kosu montu, kafamda birisi boynumu ve ensemi diğeri de kafamın uzerini koruyan iki adet Buff, ellerimde de ince bir eldiven vardı.

Konusu gelmisken tekrarlamak istiyorum, soğuktan korkmayın, yanlış seçilmiş ekipmandan korkun. Herkese sakatliktan uzak saglikli sporlar.

15 Beğeni

Abi bu ince eldivenler soğuktan korunma anlamında gerçekten işe yarıyor mu? Bendekileri en fazla -2 +2 aralığında çokça kullandım. Biraz daha soğuk olsa hiçbir işe yaramayacak diye düşündüm hep. Ben mi çok üşüyorum acaba…

Zamanında Dekatlondan aldigim ince eldivenler beni - 15 lere kadar idare ediyor. Daha soğuklarda kosu grubumuzun ürettiği içi polarli olanları kullaniyorum. Geçen pazar Moskova’da kosarken ince eldivene ragmen benimde ellerim ilk defa üşümüştü.

2 Beğeni

İşte beklediğim buzlu ve kar kaplı yüz siuleti. Şimdi soğuğu hissettim. Orkun hocam sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

5 Beğeni

Maşallah Orkun hocam imreniyorum ve tebrik ediyorum. Ben de sabahları erkenden 4-5 derecelede koşunca arkadaşlar o havada koşulur mu diye şaşırıyorlar. Seni görseler ne yaparlar acaba :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

12 Beğeni

Strava doğru ölçüyorsa doğru yoldayım. Kilo verdim , takviyeler,güç antrenmanları derken son iki ayda koşu hacmini arttırdım sonuç yüz güldürücü :blush:

11 Beğeni

Lapa lapa yağan güzel kar yağışında güzel bir yürüyüş yaptım 40 dk 3 km kadar

Tüm paylaşımlarımızda terli,yorgun fotoğraflarımız var bir Barista olarak güzel bir atmosferde güzel yürüyüş sonrası güzel bir Americano demledim

Herkese sağlıcakla gelişimli sporlar

9 Beğeni

Kar koşusu , zemin sertliği, ayakkabının yere tutunması ve sıcaklık ayrı bir tecrübe.

9 Beğeni

Kumda koşmak daha kolay :cold_face:

5 Beğeni

Bugun Rusya’da Vatan Savunuculari Gunu kutlaniyor. Baska bir deyisle askerlik hizmeti yapmis, vatanini savunmus kisilerin bayrami ve ulkenin onemli bayramlari arasinda yer aliyor. Her ne kadar burada askerlik yapmasam da ulkeye hizmet ettigim icin benim de bayramim sayiliyor. Bu gune istinaden (23 Subata ithafen) St.Petersburg’da 23.23km haftanin uzununu kostum. Kosmaya devam.

12 Beğeni

Kar geldi kısa süre misafir oldu ve gitti yerini çamura bıraktı. :blush:
(dün) Yürüyüşe gelenler kardan adamcık yapmış :smiley:

Hizlanmaya ve yüklemeye devam

7 Beğeni