yaklasik 1 haftalik bir tatil arasindan sonra, yuruyus tadinda anlamsiz antrenmanlarim ile yine aranizdayim
saka bi yana, tatile goturdugum ayakkabi sort tisort benimle tatil yaparken, vicdanimin durtmesiyle hergun bol bol yuzerek antrenmanlari telafi etmeye calistim. bana gore yuxmede son birkac aydir ciddi hacim olusturdum. havalarin sogumasi ile kosu hacmim zaten artacak, o zamana kadar onceligim yuzme olacak. bugunde 1 saat antrenmanin hemen arkasindan kisa bir hosdondun kosusu. 24 derece, sivi alimi yok, kilo tartmadim…
Çok Düşük Tempo ve Yüksek Nabız. Ortalama Benim Hızlı Yürüyüşümde Ortalama Tempo 10,34 te Ortalama hız 5,68 te Ortalama Nabzım 87 idi . Buna göre kendinize bir durum çıkarabilirsiniz.
23 derecede muhtemelen yazin en serin antrenmaninda sivi alimi yok, 1.2 kg sivi kilo kaybi.
bugun saat ile nabiz olcumune inancim sifirlandi. en azindan nabiz bantlariyla karsilastirilacak kadar iyi oldugu iddaa edilen huawei saatlere. garmin suunto vs denemedim onlar icin yorum yapamam.
ortalama nabzin dikkate alindigi veya uzun ve nabzin cok onemsenmedigi bir kosuda saat gayet kullanisli olabilor. hersey, butun gostergeler bileginizde. ama benim gibi nabzi terbiye etmeye calisan biri icin 140 nabiz ile kosarken 3-5 saniye icinde 155 leri neden gordugumu anlamiyorum. muhtemelen ter. birkac kere sildim duzeldi ama sonra yine…antrenmanin 7. km kadar gayet dinc guzel bir pace ile kosu, sonra sapitan saat ve dur kalk, duzelt, ter sil tak, yerini degistir, tam rezillik… ortada da hicbirsey yok. ne yorgunluk ne yuksek nabiz ne bisey. dumduz bir yol ve gayet dinlenik kosmak icin can atan bir vucut.
gogus veya kol bandi alip deneyecegim. sicak firsatlarda konustugumuz kol bandini alabilirim. belki onda da ayni sorunlari yasayacagim bilmiyorum. artik mumkunse saat nabiz ile ugrasmadan sadece kendi nabzim ile basbasa kosmak istiyorum.
bunlari uzun uzun neden yazdim mert hoca ve diger tecrubeli arkadaslar israrla saatlere guvenmeyin diyor. ancak benim gibi yeniler, cok mu gerek var saat isimi goruyor, hem de pratik diyor. evet belli bir fitnes seviyesine gelmis artik anlik nabiz ile cok ugrasmayan, dayaniklilik ve gelisime odakli kisiler icin cok onemli olmayabilir ama benim gibi zone 2 icin cirpinan biri icin onemli. tam ritmi tutturmusum hatta artik tempoyu da arttirio max nabza yakin kosmaya calisirken, 7.km ne olduysa bir anda sapitti ve duzelmiyorda. ne ritim kaldi ne heves ne bisey. nabiz 150 gosteriyor ben 130 ile kosuyorum. dur kalk yavasla 6.40 paceten 7.50 lere ciktim. zaten bi ara inat ettim 150 kusur ile kostum, ne hali varsa gorsun dedim. sonuc olarak bu kadar basit gibi duran bir konu butun antrenmaninizi, dolayisiyla gelisim ihtimalinizi sendeletiyor. alin size canli tecrube, ne yaparsaniz yapin…
Eğim ve hız grafik üst üste oturtup yorumlamak lazım. Eğim yada hız arıtıyorsa gayet normal eğim ve hız aynı ölçüm hatası demek lazım.
egim yok sifir. dumduz bildigin cetvelle cizilmis duz bisiklet yolu. bu antrenmanlarimin hepsini sirf bu degiskenliklerden arinmak icin burada yapiyorum. 7. km kadar pace 6.40 -6.50 hatta o kadar iyi hissediyorum ki 10 km icin cikmistim, iyi hissediyorum 15 km kosarim diyorum. 7.km den sonra dagildi toplayamadim zaten grafikten de anlasiliyor. bu ilk defa olmuyor, daha oncede yarida bozulan antrenmankarim oldu, yorgunluk veya metabolizma ile iliskilendirmistim. bunda saatin bir neden ile sapittigindan net suphesiz eminim…
Bu planda yoktu. İçimden öyle geldi. Koşucunun efkar atma şekli diyelim. Bir saatten sonra tüm vücut kaslara kan pompalamaya çabaladığı için dert tasa kalmıyor
@sryz göğüs straptade anlık dağılma sapma olabiliyor. Fiyat olarak görece uygun polar ignite (1. versiyonu kullanıyorum) yavaş koşularda sapıtmıyor. Saatinde iu değerin üzerine çıkınca titre gibi stres yapan birşey yoksa , bırak teri silme.Toplamda çok değişen birşey olmaz, ortalama kilometre başı hr, pace bakılabilir.
