Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Sabah standart 50 şinav 100 Mekik akşamlarıda 40 dk yürüyüş ve Esneme-germe devam ederken Bu sabah mekik şınav akabinde ufak bir esneme peşine Çengelköy sahil (İstanbul)Bisiklet sürdüm takribi gidiş 10 dk 3 km kadardı
Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla

12 Beğeni

Aklıma direk One Punch Man geldi.
Her gün 100 şınav, 100 mekik, 100 squat ve 10 km koşu.

5 Beğeni

Hahaha akıllara güzel şeyler getirelim gerisi çok önemli değil Çok sevdiğim bir animeydi Sağlıcakla

1 Beğeni

Kuvvet antrenmanlarina devam, asagidaki video 20 dakikalik, son uc haftadir iki set olarak kesintisiz 40 dakika yapiyorum haftada bir kere, istege gore uc set 60 dakika kesintisiz de yapilabilir.

Bonus olarak bu gece dehset guzel kuzey isiklari da sizlerle.

13 Beğeni

Gerilerde kalmış ben bir katkı yapmak istedim. İlk maratonumu koşacağım önümüzdeki hafta sonu, Runtalya. Son uzunumuzu yaptık bugün. Ufak bir avrupa yakasi turu, 13K.
Yarışacak tüm dostlara basarilar diliyorum.

6 Beğeni

Bugün 10km deneme yaptım en iyi pb mi koştum hava çok güzeldi ilk 8 km bacaklar iyiydi son 2km yorulmaya başladım ama yavaşlamadan bitirdim şükür.

13 Beğeni

Hızlı bir yürüyüş denemesi

7 Beğeni

@Duman saatte 7km, gayet güzel tempo ve bu tempoda 140dk :+1:Geçen sene Mayıs benzer tempo 130dk 15,4km 128bpm yürümüşüm (1 aydaki 11. yürüyüşün sonucu, şimdi tempodan uzak, ham durumdayım).

Yürüyüş de koşu gibi düzenli, istikrarlı yapılırsa kafayı bedeni rahatlatıyor​:raising_hand_man:

3 Beğeni

Yürüyüş koşuya nazaran daha sürdürülebilir toparlanması daha kolay, hazırlık ve gerçekleştirilmesi daha az sorunsuz. Arada bir hızlı tempoyla yürüyüş gerçekleştiriyorum 7 km/saatin çizgisinde gitmeyi hedefleyince böyle oldu. Bazen yolda yavaş koşucular denk geliyor geçiyorum acaba ne düşünüyorlar merak ediyorum.

1 Beğeni

Yavaş 8dk30-9dk’da 1 km koştuğunu düşün ve seni yürüyerek geçen birileri var.
Sen ne düşünürsün? Ben yavaş tempoda koştuğumun teyidi olarak görür, hızımı değiştirmem.
Yavaş koşu, hızlı yürümek,tempo koşu,yavaş yürümek hepsi zor geliyor, fit moruk olmayınca 45 yaş da baya fazla geliyor ruhuma :crazy_face:

Yine de kendi hızlı yürüme tempomdan daha yavaş koştuğumda eski günlerdeki fitliği arıyorum.

2 Beğeni

Dizlerdeki Menisküs,kas ağrılarına ortopedistlerin verdiği fizik tedavi hareketleri Quadriceps Kasları odaklı Bir süredir bisiklet sürüyorum ve tam olarak Quadriceps Kasları nı çalıştırıyor Ama çok dikkatli olmak gerekir kasları iyi dinlendirmek yorulunca dinlenmek aksi taktirde faydadan çok zarara yol açabilir
Haftanın 2-3 günü sürüş,4-5 günü ise tempolu 30 dk yürüyüşle şuanlık günleri geçiyorum Herkese sağlıcaklı sporlar

11 Beğeni

300 mt irtifafan sahile, sonra tekrar 300 mt irtifaya. Yapamazsın diyenlere inat. Nabız yüksek tempo düşük malesef. Ramazanda oruçlu antrenmanlarla bunu tersine çevireceğim inşallah.

4 Beğeni

Ramazandan önce son hızlıda tamamdır. Antrenmanları sizler ne zaman yapacaksınız iftardan öncemi sonramı hangisi daha iyi olur.

5 Beğeni

Teoride hafif bir iftar ve biraz zaman sonrası idman. Ama uygulama da nasıl olacak bilmiyorum :face_with_monocle: Şartlara göre düzenleme yapacağım sanırım. Herkese hayırlı ve sağlıklı ramazanlar diliyorum.

2 Beğeni

Ramazan öncesi son uzun koşu. Performans düşüşü devam ediyor ramazanda biraz zayıflarsam düzelir sanırım.

4 Beğeni

iyi kotu kendince antrenman yapan ve iyi kotu 9 aydir devam eden biri olarak, yaklasik 1.5 aydir hicbirsey yapamadim (hafta sonlari 2-3 kez ciktim ama 7-8 kmyi bile zar zor bitirdim)

bugun gayet dinlenik gayet hazir halde sirf durumu gormek icin ciktim. neredeyse yurume hizina dusmeme ragmen 150 nabiz altina dusemedim. uzun zamandir gormedigim 160-165 leei gorerek yavaslayarak devam ettim.

aylarin cabasi, devamliligi, disiplini 45 gunde eridi. bitmemistirde, ne kadar zamanda geri kazanarim bilmiyorum.

benim gibi bir acemi icin en zor olani yeniden o disipline geri donmek. disipline girmis bir surecte kendini motive etmek daha kolaymis. ama motor durdugunda yeniden hareker zormus. bunu da tecrube etmis oluyorum, basarabilecek miyim emin de degilim. ama bu demotivasyonu tecrube etmek kolay olmasa da yine de bu zorlugu yasamak bana birseyler katacaktir

bu kadar uzun neden yazdim. aslinda ufak gibi gorunen major bir demotive durumunu asmaya calisiyorum. belki bircogumuzun basina gelen bir durumu ben yeni yasiyorum. antrenman basarilarimiz kadar, bu durumlarimizin da motivasyonumuza ornek olacagini dusundugum icin yazmak istedim.

bugun yaptigim antrenman ve en son ocaktaki major antrenmanimin sonuclari. 45 gunun gerilemesi :unamused:

3 Beğeni

Dramatik bir gerileme olmuş hani nerede kas hafızası kütleyi 75 cm öteye götürmek bir adım mesafesi. Koşu yapamadığınız zaman için tempolu yürüş öneriyorum.

2 Beğeni

tavsiye icin tesekkurler.
bir planim var hem motivasyon hem geri donus icin. umarim uygulayabilirim.

simdilik hersey yeni bastan. kos, yuru, kos, yuru…

4 Beğeni

yagmurda, inadina…yapacak bisey yok

9 Beğeni

Öylesine bir kadans artırma denemesi doğal rutinin dışına çıkmak koşarken speddy gonzalez gibi hareket ediyor hissettiriyor.

6 Beğeni