Koşu Forum Antrenman Günlükleri

karsilastirma icin tesekkurler.

ayni kosuyu ayni performans ile tekrarlamis olmana da tebrikler :blush:

iki grafik arasinda major bir fark goremiyorum. max nabiz saatte 169 ama sanirim kosuun sonundaki peak bolumde 169 gormus. ilk grafikte orasi daha yatay. kosu sonundan bi 5 dakikayi kessek sanirim max nabizda yaklasik cikacakti.

degisknelikleri, sikintilari yasayain sensin, senin kisisel yorumun ne oldu? veya biraz daha denemen mi gerekiyor. ornegin ben saatte ne sikintilar yasadigimi biliyordum ve bant onlari cozdu. senin gozune batan ne vardi ve onlara cozum bulabildin mi?

1 Beğeni

Benim sorunum pazar uzunu 4 paceye yakın sabit hızda giderken saat bi 190 ın üstüne cıkıp antrenman bitene kadar inmemesiydi pazar günü onu test edeceğim bakalım gerçekten 190 nabızlamı koşuyorum

2 Beğeni

@KeiAn Band ve nabzı aynı koşuda (band stravadan veya başka uygulamadan) denenebilir.

@Orkun , koşu sonrası duş/banyo suyu nasıl?Yada elini su ile yıkarken?Bana kalırsa ılık su bile sıcak gelir.

-20° C to +55° C suunto 9-race-vertical vs çalışma sıcaklığı.

-30° C to +50° C coros vertix 2 -coros apex 2/ apex 2 pro çalışma sıcaklığı.

Yakın değerler.

1 Beğeni

Eve gelince genelde soyunup bir sure (15-20 dakika kadar) ev sicakliginda bekliyorum, sonrasinda dusa giriyorum bu sekilde ortama adapte olup Ani sicaklik degisikligi yasamiyorum.
Kosudan sonra degilde, soguk havada yuruyusten sonra ellerim donuyor benim, ozellikle - 30 larda telefonla foto cektiysem. O zamanlar ilik suya bile elimi soksam aci veriyor, yanma hissi olusuyor. Kosuda havaya uygun giyinip mecbur kalmadikca duraklamiyorum o nedenle ne ellerim ne de baska bolgede usume olmuyor.
Suunto Race almak icin kendime bahaneler uretiyorum aslinda, yoksa 9’dan gayet memnunum, istedigim ozellikler var, sadeceysarj artik aktif kullanim ve sogukta 6-7 gune dustu.

3 Beğeni

“With 24/7 tracking and mobile notifications
7 days”
Batarya performansı pek kaybolmamış :+1:

1 Beğeni

Yavaş ve kararlı :blush:

6 Beğeni

İlk maratonum Runtalya öncesi, sakatlik sonrasi dirayetle çalışmaya devam.
Hedef saglikla sahada uzun süre kalabilmek.

8 Beğeni

son donemde hayatin getirdikleri ile mesgul olurken @Orkun hocamin azmini gorunce zor da olsa popoyu kaldirdik. @Orkun bir de paylassam mi acaba mesgul eder miyim diyordun. paylasimlarin ile hepimizin icsel bahanelerini tokatlamaya devam ediyorsun. tesekkurkler

4 Beğeni

Bugün nabız bandıyla pazar uzumumu tamamladım baya stabil düzgün bir sekilde ölçtü denemek icin her km hızlandım şaşırıyormu diye son km yi 3.35 pacede gittim acaba 190 nabzı görürmü diye son 300m tepe olmasına rağmen 181 i gördü saatin optik düzde 4.20 giderken 190 ın üstünde gösteriyordu nabız sorunumda çözülmüş oldu bu sekilde km geçişleri stravada mevcut sağlıcakla kalın

5 Beğeni

Motivasyon kaynagi olabiliyorsam ne mutlu bana. Ben forumdaki bir cok kisi gibi profesyonel degilim, keyif icin, kendim icin kosuyorum, Ben bunu basardim demek icin kosuyorum, bir yarismaya hazirlanmiyorum. O yuzden diyorum hep Zor sartlar da dahi olsa ertelemeyin, cikin, kosun.
Madem bu kadar yazdik, bugunku antrenmani da ekleyeyim. - 22 derecede haftanin uzunu. Kosmaya devam!

