Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Arada paylastigim antrenmanlarin sizi motive etmesi beni cok mutlu etti. Sakatliktan uzak mutlu antrenmanlar.

7 Beğeni

abi sen forumun “motivasyoncu abisisin”, buna sasirma artik :stuck_out_tongue: sana dedigim gibi arada arada ne olursa pasylas ki hepimize ornek ol…

bi arada oralara bahar gelmedi mi :grinning:

2 Beğeni

Forumda bu kadar musabik ve profesyonel sporcu varken benim yaptigim 10-15km antrenmanlarin esamesi bile okunmaz, onlar mutevazilik yapip belki de zamansizliktan antrenmanlarini paylasmadiklari icin one cikmis oldum biraz.

Su anda takvimsel olarak halen Kis mevsimindeyiz burada, az once ise gelirken kar yagiyordu ve hissedilen -7 dereceydi, yerlerde halen kar, buz mevcut. Bahar Mayis basi-ortasi gibi gelecek umarim. Sevindirici olan gunler uzadi, yakinda beyaz geceler, Mayis ortasindan itibarende 62 gun boyunca Kutup Gunduzu denilen gunesin hic batmadigi gunler baslayacak, merakla bekliyorum.

6 Beğeni

Garmin Connect’teki koşu etkinliğime göz at. #beatyesterday

2 Beğeni

Dün akşam büyük bir keyifle bitirdiğim koşu sonrası bugün üst kalflerde biraz zorlanma harici bir sıkıntım olmaması mutlu etti hedef 9 Eylül’de maraton kosabilmek

7 Beğeni

Ortaköy 'de yaşıyorum ve genelde sahil hattında Sarıyer yönüne doğru koşuyorum. Sıkılıp bı sefer farklı bir rota yapayım dedim ve kendime ters yöne biraz da tırmanış olacak bir rota yaptım. Bir miktar tuhaf olmuş olabilir. :smiley:
Ortaköy, Beşiktaş, Balmumcu, Zincirlikuyu, 4Levent, Maslak İTÜ’den sahile inerek geriye dönüş, Arnavutköy son durak. :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

188 metre yukseklik kazanimi olmus gordugum kadariyla, en son 25 yil once o bolgelerde olan biri olarak sanki daha fazla olur diye dusunmustum. Suunto uygulamasinin haritasi gozume yabanci gelmedi ayrica.

2 Beğeni

Iki haftadir stres kirigi sebebiyle kosmuyordum, onumuzdeki 4 hafta da askerlik sebebiyle kosmayacagim. Antrenmansizlik da antrenman gunlugune dahildir degil mi? :stuck_out_tongue: 4 hafta sonra gorusmek uzere!

5 Beğeni

@erdemg koşmayan asker mi olur hocam :sweat_smile::sweat_smile:

Düzeltme: @erdemg hocam pardon espri amaçlı yazmıştım tamamen dikkatsizliğimden stres kırığı olduğunuzu kaçırmışım geçmiş olsun en kısa sürede iyileşirsiniz inşallah, yürürken bile biraz rahatsız ediyor biliyorum.

3 Beğeni

İstanbul yarı maratonunu beklerken boğa koşusu yavaş koşacaktım ama sonra plan değişti.

Hedef haftaya daha iyisini yapmak.

8 Beğeni

Kişisel yarı maraton rekorum oldu. Hem süre hem mesafe yönünden kendimi iyi hissediyorum. Hacmi yavaş yavaş arttırmaya ve rahat koşu tempomu yukarıya çıkarmaya çabalamaya devam…

12 Beğeni

Sol ayak bilek içimde ağrı oldu baya kesti beni bu koşumdan memnun kalmadım duraklamak zorunda kaldım aralarda zorlamak istemedim bu tarz zamanlarda moral düşüklüğü oluyor ama tam gaz devam…

5 Beğeni

Yine sol ayak içi bileğime ufak bir ağrı girdi ama bir önceki koşudan daha az ağrıdı. Sanırım hamlığımı atıyorum.

Çok kötü koşuyorum. 83 kiloyken 2018 yılında 5 km 26 dk koşmuşum. Şu an 91 kiloyum ve durum bu şekilde. Biliyorum ki 5k yı 25 lere düşürebilirsem 10k da 60 ın altına çekebilirim.

Psikolojik olarak şunu keşfettim. Koşarken konuşarak kendimi motive ediyorum. Bunu bir amaç uğruna yapmadığımı; gezmek, keşfetmek, gökyüzüne bakmak, eğlenmek, nefes almak, rahatlamak ve zihnimi boşaltmak için koştuğumu kendime söylüyorum. Çok iyi geliyor.

Edirne de 1 Eylül de 10k koşusu varmış. 60 yaş Ultra maratoncu Doktor amcalar beni davet etti. Belki katılırım kendimi iyi noktaya getirirsem.

