Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Tebrikler. Çok iyi. Antrenmanların faydası.

2 Beğeni

Burun ameliyatı olduğumdan dolayı yaklaşık 1.5 ay spordan uzak durdum. Kıyas olması açısından son koşum 11 Haziran’da ki Kadıköy yarı maratonu idi ve 165 bpm, 5:50 pace ile bitirmiştim.

Şimdi ise bırakın 5:50 pace’i, ben 6:20-6:30 pace altına hiç düşmememe rağmen kalbim 170-180 attı. Resmen koşuya başladığım ilk günlere döndüm :cry:

4 Beğeni

bu forumdaki sanirim en base kosanlardan biriyim. gecen sene sonbahardan sonra 4-5 ay hic kosamadim. bu sene martta ilk 5k antrenmani yaptigimda ayni seyi hissettim, o kadar kotu oldum ki yeniden kosmamayi bile dusundum. ama bir sekilde devam ettim 1 aya kalmadan gecen sene biraktigim yerden bile ileriye gittim.

neredeyse 8 pace ile kosan biri olarak hic moralini bozma ve devam et diyebilirim :blush:

3 Beğeni

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Az biraz bunun bilincindeyim. Düzenli antrenmanlarla eski halime geleceğime inanıyorum ama yine de o kadar emeğinin bu kadar kısa sürede yok olduğunu görünce bir üzüntü kaplıyor. Kalp hızımı düşürmek için çok uğraşmıştım. Tabii bir kas hafızası oluşturuyoruz orası ayrı ama yine de somut veriler üzüyor :slight_smile: Moral bozmadan antrenmanlara devam :rocket:

2 Beğeni

Hava sıcaklığınında etkisi var, sıcak fazla da nabız daha yüksek atıyor daha fazla su kaybı oluyor bu da gene nabzı etkiliyor.

2 Beğeni

hersey ayni iki gunde benzer performans gosterebildim. tabi bu aksam dune gore cok daha sicakti. arka arkaya iki gun cok rahat tekrarlayabildigimi gordum ve yan etkilerini gozlemleyerek haftada bir kez bunu yapabilirim. ayrica net 1.4 kg sivi kaybim var. dun ~1.1 kg di ama dun son zamanlarin en esintil aksamiydi.
devam…

3 Beğeni

Evim evim güzel evim. Hava 22 derece olunca tadı çıkıyor.

4 Beğeni

Rahat koşu niyetiyle başladığım antrenman çok saçma yerlere gitti. Esasında 9,5 km antrenmanım vardı. Güzel uyandım suyumu aldım çıktım. İlk km uyarısında tempomun 7 üstü olduğunu gördüm. Saçma geldi. Olmaması gerekiyordu. En azından hissiyat böyle diyordu. Ondan sonra bir türlü nabzım düşmedi ama iyi hissediyorum. 4. km ye kadar düşsün diye tempomu düşürdüm sonrasında baktım işe geç kalacağım servise yetişmek için allah ne verdiyse :smiley: Tuhaf bir antrenman oldu. Veri mi hissiyat mı ? :slight_smile: Bence çoğu zaman hissiyat :slight_smile: Ort. nabız 150 bu arada.

image

3 Beğeni

son zamanlarin en iyi uykusu ile normal bir is gunu sonrasi hatta serin olmasi nedeniyle daha az yorucu bir gun ve oncesi bos gun. hersey ama hersey ayni hatta pozitif. iki gun once 28 derece, bugun 21 derece ve harika bir kosu havasi ama nabiz surekli 140-145 arasina cikti. ortalama da 139 dan 141 e cikti. cok mu onemli, degil. sadece yaz sicaklarinin nabzima etkisinin yuksek oldugu dusuncemi yaniltan bir kosu oldu. ortalamamin dusecegini veya performansimin az da olsa artacagini dusunurken tam tersi oldu. sicakligi anlamis olduk, diger degiskenlikleri anlamaya devam…

sivi kaybim 1.3-1.4 kg oldu. iki gun onceki 28 derece kosudan pek farkli degil. yaz aylarinda ~10 km de bu civarda sivi kaybim oldugunu netlestirmis oldum. imkanim olsa bu halimle direk 10 -15 derecelik bir iklime gidip degiskenligi test etmek isterdim.

