Madem öyle benden de 1 yıl önce ki performans gelsin ![]()
birkac saat uykulu, sicak, erken kalkilmis, bol kahveli yorucu bir is gunu sonunda yine sicak ve nemli bir aksam da hem nabzim hem tempom fazlasiyla stabil kalarak, yorucu olmayan guzel bir kosu oldu. nabiz kontrolu disinda; nasil, neden, iyi veya kotu durumlari da anlamaya calisiyorum. ama bugun icin cevabim yok. pace bile anlamsiz iyi ki bir parca daha hizlanabilirdim. saatte sorun yok, parkur ayni ve kosarken az cok nefesim ve pozitif durumun farkinda olarak kostugum icin bir miktar iyi olacagini anladim.
not: pancar tursusu yemedim ![]()
Aslında easy olması gerekiyordu. Biraz hissiyatla koşayım dedim ucu kaçtı ama zevkliydi. Ortalama nabız 150.
Merhaba koşu programınıza beni de dahil etmenizi rica ederim. Bir süre ara vermiştim koşu arkadaşı iyi olurdu
Tebrikler, hiç sektirmeden devam ediyorsun ![]()
İlk maraton olacak nasipse ilkler her zaman heyecanlıdır. Onun motivasyonu var
5 saat altı koşsam yeter.
Motive olmasi icin mesaiden sonra haftanin uzunu.
Iki gundur yagan yagmurdan sonra Hava 13 derece, biraz nemli.
Klasik dağ tepe hafta sonu antrenmanı oldu. Zevkliydi. Beklediğimi aldım. Wup un jelini denedim. 75 dk jeli aldım antrenmanı sonu güzel geldi. Başarılı. Ort. Nabız 160.
ilk 10k yaris. tek amacim bu sicakta saglikli bitirmekti. dusuk nabiz antrenmanlarim icin guzel bir zone 2 antrenman oldu. zaten baska antrenman turu uygulamiyorum. neyse hersey istanbul 15k icin…
Bu arada günlüğe şunları not edeyim:
— Ben de ilk defa WUP Jel denedim. 17km için 2 jel kullandım ve oldukça iyi geldi. Koşu sonunda beslenmesiz koşularıma göre çok daha dinç hissediyordum ve 5km daha rahat çıkarmış gibi hissettim.
— Tabii bu hissiyatta ilk defa koşu yeleğiyle koşup, 1lt elektrolitli su tüketmiş olmamın da etkisi vardır. Yine WUP’un efervesan elektrolitini kullandım. 1lt flask ın içine attım, oldu bitti. Ekstra 250ml flask vardı, onu da tükettim.
Su ihtiyacını anlamak çerçevesinde; koşunun hemen üstüne bunca sıvıya rağmen yaklaşık 1 litre daha su tükettim. Demek ki bu havalarda 17km için 1250ml yetmiyor.
tecrubelerinizi aktardiginiz icin tesekkurler. ben de ozellikle sivi kaybina dikkat etmeye calisiyorum. naçizane tavsiyem ozellikle bu havalarda kosu zaman veya km gore, kosu oncesi sonrasi tartilip kaybinizi ogrenip buna hore hareket etmeniz. kendimden ornek verecek olursam 10 km de ~1.5 kg kaybim var. ancak bu 10 km de 1.5 litre su icerek takviye etmem anlamina gelmiyormus. kosu oncesi sivi alimi yapmam, oldugu kadar dolu depo kosmam (ki suyu depolayamiyoruz ve kosuda sorun olur diye cokta su icmiyoruz bazen), sonrasin da kosu mesefanize gore de sivi almaniz, kendim icin bunu 5 km de 500 ml gibi dusunuyorum ama 200-300 de yetiyor, kosu sonunda icebildigim kadar yavas yavas herseyi iciyorum. kosuda veya kosu sonunda kana kana susamis oluyorsaniz, kosu oncesi ve kosu sirasinda dogru/yeterli sivi almadiginiz anlamina geldiginin en guzel gostergesi diyorlar…yani kosuda ve sonrasinda susamamis olacaksin ama bu x birim kaybettin x birim eklemelisin seklinde olmamaliyimis…
Belki biraz offtop ama eksi sozlukte sayfalarca yorum yazilinca paylasmak istedim. Baslik “Her sabah 10km kosmak” yorumlari okusaniz buraya yazmamin sebebini anlarsiniz. Insanlar o kadar spordan uzaklar ki baslik acani ve destekleyenleri elestirip imkansiz demisler. Halbuki burayi takip etseler bizlerin her gun duzenli antrenman yaptigimizi gorup sacma yorum yazmazlardi.
Linki de birakayim belki okumak isteyen olur
sürekli, kıskançlıktan dolayı açılıyor böyle başlıklar ![]()
ilki ve en dolusu bu ![]()
https://eksisozluk1923.com/sabah-6da-kalkip-isten-once-kosuya-giden-tip–5466297
https://eksisozluk1923.com/sabah-ise-gitmeden-once-kosmak–4900353
https://eksisozluk1923.com/her-sabah-6da-kalkip-5-km-kosan-insan–5985341
Başlığı açan kişi troll dediklerinden her gün sabah bırak 10 km’yi sabah erken uyandığını bile sanmam. 30 kilo fazlalıkla gezenler yerine niye insan spor yapanlara yüklenip yok dizini eline alırsın gibi salak yorumlar yapar anlamam spor yapanlarda 1 zarar görene karşı obezlikten yarar gören 100 kişi vardır. @ismail.a neden inişte yürür ki insan hiç zorlamadan yer çekimi etkisiyle büyük adımlarla pata pata koşar gibi inmek mümkün.
nispeten biraz esen bir aksam olmasina ragmen su kaybim 1.3 kg veya litre oldu. kendim icin simdilik ~10 km antrenmanlarim icin ~1-1.5 lt kayip olusuyor gibi bir bilgim olustu. ama bu kosularda simdilik sadece tek seferde birinci saate yakin 250 ml su iciyorum. bu konuda deneysel denemelere devam.
bu kisa surede 140 nabiz ve altinda kalma hedefimi saglamaya basladim ve her gecen gun stabilitenin artmasi motive edici. insan cok enteresan, daha 1 ay once 150-155 kosarken, 140 altina dusme tavsiyeleri uzerine 140 kosamayacagimi , bu kadar yavas kosamayacagimi, beceremeyecegimi soyluyordum…