benim bu hafta salı,çarşamba, perşembe, cumartesi ve pazar vardı. önümüzdeki haftadan itibaren komple hafta içine kaydırmak zorunda kalacam. kötü oldu haftasonları komple yasak olması. ne hikmettir ki avm ler hala açık. benim de sabah 05.00 kalkış 06:00 start. kimse olmuyor o sattte.
İnsanlık için küçük, benim için büyük bir adım
Bugün yürü-koş antremanlarını bitirip 30 dklık saf koşuya geçtim
Geçen pazar Belgrad’da koştum iki saat kadar. Şartlar harikaydı. Açıkçası bir süredir hafif kaybettiğim motivasyonumu tamamen kazandığımı söyleyebilirim. Hoş iyi ki yapmışım. Bir günde neler değişti. Önümüzdeki yıla kadar ormanı göremeyeceğim gibi gözüküyor. Hafta sonu olmadan uzun koşularımı ne ara ve nerede yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ya programımda büyük değişiklikler yapacağım ya da bir süre uzunlara ara verip daha teknik çalışacağım. Madem evdeyim deyip güç antrenmanlarını yapacağım. Bilmiyorum, hala düşünüyorum. Bir yön belirleyeceğim.
Motivasyon yerine gelince sabah koşuları da geri dönmüş oldu. Bu sabah yaklaşık bir saatlik bir koşu yaptım. Hava oldukça serin ve koşmaya çok ideal. Evimin yakınındaki Sadi Konuk Devlet Hastanesi ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arasındaki korulukta koşuyorum. Adeta giriş seviyesinde bir patika burası. Lütuf gibi bir arazi. Bilenleriniz vardır, koşanı boldur. Ünlü yarışlar öncesi sayılar artar. Burası hakkında aslında forumda ayrı bir başlık bile var. Ancak ben ilerde daha detaylı bir yazı da yazmak istiyorum. Hatta Bakırköy’deki koşuya uygun diğer alanlar hakkında bir derleme yapmak çoktandır aklımda var.
Hedefim bu yıl 1.000 km’yi devirmekti. Şimdilik 960’dayım. Görüleceği üzere bir şey kalmadı. Ancak bu muhteşem doğa olayını daha yakından izlemek isteyen takip edebilir. Buyurunuz;
Yarın sabah evden işyerine koşarak gideceğim. Kıyafetlerimi bu sabah getirdim odama. BSon bir haftadır da evde boş durmadım elbette. Evlenecek olan yeğenimin evi için dolapların montajını yaparak esnek esnek takıldım.
Bu sefer biraz daha yavaşlayarak tamamladım ama seriye devam
Koşu esnasında bu tarz manzaralara denk gelmek de ekstra motive ediyor
Güzel bir parkura sahipsiniz, trafik ve insan kalabalığı yok.
Nefesinle nabzını, nabzınla nefesini iyi dost eyleyesin
Biraz nabız ödünç alabilir miyiz forumdan
Zaten yüksek olan nabız pandemide oturmaktan iyice gitmiş, easy ve uzunları yürüyerek yapacağız belli oldu…
Sadece kendi gözlemime göre (doğru olduğunu iddia etmiyorum);
Stravadan takip ettiğim yüksek hr’li kişiler ince hafif kilo ve orta boylu.(belki daha hızlı olduklarından doğal olarak hr’de fazla olabilir, bu konuda illaki bilimsel bir araştırma vardır).
Özel değilse kilo öğrenebilir miyim @H.B .Elbette yürü koş düzenli sürdükçe büyük ihtimal hr de azalır.
(Obezlerde normal kişilere göre hr daha fazlaymış, gözlemin tersi)
Yo, tabii, özel değil. Kilo 69, VKI=23,6
Her zaman yüksek nabız ve terden mustarip olduğum için aslında 130 benim için çok iyi. Fakat bu sefer de yürüme temposu oluyor uzunlar Easylerde otururum herhalde
Belki zamanında (pandemiden önce) yanlış nabızlarla koşmanın da etkisi vardır bunda, şimdilerde daha çok zone2 de kalıp uzunlarımı yapmayı düşünüyorum.
edit: 17 sene (16->33 yaş) günde 2 paket sigara içtim, bunun etkisi de olabilir tabii bu yüksek nabızlarda bilemiyorum.
Evet iş yoğunluğu ve yasak bir araya gelince bu hafta ilk defa bugün koşabildim.
Yarın da koşacağım ama hedefi tutturamadık. Kınayabilirsiniz hak ettim
@Eren mücbir sebep deniliyor buna,haftaya 5 gün uzerinden plan yapılır.Güzel mesafe, antreman yapma zorunluluğu duyuyorsan (keyif de varsa) bu motivasyonlar görevini yapmış demektir👍
(Hayatım boyunca ilk kez ardarda 3 gün 21.00dan sonra su dışında birşey almıyorum mideye).Devam.
Sadece kınamak olmaz hafta sonu şuradan https://www.youtube.com/channel/UCikqAT5S16931CQN_tC7EtQ ödevlerin var
Vlad abimiz bunları Mart’ta çekip yayınladı. İşe yarayan ve koşuya özgü hareketler.
Cumartesi mobilty videosu hemen arkasına strenght (istediğini seç )
Pazar Flexibilty +strenght .
Haftaya da az çıkıp çok iş yapmaya değil çok çıkıp az iş yapmaya odaklan . Çıkmışken çok koşayım dersen zamanla daha zor hale gelir ama bi 30 dk nedir ya deyip çıkarsan hiç sıkılmazsın . Biraz zaman geçsin her çıkışta daha çok iş yaparsın .
Hocam, ne şahane kınadınız.
Sabahları koşarken iş öncesi hemen her gün 40-45dk koşuyordum. Tembellik başlayınca akşama döndüm ama sanırım yine sabah koşmaya başlamam gerekiyor her şeyden önce. Önümüzdeki hafta nasıl ilerlediğini yazarım.
Teşekkür ederim.
Cercei lennister fikrine pozitif bakmıştın diye hatırlıyorum hocam ama fatih beyin dediği gibi mücbir sebepler… canınız sağolsun. bu arada ben de 2 haftadır sabah 6 da koşuyorum. bünye alıştı, takıyorum kulaklığı, kimse de yok, o kadar güzel oluyor ki… eminim siz de yaparsınız. salı,çarşamba,perşembe ve cumayı da koşu ile doldurdum, haftasonu rahat rahat yatabilirim.