Koşu Forum Antrenman Günlükleri

23 gün olmuş, bu sürede koşmadım ve ağrı az-çok hissettiriyor kendini.

Yürüyüş Detayı

1,32km’lik labları 7 yıllık Polar m400 GPS olmadan iyi ölçmüş (@tugrulpeker 'in açtığı sağlam dayanıklı ürünlerle ilgili konuya girebilir, batarya ömrünü test etmek gerekli) .

59dk 6,6km yürüyüş ile Mayıs başlar.

4 Beğeni

Merhabalar yine bir yarı maraton mesafesi kat ettiğim için mutluyum ancak bu sefer farklı bir deneyim de içeriyor. Koşunun tam ortasında birden bastıran büyük tuvalet ihtiyacımı dizginleyip en yakın tuvalete kendimi atana kadar akla karayı seçtim. Muhtemelen yediğim bir şey sebep olmuştu ancak çok kötü bir deneyimdi. Özellikle maraton mesafelerinde bunu yaşayanlar olmuştur heralde hem yarıştan koparıyor hemde o tuvaleti buluncaya kadar zamanda beyinde dönen düşünceler! Düşmamın başına vermesin.

8 Beğeni

7 ay için çok iyi gelişim bence. Tebrik ederim.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Yorumunuz beni daha da motive etti. Antrenman istikrarını hiç bozmadım(sakatlık harici). Forumla erken tanıştım ve bir çok başlığı okudum.(hala okuyorum) Literatüre uygun koşmam gerektiğini bu sayede erken kavradım. Koşuyu çok sevdim. Bir ritüel gibi oldu benim için. Umarım uzun süre sağlıkla koşabilirim(iz).

5 Beğeni

Geçen koşumu nike running club uygulamasıyla 36 dk ile koşmuştum, pacem 7:11 dk/km idi.

Bu akşamki koşumda nıke running ile 30 dk nın altına inmem lazım diyordum ucu ucuna 30 un altına düştüm.

Gel gelelim bu akşam nıke uygulamasıyla eş zamanlı tuttuğum huawei gt runner ile koşu verilerime. Sanıyorum biraz daha gerçeğe yakın değerler veriyor. 33 dk koşmuşum yine bir önceki koşuma göre tabii ki iyi ve ortalama pacem 6:43 dk/km.

Bu koşumu stadyumda yaptım, zemin yumuşaktı. İç bilek ağrısı hissetmedim bu kez. Aynı zamanda ilk defa dümdüz zeminde koştum onun da etkisiyle biraz daha rahattım. Daha önceki koşularım hafif patikalı ve asfalttaydı. Sanırım şu an daha iyi koşmamın iyi bir zeminin etkisi de var.

Son olarak nabzım yüksek. Kardiyovasküler sistemim iyi değil. Biraz kilo düşmem lazım sanıyorum. Koşu sırasında 6:42 dk/km pace de 176 bpm lere çıktım, bu hiç iyi değil galiba. Yemekten 1,5 saat sonra çıktım bunun da etkisi var mı bilmiyorum koşuda hafif dalağım şişti.

5 Beğeni

uzgunum ama yorumlarim olumsuz olacak. yazdigim hersey kural degil ve olmaz degil sadece tavsiye…

• yemegin uzerine kosu yerine mumkunse ac karnina ama sivi eksiginizin olmadigi sekilde antrenman yapmanizi tavsiye ederim. kosu oncesi sivi alin anlamina gelmez ama antrenmandan 1-2 saat once yeterli sibi aldiginizdan emin olun.
  • nabzinizin dusuk oldugunu belirtiyordunuz ama hic dusuk degil. yasinizi bilmiyorum ama 169 nabiz eger cok genc degilseniz dusuk bir nabiz degil hatta yuksek.
  • nabzinizi dusurmek yerine daha ilk antrenamnalarinizda performans ve sure odaklisiniz. bu hedefin dogru olmadigini dusunuyorum. kisisel fikrim kesinlikle hiz, zaman ve performans sayilarino simdilik kenara birakmaniz.
  • bence onceliginiz dusuk nabiz ve sakatlanmamak olmali
  • yumusak zemin bence basta dogru tercih. bu zemin sizi biraz yavaslatir ama sakatliktan korur. asfalta cikinca performansiniz bir tik artacaktir. sagliginiz icin bir sure bu alani kullanabilirsiniz.
  • kadansiniz dusuk. benimde sonradan ogrendigim bir konu. forumda aramaya kadans yazarsaniz bircok bilgi cikacaktir.
  • bence saati ve uygulamayi kullanmaya devam edin. saat bilgi ekrani (aynisini bende kullaniyorim) herseyi veriyor.

naçizane yorumlarimdir.

1 Beğeni

Merhaba,

Normalde aç karna koşarım ama bu sefer zaman kısıtından dolayı saati denkleyemedim.

Evet nabzım yüksekmiş düşük nabız tahmin ediyordum ama ölçünce zone 2 değil 4 te koşuyormuşum. Yaşım 30, yaşıma göre nabzım nasıl bu tarz koşularda tam bilmiyorum.

Kadans olayını bir araştıracağım benim de hiç dikkat etmediğim bir konu.

Normalde süre odaklı çıkıyorum mesela 30-40 dk lık bir hafif tempo koşu diye herhangi bir hedef mesafe koymadan. Fakat kendimi bir denemek istedim düzgün bir zeminde.

