Kış uykusuna karşı ilk hafta oldukça aktifti forum katılımcıları . Herkese teşekkürler.
Bu dönemi daha verimli geçirmek için bazı mini hatırlatmalar.
Sezon planlamasında genellikle bu dönem kuvvet drill çalışmaları ve eksik bulunan yönlere daha fazla zaman ayırma vakti olarak görülür.
Aşırı uzun koşular yerine kısa ama daha teknik koşular için iyi bir zamandır.
Hedefleri mesafe yerine süre koymak kimileri için daha harekete geçirici olabilir. Çıkıp 1 saat koşmak mı 10 km koşmak mı size kolay geliyor ?
2.Haftaya başladık. Haftasonu yasaklar geleceği için dinlenme gününü haftasonuna kaydırmak zorunda kaldım. Uzun koşularıda cuma akşamı yapacağız artık
Yeni hafta taahhüt;
- 20-25 km yürümek
(haftasonu çoğumuzda kısıtlama beklentisi var gibi)
- 5 gün 22.00- 2 gün de 23.00’dan sonra atıştırma yapmamak.
Saate bakmadan 30-40dk koşabilmek kolay geliyor.
Süre ile devam o zaman
Bende bu hafta 4 gün - 1 saatlik koşular yapacağım. @Serdar hoca tavsiyesine uyarak.
Ben de mesafe ile kosamayanlardanim. Genelde easy veya uzun koşuları belli bi saat ve kalp atış bölgesini baz alarak yaparım. Performans gerektiren koşularda ise tamamen senaryo esas oluyor. Böyle benim açımdan daha sürdürülebilir geliyor.
bu hafta planım
Salı 10k tempo,
Çarşamba 1 saat recovery
Perşembe 10x400 interval
Cumartesi 1.5 saat uzun
Pazar 1 saat easy
Umarım hafta sonu yasaklarina gerek olmaz ama hafta sonu yokmuş gibi davranıyorum
İlk defa bu mesafeyi 6 pace in altında bitirdim. Belli bir planım yok ama, haftada 15 km ortalama tutturmaya çalışıyorum diyebilirim.
@Eren temaslı olduğum için evde istirahat ediyorum. Hem kendi sağlığım hemde toplum sağlığı için 10 aralıktan sonra tekrar koşuya başlayacağım.
Bu süre zarfında söz veripte koşamadığım toplamda 3 tane 5 km yani toplamda15k’yı benim yerime koşacak arkadaş var mı?
Not: Benim yerime koşan arkadaşa borcumu 10 Aralıktan sonra ödeyeceğim.
Dur dur ben koşarım. Ekibe sakin olun mesafeye odaklanıp cok yüklenmeyin derken yapma Yarin sabah 1 saat sonra ki gün kalanı hallederim
Serdar çok teşekkür ederim.
Hafta içi her gün 21:00 - 5:00
Hafta sonu tam sokağa çıkma yasağı.
Neyse en azından aksam kosabileceğim. Ne zaman kurtulacağız bu hastalıktan
Çok geçmiş olsun. Bende bir 5k koşarım sizin için
Bu sefer en azindan parklar ve sahillerle başlamadı yasaklar. Şimdilik koşu günü azaldı kosu için yer sorunu oluşmadı .Salgin başlangıcından daha yaygin sanki o sebeple mümkün olduğu kadar en bos zamanlarda kosup dönmek akıllıca olacaktir. Kış koşulları üstüne yasaklar daha zorlu ama belki de daha anlamli koşu şartları olacak. Tedbir sizden koşu ile ilgili destek bizden .
@Serdar’ın değindiği gibi, kalabalıktan uzak olmak adına belki sabah 6’da koşmak, yürümek için neden olacak.
7.5km koş:
7.5km yürü:
Kalan 10 km (persembe ve/veya cuma günü)
Sabah 6:10 kalkış. 6:40 start