11 Beğeni

1.nesil HRM Pro mu? Eğer öyleyse pilini değiştirdikten sonra bu şekilde yıkanmanı tavsiye etmem. Çok ciddi tasarım hatası var. Pilini değiştirdikten sonra mutlaka o-ringi de değiştirmek lazım. Ama ne yaparsan yap eskisi gibi sıkı sıkıya kapanmıyor üst kapak.

1 Beğeni

3 saat boyunca pistte mi kostunuz ? cok buyuk alkisi hak eden bir konsantrasyon bu…

2 Beğeni

Teşekkürler, koşunun bir kısmı ayarı kaçanlar, asla durma podcastleri ve müzik dinleyerek diğer yarısı da kendimi dinleyerek geçiyor,

Garmin antrenman programlarını takip ediyorum bir noktadan sonra sıkılıp bırakmak kendimi kötü hissettireceği için elimden geldiği kadar uymaya çalışıyorum, 20 koştum 10 daha var şimdi bırakmakta olmaz dediğim anlar da oluyor.

Keyifli koşular,

1 Beğeni

Pili degistirdim aslinda. Hala bu sekilde davraniyorum. Belki 1. nesil degildir bilmiyorum. 1,5 yil civari oldu alali.

1 Beğeni

benim boyle mental challenge kategorisine sokabilecegim iki tane kosum vardi, biri kosu bandinda 19km muziksiz, digeri de kosu pistinde 20km yine muziksiz…farkli bir mental dayaniklilik gerektiriyor kesinlikle…30km yolda kosarken bile of-pof dedirten bir mesafe gercekten saygiyi hak ediyor bunu kosu pistinde yapabilmek…

2 Beğeni

Antrenman olarak 70-80 km yapanlar var pistte :smile:

1 Beğeni

2019 temmuzda 10 saatte yavaş yavaş 50km pistte yürümüştüm.Hızlanmamak önemliydi, ayakların su toplaması gerektiğini evde anladım; sonrası 3 gün doktor raporu ve pansuman.

1 Beğeni

Koşu pisti veya kısa parkurlarda uzun koşular sıkıcı olabiliyor. (hamster gibi hissediyor insan)
mümkün oldugunca sağda solda koşmaya çalışıyorum : ) fakat koşu pistleri de iş öncesi duş imkanı gibi bazen yararlı olabiliyorlar.

sizin koşu bandı da çok zorlayıcı duyuluyor.

1 Beğeni

Rusya’da “Spor Ustasi Adayi” olarak cevirebilecegimiz bir unvan var. Her spor dalinda yapiliyor, kosuda da 24 saat icinde 253km kosabilen bu unvanin sahibi oluyor. Her sene bunu deneyen/basaran tanidiklarim var. Organizasyon 400 metrelik bir pistte genelde Yaz-sonbahar doneminde 24 saat olarak gerceklesiyor, hatta bazen gidip katilan arkadaslarimizi destekledigimiz de olmustu. Ben interval yaparken darlaniyorum, 253 km kosmak yuvarlak bir pistte hayal bile edemiyorum (gerci baska yerde de hayal edemiyorum o ayri :slight_smile:)

7 Beğeni

kosu bandindaki denemem tamamen mental guc icin yaptigim birseydi…ara sira yoldaki kosularimi da muziksiz yapiyorum yine ama, ozellikle Hollanda’ya tasindiktan sonra maruz kaldigim doga bu denemelerimi mental challenge olmaktan cikardi…

ben maraton mesafesinin ustune cikan herkese (gercek ultracilar yani) buyuk saygi duyuyorum…bunu pistte yapmak falan, gercekten cook buyuk bir direnc…

3 Beğeni