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum :+1:

Bir ek de benden olsun. Saatin nabız verilerini ölçüt olarak almayın, saate göre ben 3 saat boyunca 180+ nabızda kesintisiz koşabiliyorum mesela. Forumda optik nabız ölçümü diye aratabilirsiniz. Bu bağlamda gerçekçi nabız verilerine ulaşmak istiyorsanız gögüs bandına, ya da RPE meselesine yoğunlaşın. İyi antrenmanlar.

2 Beğeni

Merhaba,

Evet daha önce bahsetmiştim göğüs bandım olmadığından nabız takibi yapamadığımı. Göğüs bantları ve kol bantları hakkında bilgim var. Fakat şu anlık başlangıç seviyesinde olduğumdan dolayı saat verileriyle idare etmeyi düşünüyorum.

Yazdığınız başlığa baktım. Başlık altında yıllardır bu forumda olan çok kıymetli ileri seviye insanların değerlendirmeleri var. Gayet bilgilendirici bilgiler. O tarz ekipmanlar için henüz çok yeniyim. Önce alışma sürecini geçmeliyim diye düşünüyorum. Daha sonraları umarım seviye ilerlediğimde göğüs bandı almayı düşüneceğim.

2 Beğeni

Benzer senaryolardayız. Benim de gögüs bandım yok, RPE odaklıyım. Siz de öyle yapabilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba. Ben de bu konuda muzdaribim. O yüzden Amazon’dan sipariş verdim. Coros nabız monitörü. Koldan ölçümlü. Gelince izlenimlerimi paylaşacağım.
https://amzn.eu/d/c9OeB38

1 Beğeni

Yanlış yönlendirmek istemem fakat daha doğru sonuçlar verse de aynı sistem diye biliyorum. Tek seçenek gögüs bandı olmalı. Tecrübeli arkadaşlara danışabilirsiniz.

1 Beğeni

39dk22sn 4,4km yürü +37dk 5,16km koş.
İlginç olan Anıttepede yürüyüş kısmında suunto mesafeyi yüzde yüz kaçırdı, koşuda az daha iyi,GPS haritası yok.Aynı saatlerde Fenix 7’li saatte harita var.
(2-3 hafta kapalı kalan saati ilk GPS alma işlemini GPS çekmeyen yerde almamalı)

4,4km yürüyüş 1,7km görülme durumu

6 Beğeni

Herkese merhaba.
Bu yazı ailem ile birlikte İzmir Karaburun’da kiraladığımız bir evde geçireceğiz. Elbette gidip araştıracağım ama özellikle patika antrenmanı yapabileceğim bölge bilgisi olan var mı acaba?

1 Beğeni

Bu sabah Bostancı’da koştum. Bostancı’ da ortam ayrı bir güzel. Herkes ‘koşu esnafı’ gibi. Herkes birbirini tanıyor, galiba tek yabancı bendim.

Bir önceki koşuda yemekten 1.5 saat sonra koşmamın gerçekten büyük etkisi olmuş. Nabzım 169 idi. Bugün sabah aç karna ortalama neredeyse aynı pacede koştum ve nabzım bugün ki koşumda 154 ile %10 daha düşük. Aynı zamanda koşu tempom neredeyse hep sabitti. Çok daha rahat koştum ve bilekte ağrım yok artık. Sanırım ısındım koşulara artık. Teoride Zone 2 nabzım 135 civarı olmalı ve giderek yaklaşıyorum comfort zone nabza. Nefes alış verişim daha rahat hale geldi. Kardiyovasküler kapasitem alışıyor yavaştan, bu benim için sevindirici.

9 Beğeni

@sryz ve @Mtherunner sanırım Edirne yarışı da taf sistemi üzerinden yapılıyor.450TL yarımaraton .Peki 10k kaç TL? Aynı, 450TL.

Şifremi unuttum deyince ne geldi, maile şifrem açık şekilde görünür geldi.Bu istenmeyen durum,şifreyi sistem açık tutmamalı,yollamamalı;değiştirme linki yollamalı.

Taf sistemine kayıtla ilgili:

Sporu yeme-içme gibi bir ritüele çevirmiştim sporsuz günüm yok Haftanın bir günü Çok geniş kapsamlı bir esneme-germe hareketiyle tüm vücudu dinlendiriyorum Herkese gelişimli sağlıklı sporlar

11 Beğeni

Daha hiç bakmadım kayıtlar 450 TL olduğunu biliyorum sadece. Kayıt olacakken buraya yazacağım.

1 Beğeni

Bu konuyu sürekli okuyordum bugün aklıma takıldı ben neden paylaşmıyorum diye. Bundan sonra ben de katkı veriyor olacağım.

Cumartesi günkü uzun koşumdan sonra bugün rahat tempo çok zorlamadan 1 saatlik bir koşu yapmak istedim. Havanın da güzel olmasıyla iyi bir antrenman oldu.

10 Beğeni

Bugün ayağı yanık it gibi bi dünya yürüdükten sonra eve gelince dedim ki bi çıkayım da bari ufak bi koşu yapayım. Çok yemedim ama yine de yemek yedikten sonra çıkmak pek mantıklı olmadı. Hem nabız çok yüksek hem de koştukça midem de langır lungur sallandıkça sallandı…

5 dakika koş 2 dakika yürü şeklinde bişey denedim, kaba etimden uydurarak. Benim için çok ortalama bi tempo oldu. Nabız yüksek tabi…

image

9 Beğeni