Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Merhaba arkadaşlar, bugün ilk yarı maratonumu , Runatolia, koştum.

1:48:13 geldim.:blush:

Koşu parkuru çok hoşuma gitti.

Antalya’dan manzara ile mesajıma son vereyim. :blush:

15 Beğeni

Merhaba arkadaşlar bu da benim Antalya derecem:

16 Beğeni

Runatolia ya katılanlara tebriikler. Fatih T. da bir vid hazırlamış bu koşu ile:

Geçen hafta atamamıştım, havalar güzelleşti, ha gayret… :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Selam,

İstediğim gibi olmadı ama genede en iyi derecemi 4 dakika daha geliştirmiş oldum. İstanbul soğunda idman yapıp Antalya’da 20+ derecede koşmak işi zorlaştırdı biraz. Gayet güzel bir organizasyon oldu. Koşucu sayısı kısıtlanınca kontrol daha kolay oluyor haliyle. Maraton koşanlar için mesafeyi korumak, fasılalı start vermek kolay oldu ve düzgün işledi. Bizden sonra başlayan 21K ve 10K startları nasıldı bilemiyorum. Koşucu sayısı az olunca da bomboş sokaklarda tek başımıza koşar bulduk kendimizi. Tek tük turistler dışında kimse yoktu. Motive olmak zordu. Fakat içinde bulunduğumuz dönem şartlarına göre gayet güzel bir organizasyon vardı. Emeği geçenleri tebrik ederim. Artık dinlenme ve önümüzdeki hedeflere bakma zamanı :blush:

image

20 Beğeni

toplamda 7500km civarında koşmuşum ve ilk defa dalağım şişti…ağrıyla bir müddet mücadele edince durmak zorunda kaldım…yine de geçen sene yaptığım personal best’e oldukça yakın bir sonuç çıktı…kontrol edemediğim faktörler için üzülecek kadar ne hayat kısa ne ben bu işi profesyonelce yapıyorum…

organizasyon oldukça iyiydi…ama kit dağıtımında saat aralıklarına uyulmadığını birinci elden tecrübe ettim…gerek koşucuları öncesinde bekleme alanlarına almaları, gerekse de fasılalı start iyi kotarıldı…

hayal kırıklığı olan bir nokta da geçen sene organizasyonla elimdeki kanıtları paylaşarak yazışmama rağmen, yarı maraton gibi bir mesafede, parkurun git-gel olduğu bir yarışta sadece 1 tane split zamanı alınıyor olması…bu parkurda hile yapmak isteyen çok rahat yapabilir, geçen sene split time’ı olmayan ama sonuçları geçerli olan koşucular vardı eminim bu sene de olacak…yurtdışında koştuğum 3 yarışta da 4-5 tane split alan bölge vardı eminim benzer tecrübeleri koşanlar yaşamıştır…bu derece güzel zaman ve detaylı organizasyona bu amatörlük yakışmıyor…

4 Beğeni

5 Beğeni

Bir hafta da böyle biter ^^

3 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, son günlerde koşu yapmıyorum/ yapamıyorum.

Sebebi ise geçenlerde koşuya çıktım, henüz koşunun başlangıcında sol dizimin arka kısmına ağrı girdi, her adım atışımda hissettiriyordu kendini, öyle ahım şahım bi ağrı değildi, devam edeyim dedim,ancak ağrı geçmedi, üstelemeyeyim diyip o günkü koşuyu bıraktım. ( şöyle bir not ekleyeyim, hep yokuşlu bir ortamdı, hava soğuktu ve ben de sadece şortlaydım.)

O gün merdiven inerken de sol bacağımı her attığımda ağrı giriyordu.

2 gün dinlendirdikten sonra günlük hayatımda hiç bir problem yoktu, sonra tekrar koşuya çıkma kararı aldım. Bu sefer yokuşlu yolu koşmayıp, düz yola çıkınca başladım koşmaya , başlangıçta herhangi bir ağrı yoktu, ancak 2-3. Km lere gelince aynı ağrı ben burdayım demeye başladı, yine koşuyu bıraktım.

Şu an da iyi hissediyorum ancak koşarsam yine ağrır mı diye endişelerim var. :grinning:

Başından böyle bir hadise geçmiş olanınız var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?

Memlekete dönünce kaplıcaya gidip bacağı sıcak suya koyma fikrim de var. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Uzun bir aradan sonra herkese selamlar, küçük önemsiz bir cerrahi müdahale gerekti dikişten dolayı koşamamıştım buralar da baya sakinlemiş yok mu koşan

3 Beğeni

Burada kendime verdiğim sözü dün tuttum :slight_smile:

İlk yarış deneyimi ve aksilikler olmasına rağmen benim için güzel bir deneyim oldu.
Bu tarihlerde 1dk koş - 2dk yürü yapıyordum :slight_smile:
Sağ bacağımda kalan hafif rahatsızlığa ve 1 aydır antreman yapmama rağmen 1sa5dk da bitirdim.
Sanırım 1 saatin altına kolay inebilirim.

Artık zehri aldım, bu yarışlar büyüyerek gider :smiley:

8 Beğeni

Geçmiş olsun hocam :pray:

Bir yaz, bir kış giden havalar kimseye yaramadı galiba, çok sessiz kaldı buralar.
@Eren hocam ne diyorsunuz? :slight_smile: Konuyu açan olarak siz bari bir ses edin :smiley:

4 Beğeni

Aynen ben bayadır antrenman yapamamış olmanın verdiği mahcubiyetle foruma bakmaya kokrkuyordum ama pek paylaşım yapılmamış zaten içim biraz olsun rahatladı :sweat_smile:

4 Beğeni

@Hdt Çok geçmiş olsun hocam. @gokhankoca Ayağınıza sağlık.
Ben de kış dönemi boyunca haftada 4 antrenman hedefini tutturarak, ilk kez yarış koştum.
Kendi kendime koştuğum en iyi 10k derecemi, dün 2:30 dakika daha geliştirerek 43:38 ile bitirdim. Üstelik oldukça keyif alarak ve sakatlanmadan bitirdim.

Ben de kendime vermiş olduğum sözü tutmuş oldum.
@Serdar Hocam, ilk yarışım ve ilk deneyimim. Vaktiniz olursa değerlendirirseniz çok memnun olurum. Linki bırakıyorum. https://www.strava.com/activities/5065201995

10 Beğeni

Konudan uzak kalmayalım.:grinning:

6 Beğeni

Herkese selamlar,

Forumdan bir süredir faydalanıyorum. Antrenman paylaşımlarımı da ara ara burada yapmak istiyorum.

5 Beğeni

Tedbirli ve temkinli durmadan yılmadan devam…

2 Beğeni

Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar.

4 Beğeni

Bu güzel camianın bayramı kutlu olsun.

4 Beğeni

Bayramımız mübarek olsun. Bayramla beraber inşallah canlanır burası.

7 Beğeni

Kendimiz ile olan mücadeleye devam.

4 Beğeni