Koşu Forum Antrenman Günlükleri

GPS bende de çok sorun çıkardı, GPS’siz başladım mecburen. Önceki sürümleri bilmediğim için bunun GPS performansı hep öyle diye düşünüp bir de ona sinirlendim. Eğer daha önce düzgün idiyse iyi, o zaman yine düzelir.:grinning:

Neyse “Garmin 245 benim ihtiyaçlarım için fazla” diye düşünmüştüm, ama Huawei “senin ihtiyaçların da bana fazla” diye mesaj vermiş oldu. :grinning:

Böyle devam ederse sadece akıllı saat olarak kullanırım. O konuda saat gerçekten iyi. Fitness salonunda telefonum 20-30 m uzaktaki soyunma odasında, dolabın içindeyken ve arada bir iki duvar varken telefon geldi ve saat üzerinden görüşme yapabildim, çok şaşırtıcıydı.

Ya bir ara yol bulacağız ya da bulamazsam benim oğlan çok mutlu olacak😀

*Yokuş evet… halen yokuştan kaçıyorum.:+1:

1 Beğeni

Dün Zwift üzerinde baya bisiklet sürdüm.

8 Beğeni

harika gidiyorsun üstat. koşulardan arda kalan zamanda daha çok haftasonu zwift kullanıyorum bende.

4 Beğeni

Günaydın,
3/4

Koşunun sonlarında kademeli olarak hızımı artırdım, kadansım arttı.
Fakat nabzım düştü. Kendimi iyi hissettim, aşırı nefes nefese kalmadım ama bu düşük nabızda normal gelmedi bana. Saat ölçmüyor desem nabızda dalgalanmalar var. Sabit bir değerde değil. Buna bir yorumunuz olur mu acaba?

Ek: Sabah hava soğuktu. Bu gibi durumlarda ellerin üşümesinden kaynaklı nabız ölçümünde hatalar olabiliyor diye okudum fakat ben eldiven giyiyorum ve ellerim hiç üşümedi.

image

5 Beğeni

Olcum Bant mi? Optik mi?

2 Beğeni

Optik. Saat FR245. Nabız bandı beni çağırıyor :slight_smile:
Ama saat ölçümü de bu kadar kötü olmamalı sanki.
Belki de ben arap atı gibiyim, sonradan açılıyorum nabız düşüyor (keşke :smiley: )

2 Beğeni

Bende de aynı saat var. Olcumu genel olarak interval hariç bant ile uyumlu oluyor. Hatta cogu zaman test icin kosu icinde bant ve optik arasinda geçiş yaparim. Bu duurm anormal yani, yaşamadım hic.

Bu arada uyum interval ve fartlek için geçerli degil. Orada belirgin farklar var.

2 Beğeni

@gokhankoca kadansta bariz değişiklik olunca kafası karışmış, cidden…

https://support.garmin.com/en-US/?faq=xQwjQjzUew4BF1GYcusE59

1 Beğeni

Garmin saatlerin bilekten ölçümü daha net yapabilmesi için bileğinizdeki o kemik çıkıntısının biraz üstüne takmanız şart. Aksi halde çok yanlış ölçüyor. Benim F5 ve F6 tecrübelerim bu yönde. Eğer saati kemik çıkıntısının üstüne takarsam çok hızlı olmayan sabit hızlı koşularda nabız bandı ile eşit ölçüyor. Fakat interval, fartlek gibi idmanlarda nabız ölçümü biraz geride kalıyor. Eğer nabız odaklı idman yapıyorsanız ve bunu kafaya takıyorsanız mecburen nabız bandı alacaksınız.

Ben yukarıda dediğim şekilde takınca çok rahatsız oluyorum. Uzun süre o şekilde koşmak rahatsız ediyor beni. Hatta kol hareketlerim bile değişiyor. Hem bu sebeble hem de daha doğru nabız değerlerini almak için sürekli nabız bandı ile yapıyorum idmanlarımı.

Özetle en güzeli nabız temelli idmanlar için bir nabız bandı edinmek. Diğer türlü sürekli bir “acaba” olacak :blush:

2 Beğeni

Valla öğrenebildiğim birçok yöntemi öncesinde uygulamaya çalıştım.
Kemik çıkıntısının üstüne takma, optiğe denk gelen bölgede kılları kesme, optiği düzenli temizleme, koşu sırasında eldiven takma.

