Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Caddebostan taraflarına bisikletle inip 1 saat kadar koşu-yürüyüş yapıp tekrar bisiklete atlayıp eve dönmek istiyorum ama o esnada bisikleti bırakabileceğim güvenli sayılabilecek bir yer bilen var mı acaba?

1 Beğeni

Dun sabah dondum, kosmayan asker oluyormus (bedelliler ne kadar asker sayilirsa o kadar tabii), sadece yemin toreninden sonra aileleri bulmaya calisirken kostuk :stuck_out_tongue: antrenman gunluklerine gelirsek, dun dondum, bu sabah da 8 km zone 2 kosusu ile basladim!

4 Beğeni

Gelmiş geçmiş olsun hocam, bu süreçte iyi dinlenmişsinizdir. Antremanlar verimli geçer inşallah.

3 Beğeni

Her koşuda hem saatimle hem Nike uygulamasıyla ölçüm yapıyorum. Aradaki fark beni şaşırttı.

En rahat ettiğim tempoda ki keşfettim şu an easy pacem 6-6:30 dk/km, koşabildiğim kadar koşmaktı hedefim. Saati kontrol ettiğimde 6. km deydim. Belki hiç kontrol etmesem 10k gelirdi. Çünkü bıraktığımda 2 km daha koşabilirdim.

Bence beynim beni sınırlıyor. Çok ilginç ki bu koşuda 5 km sonrası aslında benim açıldığım , nabzımın yüksek olmasına rağmen baya rahatlıkla nefes alabildiğim konuşabildiğim bir koşu oldu. Aslında ben tam açıldığım noktada kendimi sınırlandırıyormuşum. Çünkü açıldıktan sonra herşey otomatik hale geliyor rahat tempoda. Bundan sonraki koşumda 10k tamamlayacağım.

Ve sanırım bir sonraki koşumda saati kontrol etmeden koşarsam kendi halimde 10k 55 dk larda koşacağım. Çünkü nefes kapasitesi ve fiziksel olarak kendimi çok iyi hissediyorum. Sandığımdan hızlı ilerlediğimi hissediyorum. Bence koşu planına da ihtiyacım yok, ölçer aletlere bakmadan kendimi ve vücudumu dinleyerek koştuğumda zaten istediğim mesafeleri bulabileceğim gibi geliyor.

Ve bu sabah koşudan sonra kendimi normalden daha mutlu hissettim. Sanırım 1 km bile fazla koşsam bu etki ediyor. Mesafeler ve yıpranma arttıkça, vücudun bu hasarlarla baş edebilmesi için seratonin salgısı da doğru orantılı artıyor.

4 Beğeni

19 tur +50m gibi koşmuşsun.(19x420)+50 yaklaşık 8km.(3. kulvar kabaca 420m).
Saatin daha tutarlı sonuç vermesi daha iyi​:+1:

Nasıl mı saydım, play tuşuna basıp saydım,eskiden çizgi sayardım,TIKLA

3 Beğeni

Tebrik ederim hocam ilerliyor olmanız güzel ama yine de fazla kapılıp zorlamamakta da yarar var bence. 8 km 50 dk 170 nabız koştuktan sonra 10km 55 dk hedeflemek biraz fazla iyimser bir hedef olabilir şu noktada özellikle antrenman için. Siz daha iyi biliyorsunuzdur kendi vücudunuzu tabii ama fazla hızlı ilerlemek sakatlıklara yol açabilecek bir şey

2 Beğeni

Güzel bir uygulamaymış teşekkür ederim. Ben turları saymayı denedim bir kez ama koşuya konsantre olmaktan kafam uçmuş, turları unutmuştum :grinning: O yüzden saatin verilerine tamamen teslim olmuş durumdayım. Bu uygulamaya bir bakayım çok teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum uyarınız için. Tabii ki dikkat ediyorum özellikle herhangi birşey hissedersem ağrı vs hemen bırakıyorum şu an, çünkü koşu benim için keyif ve mutluluk haline geldiği için sakatlıktan dolayı bu aktivitem sekteye uğrasın istemem. Vücudumu dinleyerek dengede ve dikkatli koşmaya çalışıyorum. Bakalım bir sonraki koşu değerlerim neler gösterecek :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

@muyu güzel olmuş

6 Beğeni

Fotograf isi araci oldu diyelim. Haberi yapan Mesut Toptan da bir cok kisi gibi etkinlik fotografi olmadigi icin benim hesaptan kendi fotolarini ararken sanirim hikayesinde hem kosu hem de etkinlikler konusundaki dusuncelerimi sormak istedi. Bu arada o senin kadar sansli degildi @ominal :slight_smile:

Bi sekilde beklenmedik anda hikayemi, meramimi ve sikayetci oldugum etkinlik eksikligi noktasinda dertlerimi anlatirken buldum kendimi. Tabi buradan da bahsettim. Alt sayfalarda bir haber beklerken manset haberlerden biri oldugunu, benim icin de uzun bi bolum ayrildigini gorunce sasirdim baya…

6 Beğeni

5k 20 dk hedefimi 19:35 olarak nihayet gerçekleştirebildim.

