Backyard Urla Türkiye 2. gününde sadece 1 tur da benden olsun, ne büyük iş;cesaret orada koşmak, en azdan en çoğa herbiri ayrı tebriği hak ediyor.
1 tur yetti bana.
@okutluer Hocam aynı stadyumda en fazla 16k yapmıştım. Ben de Isparta’lıyım 6 pace in altında biraz baş döndürücü ve sıkıcı olmadı mı ?
5 saat küsür antrenman body’niz var mıydı yalnız mı koştunuz yoksa
Merhaba öncelikle düzeltmek isterim 30k 6 pace de koşulsa bile 3 saat sürer bizimki bir tık daha hızlı bitti ayrıca Runs N’ Roses ekibinden izmir maratonuna katılacak olan birkaç arkadaşımızla koştuk içimizden maraton süresini daha hızlı koşacak olanlar 35k yı bile geçti birdaha yapar mıyım diye sorarsanız yanımda biri olursa kesinlikle yaparım zaten belli bir mesafeden sonra dön dön kafa gidiyor
Evet doğrudur hocam 6 pace in altında 3 saat altı sürmesi lazım, o ekibi biliyorum. İyi yarışlar.
Sporu hayatımda bir aktivite olarak değil de günlük yemek-içme gibi bir ritüele çevrip devam ediyorum Koşu saatlerini satıp stravayı yerimlerinden kaldırıp pacesiz sağlıcakla hayata ve spora devam ediyorum Günlük ritüelim sahur ve iftar öncesi 50 şer şınav 100 er mekik Gün içinde yorgunluğuma göre 30 dk tempolu yahut 60 dk temposuz yürüyüş,Yatmadan önce de 10-15 dk kadar eseneme Herkese Sağlıcaklı Sporlar
Görselde Kepeci Mahallesi diyor da, burası İstasyon caddesinin alt kısmında tren garına yakın olan stadyum mu?
Evet hocam hemen yukarısında Atatürk Stadyumu. Sporcular arasında meşhur (tartanı en sert pist olarak) koşanlar bilir.
kisisel kosu tarihimin hem sure hem mesafe olarak en uzun kosusunu tamamladim az once \o/
2:15:00, 21.37 km, 6:19 / km
78dk 10km, kontrollü yavaş yorucu; bu yıl Mart’ta 3. koşum.
Normalde son bir çok aydır taban ağrım 10 üzerinden 4 ise son günlerde bu 1’e düştü.(Şekerli sıfırlayamasam da azaltmak faydalı)
Yaz gelmiş Ankara’ya…
Aç karnına hafif tempo yarımaraton dehidrasyon kötü o kadar zorlayıcı değil ama daha yapmam sanırım.
10-15 yıl önce o stadın arka tarafında bir mahallede 3 yıl kadar yaşadım. Tabi o zamanlar hastalandığım zaman ter atıp kendime gelmek dışında koşmuyordum. Bu vesileyle 2-3 kez stada gidip birkaç tur koşmuşluğum var. Ama tartan meselesini hatırlamıyorum. Gerçi asfattan oluşmuş atletizm pisti de gördüm. Ama zeminin yumuşak olmasının daha sağlıklı olduğunu okumuştum.
Garmin Connect’teki koşu etkinliğime göz at. #beatyesterday
bu link paylaşmayı pek beceremiyorum. umarım açılabiliyordur.
5"15’ hedefle başladım ama 7 ve 8. Kmlerde içtiğim kahve kramp olarak dönünce dramatik düştü tempom. Olsun yine de koşmak çok güzel
@Hasilyus Hocam sağlıklı olmasının yanında, sakatlıkların oluşmasında büyük bir etkenlerden biri de iyi bir yol ayakkabın yoksa sert zeminlerde uzun süreler koşmaktan da shin siplits (ingilizcem kötü doğru mu yazdım bilmiyorum ) duymuşsunuzdur belki kaval kemiği ağrıları, diz ağrıları ve stres kırıkları meydana geliyor, çok yaşadım. Uzun koşularınızı hiç toprak zeminde yaptıysanız farketmişsinizdir farkı. Özellikle koşu şiddeti arttıkça, ileri seviye jogları bile hızlı olan sporcular, zeminden hep şikayet ederler biz gibi acemiler en azından kendim için konuşayım pek farkedemiyoruz. Sağlıklı günler…