3 Beğeni

Hocam nasıl tartıda günlük değişimler çok önemli degilse (diyetisyenler iki haftada bir tartılmayı öneriyor) nabızda günlük değişimler de çok önemli değil. Nabza bak tabii ama her gün bir önceki günle karşılaştırmanın bir manası yok.

Bugünkü koşuyu bir ay öncesiyle karşılaştırmak daha anlamlı olacaktır.

1 Beğeni

İlk 1 km düşük nabız gösteriyor saati ölçümünden mi, yoksa işin doğası mı bu yada 1km hızlı antrenman yapmamdan mı kaynaklı.

1 Beğeni

yok o manyaklik da degilim isma hocam bi kisa vade de beklentim de yok. proses calisiyoruz diyelim, 28 derece buydu 21 derecede bu oldu vs antrenman degiskenliklerinin sonuca etkisini anlamaya calisiyorum cahilce…

1 Beğeni

saatler ya ilk basta sapitarak basliyor (bu durumda major fark varsa durup yeniden basliyorum, minorse bekliyorum duzelsin), ya isinmadan baslanan antrenmanlarda ilk 1 km hatta bazen 2-3 km nabiz vs oturmuyor bu durumda da o kismi dikkate almiyorum…kendi tecrubelerime gore, size ozel degil genel iki ayri durum diyebilirim

2 Beğeni

Severek yaptığım hafta sonu uzunlarından. Arazi de yarı maraton tatlıydı. Sona doğru o yokuşlar bir tık bezdirse de düzde hızlı toplanmamı sağlayan bu yokuşlar.

6 Beğeni

Tebrikler! Sanırım artık mesafeler artmaya başlayacak.

1 Beğeni

Bugün de böyle.

2 Beğeni

Teşekkürler hocam senin de ayağına sağlık. Öyle görünüyor programda. Uzun daha zevkli bence kendini deneme fırsatın oluyor. Eşiklerini keşfediyorsun. Nerede nasıl beslenmen gerektiğini öğreniyorsun. Her şey bir ders :blush:

3 Beğeni

Bu koşu sırasında beslendin mi, nasıl bir stratejin vardı?

1 Beğeni

Şöyle bir yol izledim. Totalde 2 jel kullanmayı planlamıştım. Birini aldığımı dahi unuttuğum için antrenmanı 1 jelle tamamladım. Diğerini sonrasında gördüm :slight_smile: Onu da toparlanma niyetine antrenmandan sonra tükettim. Aslında planlamam şu şekildeydi. 65 ila 75. dakikalarda daha önce de test ettiğim şekilde bir ihtiyacım oluyor. Onu da nereden anlıyorsun diye sorarsan, ayaklarım kalkmıyor ya da istediğim zaman tempo artıramıyorum. Bu bende önce ki günler beslenmeme bağlı olarak 75. dakika civarlarında oluşuyor. 75. dakikadan sonra 105. dakika civarı ikinci jeli almam gerekirdi esasında bunun hissiyatı da geldi. Yerinde olurdu. Son 4-5 km bitkin kaldım bu yüzden. Jellerden memnunum daha önce aç-tok denedim benim planlarıma dahil oldu. Dün decathlondan aldığım bir ürünü antrenman sonunda denedim.Sıcak günlerde yapılan antrenmanlardan sonra kaybedilen mineral takviyesi için tadı çok bana hitap etmedi ama genel mana da tüketilir mi emin değilim. Denemek lazım.
Ama antrenman sonrasındaki jel hissedilir biçimde topladı durumu, normal şartlarda karnım zil çalardı ve deli gibi şeker ihtiyacım olurdu. Eve gelip duşumu alana kadar hatta kahvaltı da bile çok aşırı açlık hissetmedim. Maratonda ise planım 4 jelle tamamlamak ama ne olur ne olmaz diye 5 jel ve 1 elektrolitli suluk taşıyacağım. Ürün linklerini ekliyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.

4 Beğeni

Bazı kaynaklar saatte 60gr karbonhidrat alımı öneriyor. Bu bakımdan artırmayı da düşünebilirsin.

1 Beğeni