Kendimi dinlemek, dinlenmek için koşmaya devam :slightly_smiling_face:

5 Beğeni

Hocam selamlar. Düz taban ya da pelvis eşitsizliği kaynaklı olabilir ayak bileğnizdeki ağrılar. Posterior tibialis Band egzersizi, tibialis posterior güçlendirme, posterior tibialis esnetme gibi aramalar yapıp deneyebilirsiniz. Koşarak değil de bu egzersizleri yaparak çözülecektir ağrılarınız.

3 Beğeni

Merhaba,

Düz taban olmadığıma eminim fakat pelvis eşitsizliği olabilir belki bilmiyorum. Eskiden hiç olmadı ama, bu ağrılarım uzun süre koşmadığım ve tekrar başladığım için de olabilir. Söylediğiniz egzersizlere bakacağım teşekkür ediyorum ilginize.

2 Beğeni

antrenmamlarinizda nabziniz nedir?

antrenmanlariniz sizi bu kadar zorluyorsa, zevk almak icin nabzinizi dusurmenizi, muzik veya bir podcast dinlemenizi tavsiye ederim. yani kosmaktan col baska seylere odaklanmanizi saglamalisiniz. kosuyu yuruyuse cikmis bir insan gibi rahat yapabildiginizde zevk alabilirsiniz. aksi durumda eski durumu da kafaniza takip surekli bir mucadele halinde olmak keyifli olmaz.

kismetse 1 eylulde edinrnede gorusuruz ama o tarihe kadar istanbulda cok guzel 5 ve 10 k yarislari var. bu isin motivasyonu derece kaygisi olmadan bu yarislar katilmak. tavsiye ederim

1 Beğeni

Merhaba,

Göğüs bandım yok, antrenmanlardaki nabzımı henüz ölçemiyorum. Bir saat aldım onunla kabaca ölçeceğim. Ama nefes problemim yok çok fazla sadece bahsettiğim ağrılar oldu. Tahmin ediyorum ki egzersiz ve koşulara alıştıkça geçecektir. Çünkü daha önce koştum böyle birşey yaşamamıştım.

Haklısınız belki yarışlara öylesine eğlencesine de katılmak gerek fakat çok kötü sonuçlar yaparsam soğurum o yüzden ufaktan alıştıktan sonra katılsam sanıyorum daha sağlıklı olacak.

Bir sonraki koşumda nabız ile birlikte paylaşım yapacağım bende merak ediyorum. 130 ları çok geçirmeden zone 2 de rahat koşmam gerektiğini öğrendim ama şu an kardiyovasküler sistemim o kadar iyi mi bilmiyorum. Tek bildiğim ufaktan altyapım var.

Edirne de tanışırsak çok memnun olurum tabii ki, umarım o zamana kadar hazır olabilirim,

Teşekkür ediyorum.

3 Beğeni

ilk 10 k kosum, gecen sene edirne 10 k yarisiydi. kolunda saat bile olmayan, kosuda surekli bana kac dakika oldu, kac dakika kaldi, ne kadar kaldi diyen 2 hafif kilolu teyze de beni son duzlukte gecince sanirim sondan 14. falan oldum :stuck_out_tongue: gectigim kisilerinde cogu benden yasca buyuk veya bitiremeyen ya da yuruyup gelenler oldu. yani kosu kariyerime zirvede baslamistim ama bu umrumda degildi ve cok keyif almistim :smile: siz bu kosulari yarisma olarak dusunmeyin. yarislara katilanlarin buyuk bolumu zaten eglencesine katiliyor…

yaptiginiz seyden keyif almaya calisin.

saatinizin olcum sonuclari size yaklasik fikir verecektir. paylastiginizda yine yorumlariz. antrenmalara saglikla devam etmeniz dilegimle…

6 Beğeni

Haklısınız. Bir yarış tecrübem olmadığı için oradaki insanların nasıl insanlar olduğunu da bilmiyorum. Belki de bir yarışa katılınca bu söylediklerinizi tecrübe edince, insanları görünce sizin gibi bir fikre sahip olacağım.

Çok teşekkür ediyorum. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Daha önce zıplamalı bi spor yapmışlığınız varsa vücudun iki tarafından farklı geridönüşler alabilirsiniz. Ben lise bitene kadar hemen hemen hergün basketbol oynadığım için solak olduğumdan dolayı sağ bacağımla zıplamaya alışkınım. Haliyle koşuya da bilinçsizce başladığım ilk seferde sağ bacağımı haşat ettim. Yani uzun süredir koşan insanlar farkında olmayabilir ama yeni başlayanlarda uzuvları simetrik kullanmak da büyük problem olabiliyor sanırım. Örneğin istemsizce sol elim serbest şekilde koşarken, sağ elimi yumruk şeklinde sıkarak koşuyorum. Koştuktan sonra insanın ayağı bacağı ağrır da, eli ağrır mı yahu :slight_smile:

3 Beğeni