11 Beğeni

Sporu hayatımda bir aktivite değil Sağlıklı yaşamın ihtiyacı olarak yemek,tuvalet gibi ihtiyaç olarak uygulayan biri olduğumdan düzenli olarak sabahları 5-10 dk şınav-barfiks-mekik Akşamları da 2 set 20 dk yahut,2 set 30 dk yürüyüşle devam ediyorum Geçenki yürüyüşümde Güzel bir yere yüryüş yaptım Set arası manzarası güzel bir yerde dinlenerek ruhani bir antreman yaptım Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla

9 Beğeni

Beykoz’daki Spor Ormanı’na gittim, hem ordaki velodromu denemek hem de bisikletle bi 20 km kadar yol yaptıktan sonra koşmayı denemek için. Haftaiçi gün ortası bi saatte gittiğim için tabi bomboştu, ortam da iyiymiş, gidilir.

Daha önce yaşadığım ilk 2-3 kilometrede bacaklarımın yeteri kadar ısınamaması problemini çözmüş oldum öncesinde 1 saat zone 2 yoğunlukta bisiklete binerek. Nitekim 5K’da kendi en iyi zamanımı çıkardım. 3 dakika koş 1 dakika yürü şeklinde bi yöntem denedim bu sefer, nabzım geçmiş koşulara göre daha yüksekti ama daha önce hiç bu kadar rahat hissetmemiştim kendimi koşarken…

20 kilometre sakin bir sürüş üstüne 5K koşu yaptıktan sonra bi de 30 kilometre yoğun tempoda bisiklete binerek eve döndüm. O da baya verimli; kendi en iyi sürelerimle dolu bi yolculuk oldu.

image

image

5 Beğeni

Bugünden itibaren akşam koşularını bıraktım. Haftaiçi sabah iş öncesi sabah koşullarına başladım. Haftaiçi akşamları gym e gidiyordum dolayısıyla çok zorlanıyordum bir akşam gym bir akşam koşu. Bir de akşam mesai sonrası tembellik yapma isteği…

Başarmanın verdiği mutluluk, gerçeklerle yüzleşmenin üzüntüsü. 10k hedefimi gerçekleştirdim, başardım. Fakat 55-57 dk larda bitiremedim. Nıke run club uygulamasına göre 57 dk da bitirmişim ama saatin doğru veriyi verdiğini biliyorum. Adım mesafem 8. km den sonra kısaldı. Normalde 92-95 cm arası olur. Koşarken yine saate hiç bakmadım easy pace devam ettim vücudumu dinleyerek ama tabi nabız sonlara doğru uçmuş.

Dün akşam şu programı izledim ve çok etkilendim. Hayatımda birşeyleri değiştirme kararı aldım.

8 Beğeni

Nabız uçmuş gitmiş bir hata olmalı, sürekli olarak yüksek nabızlı antrenman tavsiye edilmiyor. 150 nabzı geçmemeyi öneririm.

2 Beğeni

150 nabız kime göre yüksek?
Kim belirliyor.

4 Beğeni

Merhaba,

Ben 4-5 yıl aradan sonra, 1 Mayıs tan beri düzenli koşuyorum. Dolayısıyla kandaki oksijen taşıma kapasitesini arttırana kadar ve kasların koşu adaptasyonunu sağlayana kadar bu nabızlar normal diye düşünüyorum. Kardiyovasküler sistem geliştikçe düşük nabızlar gelir. Henüz bu seviyede 150 nabzı geçmemem için yalnızca dart oynamam lazım.

2 Beğeni

Sanırım arkadaş @Mtherunner 'ın paylaştığı koşu detaylarıyla ilgili yorum yaptı, zira ortalama kalp atış hızı 182 görünüyor. Açıkçası bana da baya yüksek geldi, yani uzun süreli durgunluk üstüne koşuya başlayınca kalbin zorlanmasını anlayabiliyorum ama başlangıçta belki de 1 saati geçik bir süre boyunca 182 ortalama nabızlı antrenmanlar yapmamak mı gerekiyor acaba? 150 nabzı geçmeyecek antrenman değil tabi kastettiğim, belki koş-yürü şeklinde kalbi arada bir rahatlatmak daha az riskli olabilir.

5 Beğeni

Hazi-Run
10,5km 93dk14sn yürü-6 manuel tur (4x440m/tur)

Özet

0.gün.Yeni ay…Kaldı 6 kg (114kg ilk hedef)

10 Beğeni

7km 60dk16sn koşu -8dk41sn pace 137bpm -159kadans-baya yavaş ve yorucu.Niyet 10km iken susuzluk ve yorgunluk.Mantıklı olan yavaş ve olmadığında bırakmak.Yürüme temposu-Asics ucuz eski ayakkabı bağcığı iyi bağlayınca topuk daha iyi.
Kusma hissi 60dk tek bir şarkı; yavaş şarkı.
Not:5km yürümek 0km’den iyidir.(Yarınki hedef 5km yürümek)

sen beni güzel hatırla

https://youtu.be/hmcUQVf_b-M

(3.kulvar dörder tur labları.
Not:Üçer beşer gibi yazarken rakamla yazılmıyor, 4er hatalı, düzeltiyim)

6 Beğeni