Yolda karşıdan karşıya geçerken hr değeri bende artar. Sende de o uğraş, can sıkıntısı sonraki süreci de etkilemiş olabilir. Sıcka fırsattaki band senin saatte gözükürse deneyebilirsin. (gözükmezse telefon).
@Mustafa10Saglam 5km kişisel en iyi gelmiş, onca antrenman sonrası o tempo rahatsız etmemiş olmalı.Hr 164 bpm de olsa adıl olan nefes nefese kalmadan gülümseyerek bitmesi.Tebrikler.
oyleyse bantlarda anlik dagiliyor mu diyorsun? anliktsn ziyade bi 20-30 saniye hatta daha fazla sure toplayamiyor saat. yavasliyorum, duruyorum anca. bu yavaslamada durmada kalp atis hizimda dusmuyor, bu surede gayet normalim, bekliyorum normale donsun de devam edeyim diye.
acikcasi bu cikislara takilmamamak icin ugrasiyorum ama anlasilmasi icin ornek ile anlatayim. ornek 7 pace ayni tempo kosuyorum, nabiz 140, iyi hissediyorum, nefes dengeleniyor, nabiz 138-136 lara dusme egliminde, biraz tempo arttiyorum 140 a yaklasayim diyorum, dolayisiyla pace artiyor. hersey gayet guzel gidiyor bunu kosu icinde surekli takip ediyorum. mesela bugun 140 nabiz ile 7 pace altina inmis olacagimi umuyorum. birden 150 155 dur yavasla kalk ne pace kaliyor ne ritim. nabiz mi artti, ter mi, yoksa anlamadan hizlandi mi yavaslasam mi diye diye ugrasa ede berbat bir hal aliyorum.umarim aciklayabildim…
bende iki ssat var biri eski huawei ona baglanmiyor. yenisi ariza yapti serviste, ona baglaniyormus. en kotu direk telefona baglarim gerci o zaman da izleyemem. ama bant isini yine de deneyecegim. belki dogrusalligi tatmin eder surekli kullanirim.
Çok kötü hissetmedim hocam ama sürdürülebilir mi emin değilim. Kendimi zorlamak istedim iyi geldi
ben bir defasinda, 735xt ile kardiyolojide efor testine girmistim…dusuk nabizlarda (140-150bpm civari) 2-3bpm’lik oynamalar oluyorken, nabiz yukseldiginde (ozellikle 160 ustunde), bambaska degerler gostermeye baslamisti…
aralik’ta tatil icin turkiyeye geldigimde gogus bandimi almayi unutmusum yanima, bu sefer 955 ile kosuyordum…yine dusuk tempolarda bir kac gun oncesinde gogus bandi ile yaptigim idmandaki nabiz degerlerine yakin sonuc veriyordu (anlik dalgalanmalara bakmadim), fakat interval yaptigim an, saatin tepkimeleri bir miktar geriden geliyordu gogus bandina gore…ozellikle kisa intervallerde, ki zaten genelde olan da bu…
3-5bpm veri farkililiklari, tipki 5-10sn/km tempo farkliliklari icin cok onemli degil bizler icin benim gozumde (bizler=olumluler)…ama eger verilerle hareket etmeyi seven biriyseniz “en ucuza/kolaya nasil hallederim” yaklasimindansa, “en iyi veriyi nerden alirim” yaklasimi benimsenmeli, garmin gogus bandi + garmin’in son yillarda cikardigi bir saat ile yola devam derim (hala daha hrm run kullaniyorum, fakat basina bir is gelse direkt hrm pro plus alir gecerim)…
23 derece, sivi alimi yok, sivi kilo kaybi 0.6 L.
hemen oncesinde 1 saat yuzme. bunu imkan buldukca yapacagimi sotlemistim. kosu oncesi beni negatif etkilemiyor, boyle oldugu surece devam edecegim. imkan bulanlar icin tecrube amaciyla yaziyorum.
sonrasinda sorunsuz bir kosu. saatin yine 2-3 kez sapittigi gordum. belki gercekten nabzim artmisti. ama bu sefer 2-3 kere yavaslayip duzelmesini beklemek disinda saate cok daha az odaklanarak hissettigim gibi kostum.
instagram’a amsterdam maratonundaki beslenme planimi post ettim (erincatilla profil ismi)…merak edenler bakabilir, normalde bu kadar sahsi bir konu paylasmazdim fakat yukardaki fikir alisverislerinden ilham aldim…bu sebeple de burdan da paylasayim istedim, ozellikle mustafa10saglam ve sryz tesekkurler ilham icin)
cok tesekkurler, lutfen forumdakilerin isine yarayacagini dusundugunuz herseyi paylasmaya devam edin. bazen cok basit konular bile hic ummadik insanlara yardimci olabiliyor.
rica etsek burada kalmasi icin kopyala yapistir ile burayada paylasir misiniz?
Birilerine en ufak bir faydamız dokunduysa ne mutlu bana ayağınıza emeğinize sağlık ayağınıza taş değmesin
Bunu saglik ve beslenme kategorisinde yeni bir baslik olarak paylasabilrisiniz.