Koşu sonrasında değerlerimi kontrol ediyorum genelde ama daha önce hiç bu kadar göze çarpan hata olmamıştı. Ama olmayınca olmuyor demek ki :slight_smile:

Belirttiğin gibi Nabız bandı şart oldu artık.

O zaman asıl soruyu sorayım. 700-1000 tl verip Garmin mi? Yoksa 350 tl ye Decatlon mu?
(Forumda bu konu başlıkları vardı ama hazır konusu açılmışken :slight_smile: )

1 Beğeni

Belki Polar H10 da olur, ben de danışmış olayım bilenlere. Amazon yurtdışından 750’ye geldiği için ve pek çok cihazla çalıştığını yazdıkları için merak ettim. Memnuniyet gösteren yıldızlar da etkileyici!

3 Beğeni

Amerika amazon yerine,
1)Türkiye amazondan alınabilir.Amazon Almanya’dan vergi kargo dahil fiyatı 750 TL, 6 taksitle , Amazon Türkiye aracılığıyla geliyor.
2)Runnerinn daha ucuz ama vergi eklenince peşin fiyata 150Tl daha ucuz gibi.
3)@gokhankoca, Decathlon 100-150 TL mazide kaldı, hep bahsederim 12 TL ye 5 lt yudum yağ almıştık evliliğin ilk ayında, 15 sene önce.Şimdi 350TL Decathlon, poları tavsiye ederim.
4)Evde ben gibi strap da yatıyor.Polar kol saatim ve strap yavaş tempoda çok yakın.Dahası strap 135den 150e çıkıp 10sn sonra saatin seviyesine iniyor. Yani saatinle de devam edebilirsin.
5) Göğüs bandı dışında kola takılan polar oh1 + şarjlı, rahat ama h10’lar daha hassasmış.
6)İki kişi alırsa 700TL, yani niyetin varsa çevreden biri ile de sipariş verebilirsiniz.

5 Beğeni

Emin olmamakla birlikte saatinizle calismayabilir. Mesela samsung saatlere hiçbir bant baglanmiyor. Bence once bu konuyu bi teyit edin.

4 Beğeni

Şu ürünü de ben öneririm fiyat ve performans anlamında.

7 Beğeni

Birkaç yıldır Garmin HRM-Run kullanıyorum. İlk zamanlarda, sunduğu veriler ilgimi çekiyordu lakin şu an benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Yıllardır aynı “Dikey Salınım” ve aynı “Zeminle Temas” süresiyle koşuyorum, bu verilerin gerçekte nasıl işime yarayacağını çözemedim! Son 2-3 yıldır bakmıyorum bile. Geleneksel yöntemlerle koşu postürümü geliştirmeye odaklanmayı daha mantıklı buluyorum. Ayrıca “Foot Pod” desteği sunduğunu sanıyordum ama faydalı olmadığını kesin olarak söyleyebilirim. Kısaca Garmin Nabız Bantları pek bir şey vadetmiyor gibi.

Bugün nabız bandı alacak olsam @muyu 'nun önerdiği Wahoo Tickr 2. Jenerasyon alırdım. Ya da daha rekabetçi bir ürün arıyorsam, gerçek anlamda “Food Pod” desteği ve çoklu bağlantı imkanı verdiği için Wahoo Tickr X 2. Jenerasyon ile şansımı denerdim (Gerçi Garmin’le ne kadar iş birliği yapar bilemiyorum ama Kuvvet Antrenmanları’nda Wahoo’nun daha başarılı olduğu kesin.).

8 Beğeni

Benim koşu parkuruna bakmaya gittim, her yer kar. Ama genç bir hanfendi eşofmanlarını geçirmiş karların üzerinde yukarı doğru yavaş yavaş koşuyordu, mahçup etti beni :grinning:

11 Beğeni

Selam,

Ben sürekli garmin nabız bantlarını kullandım. Polar H10’un çok başarılı olduğunu biliyorum. Alternatif olarak polar da olabilir.

7 Beğeni

Biraz GPS hatası var hava kötü olduğundan sanrm. Ama kar altında koşmak zevkli :blush:

10 Beğeni

Dün Zwift ile 30 K bisiklet sürdüm.

Bugünde 10 K koştum.
Haftaya güzel başladık.

9 Beğeni

Biraz geç olmakla beraber yine de yanıtlamak istedim. Decathlon nabız bandını aldım. Yeterli ve başarılı buldum. Polar nabız bandı kullanıyordum. Bozulunca bu fiyata görmezden gelemedim. 1.5 aydır kullanıyorum. Bilginiz için. Selamlar.

7 Beğeni