Koşu Forum Antrenman Günlükleri

benzer tempoda, kadans artinca, matematiksel olarak ters orantili adim uzunlugu dusmeli, dusuyor.

ornek, 2 ay once 7 pace de, 146 kadansta adim uzunlugum 95 cm civariydi, su an 7 pace de 165 kadansta adim uzunlugum 80-85 cm civarina dustu.

ama dogal olarak tempo arttikca kadans sabit kalsa bile, adim uzunlugu da artmali ki hiz artsin.

2 Beğeni

Elit koşucular için kadans 180 ve biraz üstü. Bundan sonra koşucular arasında fark yaratan kadanstan çok adım uzunluğu oluyor. Koşu dediğinde zaten atlaya atlaya gitmek demekmiş. Tabi büyük adım atacağım diye zorlamaöak lazım hızlanmak için itiş gücü verdikçe otomatik olarak büyük adım atıyorsunuz zaten. Konu irdeleyen bir yazı aşağıda.

4 Beğeni

Benim 3.30 pace ile koşarken 180 üzerine çıkıyor daha yavaş koşunca 165-170 falan oluyor hızlandıkça artması gerektiği yazıyor normal olarak benim güzel ozaman heralde

2 Beğeni

Aksam motivasyonu olsun. Karla karisik yagmur esliginde hafif tempo cumartesi uzunu.

9 Beğeni

Herkese mutlu bayramlar.
İki hafta önce 5km koşmuştum , arada hasta oldum koşamadım, geçtiğimiz hafta 3 ve 4 km, dün de 5km koştum, biraz daha hızlı koşmama rağmen kalp atışım daha düşük oldu iki hafta önceye göre.

4 Beğeni

Cumhuriyetimiz kutlu olsun bu haftayıda tamamlamış bulunmaktayım nabız biraz yüksek ama baya rahattım ilerleyen zamanda dahada yükselcek tempoyla birlikte sağlıcakla kalın

5 Beğeni

Bantta eğimle koşarken şu durumu da gözönünde bulundurmakta fayda vardır sanırım.
Koşu bandı eğim tempo düzeltme tablosu(Bu vesile ile Noyan Hoca’ya da selamlar sevgiler)

4 Beğeni

Sabit tempo jogging antrenmanı yarın 5x1000m tempoya hazırım sağlıcakla koşun

5 Beğeni

İnsan bir nereye gidiyorsun der. O kadar mesaimiz var :slight_smile: Kaç haftadır yokum ne arayan ne soran. Belki öldüm :smiley: Son koşu bandı faciasından sonra sağ ayak baş parmağımın altında dokununca canımı kesen bir nokta peydah oldu. Ele de geliyor hayta. Doktora gittim röntgen vs ağrı kesici krem verdi gönderdi. 3 hafta olacak dinlenmedeyim. Aramızda kalsın tembellik hoşuma gitti. Korka korka çıktım bugün. Ama ayak iyi şükür. Ama oraya elimle basınca can kesmeye devam. Ciğerler azıcık tıkanmış. Sigarada tüttürdüm arada :confused: Ama durum kötü değil. Ha hafta sonu ne olur. Artık orası nasip. Bir daha çıkar mıyım emin değilim ama hissiyat iyi sadece nabız tahmin edileceği gibi bir tık yüksek. Kalın sağlıcakla.

7 Beğeni

Bugün koşuya gittim yağmur başladı, eve gidip yağmurluk aldım, sonra da yağmur dindi. Benim koşu işi iki saati geçti. Evdekileri bekletmeyeyim psikolojisiyle yavaş koşamadım, yine de kalbim yavaşlıyor. :blush:

4 Beğeni

Haftanın son dinlenme antrenmanı yarın tempo pazar uzun ile devam sağlıcakla koşun

3 Beğeni

pazara kadar maksat ter atmak

2 Beğeni

Bu pazar uzunuda sağlıklı bir şekilde bitirdim sağlıcakla kalın

5 Beğeni

Moskovanin cevresinde, parklarda, ormanlarda, caddelerde kosulan ucretsiz, gonulluluk sistemine gore organize edilen toplamda 100mil (160km) olan Moskova Yesil Halkasinda (ya da yuzugu) bize ait olan dorduncu ve son etapta grubun en arkasinda ama gruptan kopan, yorulan, 160km yi komple kosan ultralari finishe getirdim. Bizim etapta yaklasik 150-160 kisi vardi, 160 km yi toplamda 29 kisi tamamladi. Kosmaya devam.

9 Beğeni

Pazsr gunu 42.31 hafif tempodan sonra pazartesi dinlenme, bugun ise intervalli uzun antrenmani Ile haftaya merhaba. Bu hafta toplamda 3 uzun (16 km ve uzeri) iki adette 10k olacak.

5 Beğeni

gerci foruma son donemde genel bi hareket geldi ama biz kaldigimiz yerden devam edelim…

bu kadans calismak beni oldurecek. tek tesellim ilerde bir gun iyiki calismisim diyerek bugunleri hatirlamamak…

6 Beğeni

crrl+c ctrl+v devam

4 Beğeni

@Mustafa10Saglam maraton nasıl geçti, strava veya burada göremedim ama foruma yazdığın için selamla karışık sormuş oluyum.
Sorun yoktur umarım.Koşu ve yarış bitmez.

2 Beğeni

Abi o hafta ani bir trafik kazası ile dayımı kaybettim apar topar Muğla ya gittik. Haliyle yarış vs kaldı. Nasipse seneye. Her şeyde bir hayır vardır. Sorduğun için teşekkür ediyorum.

5 Beğeni

Zone2 de yarı maraton.

4 Beğeni